AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Građevinsko upravno pravo

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ja bi to ovako odgovorila:
1. prostorni plan se donosi ovisno o podrucju na kojem se donosi dakle imamo na drzavnoj razini strategiju donosi Sabor, a program Vlada, na regionalnoj razini i tu županija odnosno Grad Zagreb donosi prostorni plan i lokalnoj razini tu donosi općina, grad prostorni plan nesto bi tako rekla.
2.pod faze donosenja bi rekla ono da se mora donjeti odluka o izradi prostornog plana, pribaviti zahtjeve, zatim se vodi javna rasprava , pa su potrebne suglasnosti propisane ZPUG-om i nakon odluke o donosenju se objavljuje u NN tako nesto jos bi tu spomenula mozda i sadrzaj p.p.
3. ne znam to cu muljat i rec neko nadlezno tijelo ili sto vec...
4. čl.120 zakona
5.to bi pricala o sadrzaju uredenja građ. zemlj. i to ovo pod 2 u skripti da treba prikupljanje tehnicke dokumentacije,rjesavanje imovinskopravnih odnosa i ishodenje dozvole potrebnih za provedbu radova na uredenju gradevinskog zemljista, treba osigurati sredstva za uredenje tako nesto heheheheheh
eh sad dal je to tocno ili nije briga me nadam se da je za prolaz i gotovo...sretno svima sutra ...
pa odprilike sam i ja tak mislila da bi moglo proć pod točno... hvala ti ;)
jel znaš točno di mi to moramo doći, dal je to neko ministarstvo ili ?

Dijana936

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pa odprilike sam i ja tak mislila da bi moglo proć pod točno... hvala ti ;)
jel znaš točno di mi to moramo doći, dal je to neko ministarstvo ili ?
da Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva a znam otprilike di je to hahahhaha doci cu malo ranije da nađem tocno di je :))) trebamo se tamo na portu valjda prijaviti i onda nas oni dalje upute...valjda...:crazy:

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
da Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva a znam otprilike di je to hahahhaha doci cu malo ranije da nađem tocno di je :))) trebamo se tamo na portu valjda prijaviti i onda nas oni dalje upute...valjda...:crazy:
okej, hvala i ja ću doći malo ranije ... vidimo se ;)

anđa

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Sretno svima danas na ispitu, ja nisam stigla naucit,pa odgadjam za iduci rok, please napisite koja su vam pitanja bila, kakav je profesor...tnx!

Slavica

Prosla danas, profesor je predobar i zaista blag.. pitao je dokumente prostornog uređenja koji su, značajke, kada je obvezno donošenje urbanističkog plana uređenja, sudionici u gradnji koji su, tko je investitor a tko projektant, parcelacija - na temelju kojih akata
Uglavnom svi prolaze, ne prolazi onaj koji ne zucne, koji nista ne kaze, ako znas bar nesto, to mu je dovoljno za prolaz
na ispit dodite 15-ak min prije, ne ranije jer vas nece pustiti u zgradu.. profesor je točan i prima studente točno kada je zakazano.. ovisno o tome koliko vas ima ulazi određeni broj studenata, ali najviše 4.. danas nas je bilo 8 pa je ulazilo 4 pa 4..

diana88

Imam problem sa skriptarnicom (otvorim zip, ali nema word-a), pa vas molim ako mi netko može poslati skriptu prema novom zakonu (i skriptu od profesora, ako se ima) na mail: [email protected]!
Unaprijed zahvaljujem!!

Andrej21

Andrej21: Pregled postova
Hvala ti comrad zaboravio sam još jedno pitanje,ali posljednje nadam se da se nećete ljutiti.
Ovako zanima me kome idu ti novci koje mi šaljemo???I zašto trebaju.

NINEK supermoderator kaže- idu na račun koji je otvoren posebno za forum i isključivo lova s njega ide za potrebe foruma.

plaćamo server, domenu, administrativne troškove..forum je bez dosadnih reklama koje vas napadaju kad se ulogirate i probate post stavit u temu, pa je iz tog razloga sve isključivo na dobroj volji forumaša jer cijenu od 2000 kuna +/- je teško uplatit iz jednog džepa, pogotovo kad je to za širu zajednicu.
da svatko od aktivnih forumaša uplati 5 kuna imali bi za sve, a nikog ne bi zabolile te kune, znam da je teško u ovoj situaciji di nitko nema, al zar nije sramota da 10 ljudi uplati a tisuće ih se koristi forumom.

moramo vas molit ovak javno, i možda to zvuči lihvarski i jadno, al zamislite jedan ispitni rok bez informacija na forumu? da ne možete pogledat ispitna pitanja, da ne možete saznat kod koga ste bez da idete na fax, vidjet rezultate, razmijenit iskustva ili skinut skriptu.
mislim da to vrijedi 10, 20, 30 kuna, koliko tko može, a nama znači jako puno.
Andrej21- Ja ću dati 50 kuna a za 20 dana opet 50 kuna.
Drustveno veleucililste Zagreb - Studentski e-Magazin DVZ-a - www.drustveno-veleuciliste.net

Andreja

i ja idem :D znate možda kaj sve treba iz zakona i koji zakon točno treba?
ja sam čula da je dosta neka skripta od profesora, moja frendica je po njoj učila nekih tjedan dana i prošla od prve, čak je i tri dobila... tak da valjda je dovoljna samo ona :happy:

Andreja

e ljudi trebala bi malu pomoć. kod pitanja prostorni plan kaj ja tu točno trebam reći? jel su to svi oni dokumenti prostornog uređenja ili kaj??? help :(

jadra

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
e ljudi trebala bi malu pomoć. kod pitanja prostorni plan kaj ja tu točno trebam reći? jel su to svi oni dokumenti prostornog uređenja ili kaj??? help :(
prostorni planovi sadrže tekstualni (obrazloženje i odredbe za provođenje plana) i grafički dio.
sastavni dijelovi plana te odredbe za njegovo provođenje utvrđuju se odlukom o donošenju prostornog plana koja se objavljuje u NN, odnosno služb. glasilu jedinice lok. i podr. (reg.) samouprave koja donosi prostorni plan.

županije, grad zagreb, općine i gradovi dužni su ministarstvu, županijskom/gradoskom uredu nadležnom za poslove prostornog uređenja dostaviti prostorni plan s odlukom o donošenju u roku od 15 dana od objave u glasilu jedinice lok. i podr. (reg.) samouprave.

jel tko ide na ispit u srijedu?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks