AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Izvanredno studiranje (prednosti i nedostaci)

suzyc

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ništa drugo nego uzeti godišnji za obaviti praksu...
Da li to vrijedi i za studente po starom programu? Ja sam mislila da samo treba donijeti potvrdu poslodavca za one koji su zaposleni u državnoj upravi ili u pravosuđu

martina_sk

Administrator
Da li to vrijedi i za studente po starom programu? Ja sam mislila da samo treba donijeti potvrdu poslodavca za one koji su zaposleni u državnoj upravi ili u pravosuđu
mislim da više to ništa ne vrijedi jer su kao počeli praksu shvaćati ozbiljnije. jedino mislim da sad vrijedi da ako radiš u upravi možeš napisati neki rad. pošalji mail vukojčić-tomić, lalićkoj ili leu. inače vukojčić-tomić je glavna vezano za praksu.

malatina

Ako upisem parcijalu trece kao redovan student, da li sljedece godine prilikom upisa ostatka trece godine mogu upisati se kao izvanredan student (prebacit se na izvanredne) posto bi to ispalo onda da sam pola trece bila redovan pola izvanredan? hvala...

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Parcijala ti je isto što i pad godine.

Dvije akademske godine možeš studirati redovno jednu studijsku godinu.
Dva put prvu, dva puta drugu, dva puta treću. Ukupno šest akademskih godina. Drugim riječima, dozvoljen ti je po jedan pad godine na svakoj godini. U protivnom gubiš status redovitog studenta.

malatina

Parcijala ti je isto što i pad godine.

Dvije akademske godine možeš studirati redovno jednu studijsku godinu.
Dva put prvu, dva puta drugu, dva puta treću. Ukupno šest akademskih godina. Drugim riječima, dozvoljen ti je po jedan pad godine na svakoj godini. U protivnom gubiš status redovitog studenta.
To znam sve,mada bi ja jos ove godine redovno studirala,pa sljedece godine kad budem upisivala ostatak trece izvanredno da ne moram cekati 6mj. potpise da bi tek onda mogla ici na ispite,radi toga. Sad me zanima da li ce dozvoliti da pola trece budem redovan student,a drugu polovicu vanredan?

patrishaa

jel izvanredni studenti na ovom faksu mogu podici iksice (naravno bez novaca na iksici) samo radi identifikacije studenta jer na drugim fakultetima se moze.

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Ne vjerujem da se to može na drugim fakultetima. Iksica ide u paru sa studentskim pravima koje kao izvanredni student nemaš. Izvanredno studiranje je studiranje uz rad i beu ikakvih beneficija. Sumanjm da se uopće i možeš legitimirati kao student radis tjecanja nekih prava, itd. Eventualno imaš indeks, ako misliš iskamčiti neke popuste pri otvaranju tekućeg računa, itd...

kjutić

ciao ljudi, imam pitanje. Već sam malo duže na prvoj godini, nikako da riješim Nauku :/ i prošle godine sam morala upisati vanredno.. i još uvijek je nisam uspjela riješiti, a uz nju mi je ostalo i Financiranje. Zanima me dal mogu sad ako riješim Nauku, koja je dvosemestralni, prenijeti Financiranje i upisati sve predmete iz druge, tj da upišem čistu drugu vanredno?

Maja69

ciao ljudi, imam pitanje. Već sam malo duže na prvoj godini, nikako da riješim Nauku :/ i prošle godine sam morala upisati vanredno.. i još uvijek je nisam uspjela riješiti, a uz nju mi je ostalo i Financiranje. Zanima me dal mogu sad ako riješim Nauku, koja je dvosemestralni, prenijeti Financiranje i upisati sve predmete iz druge, tj da upišem čistu drugu vanredno?
može naravno

minnie92

mozda je bilo pitanje, tj, sigurno, ali nemam vremena traziti ispocetka pa ako mi netko moze odg na pitanje. upisala sam prvu godinu kao redovan student 2010., 2011. sam morala upisati pad godine jer sam polozila 4 predmeta i sada imam nauku i uvod za poloziti ako zelim ostati redovna i upisati cistu 2.godinu i prenijeti financiranje. nazalost,nisam sigurna da li ce to biti tako, vjerojatno cu poloziti jedan od ta dva i imati dovoljan broj bodova za parcijalu. znaci ako dode do toga, upisujem parcijalu kao izvanredni i racunam si cijenu po bodovima plus upisnina 300 kn. zanima me da li se mora prijaviti na burzu, da li mogu polagati predmete kako zelim ili bas moram prvo rijesiti ove s prve godine, i da li su potrebni potpisi izvanrednim studentima. nisam obracala paznju na te stvari kad sam bila redovna, pa molim za odg. hvala!

vukren

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ne moras se prijavljivati na burzu, normalno upišeš parcijalu, onoliko ispita koliko ti je ostalo zbroji bodove i imaš prostora još onoliko bodova od ispita iz više godine do 60. kad upišeš polažeš prvo ove iz niže pa onda ove iz više. na burzu se ne moraš uopće prijavljivati, osim ako ne misliš poćet raditi. u protivnom ako se prijaviš a ne tražiš posao, samo će te slat na razgovore, a ako ne odeš - maknu te s burze ovako i onako. burza ti je jedino ok ako si nezaposlena osoba pa želiš npr.zetov socijalni pokaz..., a zdravstveno osiguranje imaju sve osobe bez obzira da li su na burzi prijavljene.

i kad si izvanredni, ne trebaš ništa, samo prijavljuješ ispite i polažeš, nisu ti obvezna ni predavanja, niti trebaš potpise. jedino na vježbe kad ih budeš imala,odi.

minnie92

Ne moras se prijavljivati na burzu, normalno upišeš parcijalu, onoliko ispita koliko ti je ostalo zbroji bodove i imaš prostora još onoliko bodova od ispita iz više godine do 60. kad upišeš polažeš prvo ove iz niže pa onda ove iz više. na burzu se ne moraš uopće prijavljivati, osim ako ne misliš poćet raditi. u protivnom ako se prijaviš a ne tražiš posao, samo će te slat na razgovore, a ako ne odeš - maknu te s burze ovako i onako. burza ti je jedino ok ako si nezaposlena osoba pa želiš npr.zetov socijalni pokaz..., a zdravstveno osiguranje imaju sve osobe bez obzira da li su na burzi prijavljene.

i kad si izvanredni, ne trebaš ništa, samo prijavljuješ ispite i polažeš, nisu ti obvezna ni predavanja, niti trebaš potpise. jedino na vježbe kad ih budeš imala,odi.
hvala:) znaci ja ne moram cekati za neke predmete koji su dvosemestralni nego ih mogu odmah polagati kad rijesim ove s prve?

Maja69

hvala:) znaci ja ne moram cekati za neke predmete koji su dvosemestralni nego ih mogu odmah polagati kad rijesim ove s prve?
možeš odmah polagati, to je prednost izvanrednih

minnie92

možeš odmah polagati, to je prednost izvanrednih
aha, ok:) hvala :)

okeee, jos nesto mi nije jasno. gledala sam sad temu "parcijala" i tamo ima svasta nesto... negdje sam procitala da ako upisujem parcijalu da mogu upisati samo onaj broj bodova koji sam skupila u prethodnoj, e sad me to buni.
"onoliko ispita koliko ti je ostalo zbroji bodove i imaš prostora još onoliko bodova od ispita iz više godine do 60." to je odg kolege/kolegice koji/koja je odg na moje pitanje vec. zato ne kuzim sad nista vise. meni ce s prve ostati 14 bodova nadam se i onda mogu upisati predmete u vrijednosti od jos 46 boda da zbroj bude 60. jel tako?? previse ljudi kompliciraju oko toga i na kraju ispadne pokvareni telefon :/

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks