AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Javni menadžment

pigetic

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Mislim da globalizacija i lokalne samouprave više nije dio literature, to je od zadneg roka dopunska

freya

Mislim da globalizacija i lokalne samouprave više nije dio literature, to je od zadneg roka dopunska
A da, tako i ja mislim jer na to jedino nisam nasla odgovor, to mi se potkralo - brisem, hvala!

pigetic

Ubija me glava od ovih 30 ziliardi nabrajanja.
Ovo je uvjerljivo najteže gradivo na prvoj godini specijalističkog..

garavuša

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
U grupi ujutro u pola 9 (mislim da je i kasnije bila još jedna grupa) od osam prošlo nas je troje. Mislila sam da će biti puno jednostavnije. Ne znam za dojmove ostalih kolega, ali prema prema mojoj procjeni treba dosta ozbiljno shvatiti predmet i nije dosta učiti tjedan dana. Prof. Manojlović se bazirala na novu literaturu, dakle iz Đulabićevih članaka, i iz Koprićeve knjige. Dakle, ako nisi naučio Kopričevu knjigu, padaš. (no, treba proći svu literaturu). Pita potpitanja, ali nisu komplicirana, samo treba malo logički zaključiti, a ako si naučio vrlo je jednostavno. Evo, ovo je meni prvi ispit sa specijalističkog i uopče se po težini ispitivanja ne razlikuje od onih prvih tri godine (moramo jednako toliko učiti).
Neka od pitanja:
- razgraničenja javnog i privatnog sektora
- dihotomija uprava/politika
- upravni ciklus
- tržišni instrumenti u javnoj upravi
- vaučeri
- britanska reforma javnog sektora - nešto vezano za M. Thatcher
- quangosi
- privatna financijska inicijativa
- decentralizacija
- decentralizacija u Francuskoj
- javne povelje - zbog čega su meki model instrumenta podizanja kvalitete u j. sektoru
- POSDCORB
- kriteriji za podjelu rada - nabrojiti
- vrste evaluacije - o njima
- outsoursing
- insoursing
- za višu ocjenu - upravljanje s naglaskom na izvedbu
- i mislim da - menadžment putem rezultata i good governance
ostalo ne znam.

jelenko.wt

mislim da nas je popodne vise proslo. bila sam u prvoj grupi i jedan kolega nije prosao jer je priznao da je naucio samo knjigu od inge. profa trazi da je prode sva literatura, odn svi clanci. pitala nas je sve koprica, mene jos dosta pitala povelje, a kolege iz knjige.
prvo pitanje iz koprica nisam znala(2 vrste planiranja), mislim da me je onda pitala upravljanje kvalitetom i tu sam znala nekaj, pa je onda presla na povelje i tu me zavrsila. rekla je da me spasilo to kaj sam znala povelje, al inace nebi prosla. tako da ako nekaj neznate da vam priliku da se na temelju drugog gradiva "spasite" al morate dobro znati. kolegu koji nije znao je probala sa podpitanjima spasiti i vrtila ga je oko odgovora, tako da pomaze.

takoder je rekla da ce u 4mj ispitivati dulabic.

Tajanasch

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kako je prošla zadnja grupa?
Meni je prof. postavljala puno potpitanja i isto me tako vrtjela oko točnog odgovora, a ja sam se sva smotala i sve zaboravila. Čak se nisam mogla odmah sjetiti odgovora na prvo najjednostavnije pitanje, pa kad sam izašla van došlo mi je da se lupam s knjigom po glavi jer i ono što sam znala sam pobrkala zbog treme, ko da izlazim na prvi ispit u životu. Ma užas! Ali me zato prof. spasila s tim potpitanjima i stvarno je bila strpljiva.
Uglavnom, potrebno je proći svu literaturu, sve se nadovezuje i isprepliće i treba znati povezivati. Ali može se, uz posao i uz klinca :)

pigetic

Asistentica Manojlović pita sve iz gradiva(dosta se inzistira na novom gradivu ali treba znati i staro) i treba to naučiti.
Veliki plus od mene za vrlo ugodnu atmosferu.
Probati kod nje doći na rok u svakom slučaju upravo zbog bolje atmosfere i opuštenosti koje gore u ĆM ima puno manje

pigetic

Meni bez čitanja knjige/članka od inge perko i đulabića o poveljama, sa učenjem po skripti i članku o insourcingu i koprićevom dijelu iz knjige upravna znanost nekih 2,5 tjedna učenja s tim da sam nekih 5 dana učio po 8 sati a ostalo 2-5 dnevno, kako kad.

dsvlux

Ekipa, ja ucim taj menadzment za 4.mj. i citam knjigu od inge-separovic,medutim nista ne kuzim. Jel dovoljno taj dio proci po skripti od onih 80 str?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks