AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Javni menadžment

zoks3

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ej, htio bih položiti ovaj ispit krajem 2mj.Jel se to može spremit i ako ima netko da mi pošalje nekakvu skriptu.Unaprijed se zahvaljujem i plačam kavu :)

dsvlux

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ej, htio bih položiti ovaj ispit krajem 2mj.Jel se to može spremit i ako ima netko da mi pošalje nekakvu skriptu.Unaprijed se zahvaljujem i plačam kavu :)
Tesko.. ipak ima toga puno, a rok je 24.2..ima skripta,jedan kolega ju je radio,ali ne znam ima li je na forumu. I ona obuhvaca samo knjigu od inge perko separovic. S time da imas uz to jos 5 bitnih clanaka sto od nje,djulabica i koprica.

pigetic

Ovisi kakav si tip i kakav ti je kapacitet memoriranja ali 24. sigurno neće biti ispit nego par dana kasnije kao i uvijek.
Meni osobno većina ovog gradiva teško sjeda i moram ga pročitati više puta nego nešto drugo da bi ga zapamtio. Posebno jer ima puno bitnih nabrajanja sa po 10 natuknica a mora se znat. Iako mi je ovaj predmet većinom zanimljiv jer se dotiče dosta aktualnih tema, ali teško se pamte ta nabrajanja i neki pojmovi. Tipa oni proračuni kad sam pročitao prvi put nisam znao ponoviti niti naziv na hrvatskom, a kamoli na engleskom a posebno ne reći 2 suvisle rečenice.
Od ovog roka se promijenila literatura pa treba vidjeti koliko će se vrtiti dio Koprićeve knjige(posebno onaj dio Pusićevog upravljačkog ciklusa) i Đulabićev članak o insourcingu i vanjskom ugovaranju što se dam kladit da će svatko dobit pitanje iz toga.
Očekujemo pitanja koja su bila od kolega koji idu sutra na megdan u podne.

dsvlux

E da kad smo kod ucenja, jel ucite bas po knjizi i clancima ili skripti? Ja sam to planirao u 4 mj.,sad prebrzo dodje rok.

SuperDuško

Bi li netko mogao objasniti kakvi su to "kolebljivi" modeli i teorije privatnog menadžmenta kod paradoksa NJM?

Gru

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Evo kolege bila sam na ispitu i prošla.
Pitao me je Taylora, zatim paradokse njm, koje nije dovoljno samo objasniti već i povezati, zatim povelju iz njegovog članka. Kolegicu je nešto pitao iz Koprićeve knjige- nova literatura, outsourcing i W

pigetic

Upravna simplifikacija, to je ono upravno pojednostavljivanje kod upravljanja putem propisa, ''giljotina'' HITROREZ i to?
Outsorcing traži po svojem članku ili po Kopriću i Perko?
I zadnje pitanje, jel ikoga pitao o Pusićevom upravljačkom ciklusu tj planiranju, komuniciranju, standardizaciji i nadzoru?
Hvala vam!

SuperDuško

Je, to je HITROREZ i ostalo. Odgovor za outsourcing nije tražio eksplicitno iz svog članka ali pretpostavljam da je na to mislio jer definitivno ispituje novu literaturu. Ali mislim da je legitimno i prema Perko/Kopriću, zašto ne.

Dok sam ja bila unutra nije pitao Pusićev upravljački ciklus, nemam pojma za druge.

Siarisa

Bila i ja na ispitu, i prošla.
Pitao me implementaciju i evaluaciju, JPP (što je to, kritike, iskustva drugih zemalja), zašto bi outsourcing bio dobar u RH i ZBB.

tattep

Mislim da smo svi prošli. Ja sam bila zadnja. Pitao Posdcorb, good governance, prednosti i nedostaci outsorcinga, razlike između privatnog i javnog menađmenta, vrijednosti uprave - ili takvo nešto. Po meni treba učiti po dosadašnjim pitanjima iz skripte (njih cca.40) i novu literaturu koja je u biti puno jednostavnija i razumljivija od svih onih vrsta proračuna, vrsta kvalitete i slično.

pigetic

Da, nova literatura može pomoći da se bolje i kvalitetnije shvati ono iz skripte ali krije i dosta naizgled sitnih detaljčića koji nema pod skriptom poput tih vrijednosti, to je jedan od 6 elemenata razlike javnog i privatnog sektora, u knjizi pola strane ima o tome a prof. voli tako upiknut detalj sa pitanjem radije nego nešto šire tipa ''navedite razlike javno-privatno''.

Katarina J

Molim Vas da netko ako može napiše koja je literatura po novom?
Inge Perko-Šeparović; Izazovi javnog menadžmenta, dileme javne uprave; (2006), (object Object)
Inge Perko-Šeparović; Paradoksi novog javnog menadžmenta; Fakultet političkih znanosti (2003), 85-94
Inge Perko-Šeparović; Novi javni menadžment - britanski model; Politička misao, 39 (4) (2002), 31-44
Koprić, Ivan, Gordana Marčetić, Anamarija Musa, Vedran Đulabić, Goranka Lalić Novak; Upravna znanost - javna uprava u suvremenom društvu; Pravni fakultet (2014), 104-132
Đulabić, Vedran; Primjena tržišnih instrumenata u javnoj upravi: mogućnosti i ograničenja; Friedrich Ebert Stiftung i Institut za javnu upravu (2014), 9-27
Đulabić, Vedran; Povelje javnih službi: pokušaj podizanja kvalitete javne uprave i jačanja uloge građana; Zbornik Pravnog fakulteta u Zagrebu, god. 56., br. 1 (2006), 7-48

ovo piše na stranici katedre

jel ima možda ovu javnu upravu u suvremenom društvu pa mi pošalje ?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks