AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Javni menadžment

mdrvari

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Danas nas je bilo troje kao sto je kolegica rekla. Prof manojlovic dosta trazi, povezivanja najvise, ali je strpljiva i ugodna. 4 u indexu.
Ugl.pohvala za profesoricu.
Ako se ne mozete sjetiti odg onda prelazi na drugog kolegu i daje vama da razmislite pa se kasnije vrati na vas.

Pitanja: fayol i usporediti ga s POSDCORB, nabrojiti proracune u vrijeme blagostanja, koji je najbolji po vasem misljenju, njemacka prije i poslije reforme, faze strateskog planiranja, pravna narav povelja, quangosi i nedostaci tj problemi quangosa, nesto sa zamucenim linijom pdgovor odgovor nosti u quangosima, paradoksi u vb, mbr uspprediti s upravljanem usmjerenim na izvodenje, glavni problemi takvog upravljanja, uotsourcing u rh problemi i opcenito, sve o privatizaciji.

hawk

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
bok ljudi, jel ide netko sutra na ispit možda?
može li mi netko odg na pitanje što su indikatori ili barem gdje se nalaze u knjizi pa da škicnem to :D

hawk

idem ja... al isto nemogu pronači to pitanje.. :([/QUOTE]

ej, u skripti od garavuse kod formativne evaluacije na 15.str nabrojani su :D

kak ti inače ide?

hawk

evo neka pitanja sa današnjeg roka.. đulabić nas je ispitivao
POSDCORB, povelje javnih službi, njemačka, vaučeri, paradoksi, upravljanje putem propisa i tu je inzistirao kod upravne simplifikacije na nekakvim istrumentima, pojma nemam šta je tu trabalo, wilson, TQM

čestitam kolegicama na prolazu i ugodno ljeto svima :D :D :D :D :D

Antonija

hei,da li su u ovoj skripti od garavuše sadržani i članci? koliko vidim ima i koprića i inge?tnx ;)

Valentina8

ljudi, jel bi mi mogao netko odg na ova pitanja:
1. policy poduzetnik
2. Sveti Gral
3. razlika između washingtonskog i britanskog modela

moooolim vaaas.:hmmm:

Antonija

tnx!!
da, i članci su. :)
vidjela sam već u postovima prije da ima obješnjenje,malo prođi :grin:
mene zanima odg na pitanje : kada završava klasičan pristup i upravni ciklus ? :blush:

1. policy poduzetnik
2. Sveti Gral

kada postavi pitanje paardoksi njm- da li tu misli ono što je nabrojano paradoksi britanskog modela ili?!
plizzz:oops:

Valentina8

tnx!!

vidjela sam već u postovima prije da ima obješnjenje,malo prođi :grin:
mene zanima odg na pitanje : kada završava klasičan pristup i upravni ciklus ? :blush:

kada postavi pitanje paardoksi njm- da li tu misli ono što je nabrojano paradoksi britanskog modela ili?!
plizzz:oops:
Antonija, mislim da da jer drugih paradoksa nema heehe

Katarina J

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
1. policy poduzetnik
2. Sveti Gral

1. policy poduzetnik ili strateški menadžeri moraju imati osobine vođe, a to su: mudrost, iskustvo, vjeru u uspjeh, trebaju davati sljedbenicima jasnu predodžbu o tome što se od njih očekuje, empatiju, trebaju biti radoholičari, trebaju imati sposobnost razumnog i ispravnog prosuđivanja, postojanost u stajalištima i trebaju znati vladati sami sobom .. to je iz knjige paradooksi njm, a ima mali odlomak o policy poduzetnicima u knjizi od prof. Koprića, mislim na str. 113.
2. nisam sigurna, ali mislim da se pojam odnosi na efikasnost u paradoksima njm, glavni cilj reformi postaje veća efikasnost, građani se pretvaraju u kupce, a samim time raste opasnost da će se službenici pretvoriti u pružatelje tj. proizvođače usluga koji su motivirani logikom nagradama s privatnog tržišta.
3. Oboje su u početku bili slični i promicali slične instrumente samo što je razlika što je jedan dominirao više od drugoga i kasnije dok su počeli širiti svoje elemente, međunarodne organizacije su se počele zalagati za britanski model, odnosno model NJM, znači britanski model preporučuje OECD, a washingtonski nameću SB I MMF zemljama ovisnicama o zajmovima .. to je ukratko, nemrem se trenutno sjetit :D

Valentina8

1. policy poduzetnik ili strateški menadžeri moraju imati osobine vođe, a to su: mudrost, iskustvo, vjeru u uspjeh, trebaju davati sljedbenicima jasnu predodžbu o tome što se od njih očekuje, empatiju, trebaju biti radoholičari, trebaju imati sposobnost razumnog i ispravnog prosuđivanja, postojanost u stajalištima i trebaju znati vladati sami sobom .. to je iz knjige paradooksi njm, a ima mali odlomak o policy poduzetnicima u knjizi od prof. Koprića, mislim na str. 113.
2. nisam sigurna, ali mislim da se pojam odnosi na efikasnost u paradoksima njm, glavni cilj reformi postaje veća efikasnost, građani se pretvaraju u kupce, a samim time raste opasnost da će se službenici pretvoriti u pružatelje tj. proizvođače usluga koji su motivirani logikom nagradama s privatnog tržišta.
3. Oboje su u početku bili slični i promicali slične instrumente samo što je razlika što je jedan dominirao više od drugoga i kasnije dok su počeli širiti svoje elemente, međunarodne organizacije su se počele zalagati za britanski model, odnosno model NJM, znači britanski model preporučuje OECD, a washingtonski nameću SB I MMF zemljama ovisnicama o zajmovima .. to je ukratko, nemrem se trenutno sjetit :D
puno puno ti hvala. za sveti gral sam i ja mislila to, al nisam bila sigurna. hvala, ima da me sad pita to! :grin:

Antonija

u skripti je jako šturo napisano o temi posdcorb. da li netko zna što bi bitno trebalo reći o tome?:hm:
znam da sam dosadna :cool:

Valentina8

ak mene pita, ja ću reć šta koje slovo znači (haha), da je to smislio Gulick, da su to temeljne djelatnosti upravljanja i da postoje razlike u odnosu na Fayolova načela. Npr., Fayolovo naređivanje je zamijenio usmjeravanjem, suzio je kontrolu na proračunsku dimenziju kontrole, dodao je kadrovsku politiku i izvještavanje kao poseban element upravljanja. (to sam našla u knjizi) iiii to je to, msm da se drugo ni nema za reć.

Antonija

hvalaaa!! :awesome:
ak mene pita, ja ću reć šta koje slovo znači (haha), da je to smislio Gulick, da su to temeljne djelatnosti upravljanja i da postoje razlike u odnosu na Fayolova načela. Npr., Fayolovo naređivanje je zamijenio usmjeravanjem, suzio je kontrolu na proračunsku dimenziju kontrole, dodao je kadrovsku politiku i izvještavanje kao poseban element upravljanja. (to sam našla u knjizi) iiii to je to, msm da se drugo ni nema za reć.

Valentina8

gdje god da budem, neće bit bajno hahaha. kak ide učenje? meni tak-tak, nikak da se natjeram da učim žestoko. :blush: ma sam da dobijem 2, niš mi više ne treba.:awesome:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks