AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Javni menadžment

malabudala

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
jel itko zna kada je ispit
bit će ti objavljeno na studomatu kad prođe rok za odjave. prema ovome što sada stoji je 23.09.,ali ne vjerujem da će biti taj dan, možda bude 24. ili 25. ovisi tko će ispitivati...

biserna

Trebao bi biti rok i sutra - 09. 09. Ja se spremam za 23. 09. pa kolegama i kolegicama koji eventualno idu na rok ovaj tjedan držim fige i molim informacije o pitanjima i dojmovima. Hvala!

malabudala

joj da, sory, zaboravila sam na ovaj rok pošto ne idem... ali svejedno, oni koji su prijavili će imati na studomatu obavijest...

biserna

Pitao me je ono što smo žargonski nazvali neuobičajene teme: decentralizaciju i kome modelu pripada te objasniti , onda su došli na red famozni indikatori o kojima sam znala neke uobičajene stvari, ali je želio da nabrojim sve što uključuju točno po knjizi (navodno ih ima osam) i naravno od toga s moje strane ništa, ...

Zna li tko na što se odnose ti indikatori?

misel40

Pitao me je ono što smo žargonski nazvali neuobičajene teme: decentralizaciju i kome modelu pripada te objasniti , onda su došli na red famozni indikatori o kojima sam znala neke uobičajene stvari, ali je želio da nabrojim sve što uključuju točno po knjizi (navodno ih ima osam) i naravno od toga s moje strane ništa, ...

Zna li tko na što se odnose ti indikatori?
To je tamo kod evaluacije, a indikatori su zapravo pokazatelji izvedbe i ima tamo nabrojano 9 njihovih značajki. Bitni su menadžerima za donošenje odluka. Nemam sad tu knjigu pored sebe pa ne mogu točno reći na kojoj strani knjige, ali uglavnom pod poglavljem evaluacija.

Neka netko tko je izlazio na ovaj sad rok (09.09.)bude dobar pa napiše na forum kada se zapravo ispit održao i kod koga...

Izabela

To je tamo kod evaluacije, a indikatori su zapravo pokazatelji izvedbe i ima tamo nabrojano 9 njihovih značajki. Bitni su menadžerima za donošenje odluka. Nemam sad tu knjigu pored sebe pa ne mogu točno reći na kojoj strani knjige, ali uglavnom pod poglavljem evaluacija.

Neka netko tko je izlazio na ovaj sad rok (09.09.)bude dobar pa napiše na forum kada se zapravo ispit održao i kod koga...
Ispit je bio u petak , ispitivač Đulabić , par " glavnih" pitanja i hrpa potpitanja i pad , vidimo se na sljedećem roku ...

Silenius

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ispit je bio u petak , ispitivač Đulabić , par " glavnih" pitanja i hrpa potpitanja i pad , vidimo se na sljedećem roku ...[/QUOTE]

Pa užas, ne znam što je s njima i s tim ugnjetavanjem, neka se malo saberu i puste ljude ako znaju bar za dva i gotovo, a ne rušiti i gnjaviti. Kolegice sretno na slijedećem roku a mene to tek čeka. :mad:

nula12

Zna li netko kojem modelu pripada decentralizacija i zavrsava li klasicni model pojavom washingtonskog modela 1982? Vidjela sam da se spominje pitanje klasicnog modela, a za njega pise samo da se pojavljuje pocetkom 20st i nista drugo pa ako ima koja dobra dusa da mi odgovori na ta 2 pitanja. :)

malabudala

Zna li netko kojem modelu pripada decentralizacija i zavrsava li klasicni model pojavom washingtonskog modela 1982? Vidjela sam da se spominje pitanje klasicnog modela, a za njega pise samo da se pojavljuje pocetkom 20st i nista drugo pa ako ima koja dobra dusa da mi odgovori na ta 2 pitanja. :)
ovako: 1. ...treći model koji je manje profiliran je nizozemsko-danski čiji je primarni mehanizam regulacije- devolucija/decentralizacija. (str. 75. -Modeli reformi-)
2. možda je odgovor u podnaslovu "kraj klasičnog menadžerizma" u knjizi na 35.str.
nisam još sigurna, neka netko slobodno ispravi ako misli drugačije... :confused:

malabudala

na što se odnosi pitanje-načela good governance-
nisam nigdje našla baš načela (jedino one 4 komponente)?

nula12

Mislim da su te komponente (odgovornost, participacija, predvidljivost i transparentnost) zapravo nacela.

malabudala

Mislim da su te komponente (odgovornost, participacija, predvidljivost i transparentnost) zapravo nacela.
hvala! našla sam...
to jesu načela i baš je navedeno- podnaslov "načela", samo nisam obraćala pažnju. a komponente su: legitimnost, polaganje računa, kompetentnost u donošenju i provođenju javnih politika i istodobno poštivanje i zaštita ljudskih prava.

nula12

Danas sam bila na ispitu i moram priznati da sam ugodno iznenadena, profesor je bio ugodan i uopce nije cjepidlacio. Pitao me Wilsona i privatizaciju i zakeljio stambilj nakon ta 2 pitanja. Sve u svemu proslo je jako bezbolno. Preporucujem da se uci po pitanjima sa prijasnjih rokova (sva pitanja su na forumu) jer on uopce ne pita van tih pitanja.

biserna

I ja sam danas riješila ovaj ispit. Pitao me je POSDCORB, evaluaciju - indikatore i paradokse NJM. Što se mene tiče bio je odličan.

Silenius

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
I ja sam danas riješila ovaj ispit. Pitao me je POSDCORB, evaluaciju - indikatore i paradokse NJM. Što se mene tiče bio je odličan.
Čestitam kolegice na položenom ispitu, i hvala na ohrabrujućim vijestima za nas koji još moramo rješavati taj ispit.

tinach

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ja se isto slažem s kolegama, također sam danas odgovarala i ugodno sam iznenađena. niti je puno davio, em se i šalio, postavio 2 pitanja od kojeg sam na svako vrlo mršavo odgovorila(na drugo čak i ne to što se traži) i to je bilo dovoljno za žig.:)

tako da, ostalim kolegama savjetujem da se ne boje.
pitanja- proračun po aktivnostima i obvezno upravljanje kakvoćom. ja to nisam ni znala već sam pričala o tqm, slično je valjda.:D

Siarisa

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Da li netko ima scaniranu knjigu od Pusića, Upravljanje u suvremenoj državi, one stranice koje trebamo za ovaj ispit?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks