AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Javno-privatno partnerstvo

Neo

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pitanja s današnjeg roka uobičajena..sve ono što su kolegice i kolege prethodno pisali, s tom razlikom da smo nas nekolicina odgovarali između vremenske rupe od cca 11 do 12h (prethodno su bili ispiti kolega s poreznog studija, a u 12 sati je prof. imala komisijske ispite, a što nam je prethodno prilikom preuzimanja indeksa i napomenula), a što je, pretpostavljam, rezultiralo time da je ispitivačica bila hladna, distancirana, bez bilo kakve emocije na licu, stalo nešto pišući i pogledavajući u papire. Osobno, a mislim da je to i pitanje elementarne pristojnosti, da sugovorniku, odnosno studentu posvetiš tih nekoliko minuta koliko je on pred tobom i da ga barem povremeno pogledaš u oči. Nekome možda to nije to bitno, ali meni to šalje, u najmanju ruku, nepristojnu poruku. I naravno nije niti profesionalno!

schuman

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Konačno da netko dijeli moje mišljenje o toj osobi, ne znam zašto ju toliko hvale, to je jedini ispit koji sam pao na ovom studiju. Davno nekad kad sam studirao pravo nije bilo niti približno toliko komisijskih ispita koliko ih je danas, izgleda da asistente i profesore biraju prema količini iskazanog sadizma prema studentima. Jedini obrazovni efekt ovog studija je proizvodnja frustriranih i nemilosrdnih ljudi, barem su to od mene napravili.

ana2

I ja sam po pričama očekivala nekoga nasmiješenog i otvorenog. No, dobro, to baš i nije bilo tako, ali osim što je profesorica bila ozbiljna i distancirana, ne mogu naći nikakve zamjerke. Na kraju su prošli i oni koji po vlastitom priznanju (ja ih nisam slušala) nisu baš znali. Ne može sve biti idealno. Ipak nas je uspjela sve ispitai prije komisijskih ispita pa nitko nije čekao, ali meni je pozitivno biloveć i to što nas je unaprijed upozorila da je moguće da netko neće stići i čak se ispričala zbog toga. Ne mogu se sjetiti puno situacija kad sam čula riječi isprike od profesora na ovom faksu, i za puno veće stvari.

Moja pitanja: Koja država je vodeća u primjeni JPP i koji je oblik najzastupljeniji, koje kriterije mora zadovoljiti projekt da bi se smatrao JPP-om, zablude o JPP, uredba o sadržaju ugovora - trebala sam samo reći da propisuje obavezne elemente, koliko odredbi obavezno sadržava ugovor i što je obavezan prilog ugovoru.

Kolegicu je pitala: Oblici JPP u SAD kad se radi o novom projektu i koji je najzastupljeniji, dva mehanizma izmjene projeka, normativni okvir u RH, vrste partnerskih odnosa u RH i svaki objasniti

alpeza

Što se mene tiče profesorica je bila ok, iako moram priznati da traži precizne odgovore.

Evo još par pitanja nek se nađu:

Koji je razlog/smisao podjele jpp-a u SAD-u što se tiče novih projekata?
Odgovor: razlike u trenutku prijenosa odnosno transfera infrastrukture (objekta) s privatnog na javnog partnera, koji je kod svakog modela drugačiji.

Koji je model jpp-a u SAD-u najčešće korišten i zašto?
Odgovor: BOT, npr. za prometnu infrastrukturu, gdje privatni sektor obavlja djelatnost ugovorom određeni broj godina, nakon čega predaje u vlasništvo infrastrukturu javnom sektoru.

Dvije temeljne osobine JPP-a?
Odgovor: 1. Infrastruktura putem koje se pružaju usluge, a koje je financirao privatni sektor, u rukama su privatnog sektora tijekom trajanja ugovora.
2. Koristi od jpp-a ima i privatni i javni sektor.

Marinica

Pozdrav :)
dal mi može netko reć tko je imao seminar iz ovog predmeta kakvi su zadaci, jesu strogi i tako to neke informacije.

Hvala

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ako netko priprema ovaj ispit/prošao je/ili jednostavno razumije, molim pomoć...
Naime, u knjizi nalazim 11 rizika prema Europskoj komisiji (jedno od čestih pitanja na ispitu): rizik prihoda, rizik izgradnje, rizik izbora privat. partnera, rizik tečaja ...
Ono se javlja u kombinaciji s pitanjem: objasni rizik zakonodavstva.
Niti jedan od tih 11 rizika nije rizik zakonodavstva, pa me zanima odnosi li se to drugo pitanje na nešto treće? Dakle, od kuda je taj rizik zakonodavstva izvučen?
:) Hvala unaprijed!

Nicole

Da sama sebi odgovorim na pitanje: nije bitno, jer te to nije pitala! :)

Ispit je prošao sasvim u redu. Super je osjećaj kad o pitanju možeš pričati i pričati i pričati...... :)

Pitanja nisu odstupala od već objavljenih u ovoj temi. Pripremala sam se tako da sam si izvukla pitanja koja su kolege već objavili i ponavljala po njima.
Literaturu sam kopirala u biblioteci PFZG. Skripta koju sam dobila od kolege je, po meni, loše strukturirana i nerazumljiva.

Ivanka J

Jesu predavanja obavezna za ovaj kolegij?
I da li tko zna od ona 4 ponedjeljka kada su objavili predavanja, koji dani su za seminariste?
Tnx!

Silenius

Da sama sebi odgovorim na pitanje: nije bitno, jer te to nije pitala! :)

Ispit je prošao sasvim u redu. Super je osjećaj kad o pitanju možeš pričati i pričati i pričati...... :)

Pitanja nisu odstupala od već objavljenih u ovoj temi. Pripremala sam se tako da sam si izvukla pitanja koja su kolege već objavili i ponavljala po njima.
Literaturu sam kopirala u biblioteci PFZG. Skripta koju sam dobila od kolege je, po meni, loše strukturirana i nerazumljiva.
Kolegice jel još uvijek vrijedi ispitna literatura od prošle godine ili se nešto mijenjalo?

Nicole

Kolegice jel još uvijek vrijedi ispitna literatura od prošle godine ili se nešto mijenjalo?
učila sam iz ovoga:

1. financijsko pravo i financijska znanost, jelčić i ostali, 2008., 731-749 str.
2. hrvatski fiskalni sustav, šimović i ostali, 2010, 404-434 str.

možda ja

Bila sam na predavanju 2-og i koliko sam shvatila, seminaristi moraju dolaziti. Osim seminara MORAMO i na kolokvij koji MORAMO položiti. Kolokvij je 23-eg pa su nam izašli u susret i literaturu su smanjili za 60 stranica knjige. Sve je objavljeno na stranici katedre.
NO, ostala sam u šoku..

capica

mislim da nas ima više šokiranih!!
uopće ne znam kako nama izvanrednim seminaristima na taj način idu "u susret" ... :confused:

kristinap

Da li moramo dolaziti na sva predavanja mi seminaristi ili samo ta 2 dana koja su predodređena za seminarske dane? Hvala.

Ivanka J

Da li moramo dolaziti na sva predavanja mi seminaristi ili samo ta 2 dana koja su predodređena za seminarske dane? Hvala.
Koliko ja znam seminaristi moraju biti na svim predavanjima...ali ako griješim neka me netko ispravi...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks