AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Konzularno pravo

lucija.33

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ljudi zna li netko mogu li polagati konzularno -ispit s 3 god(stari program) a nisam ocistila jos 2god? cula sam da prof hoce pitati pa naknadno upisati ocjenu u index???
hvalaaaa unaprijed

Jasmina007

ljudi zna li netko mogu li polagati konzularno -ispit s 3 god(stari program) a nisam ocistila jos 2god? cula sam da prof hoce pitati pa naknadno upisati ocjenu u index???
hvalaaaa unaprijed
Mislim da možeš ako ti je ostao jedan ispit s druge. Tak je u mojem slučaju. Rekla mi žena u referadi da su donijeli odluku da mi po starom programu možemo polagati treću a da nismo očistili drugu.

Nji

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Na taj ispit se moglo i tako izaći...
Htio je pitati ak ti je ostao jedan s druge...

lucija.33

hvala vam na pomoci!! vidim da pisu da to konzul nije tak tesko pa bi ga spremala za 12 mj. jer sada ucim i lokalnu. brrrrr...
sta vi curke spremate, ovi sta ste stari program?

Jasmina007

hvala vam na pomoci!! vidim da pisu da to konzul nije tak tesko pa bi ga spremala za 12 mj. jer sada ucim i lokalnu. brrrrr...
sta vi curke spremate, ovi sta ste stari program?
Hej, ja spremam Konzularno i Komunalno za prosinac.. Rješavam ove lakše, prije nego zapnem s oba upravna :happy:

lucija.33

je li ova skripta iz Konzularnog (Skriptarnica) ok, obzirom da je iz 2007, god? jel se šta mjenjalo?
ja ipak neću moći izić u 12mj na konzul. jer su mi ostala 4 s druge :crying2:
zna li netko je li moguće izići na ispit bez prijavnice pa naknadno upisati ocjenu (ako je netko imao takav slučaj)???
voljela bih to rješiti jer sam već malo čitala i čini mi se ok(lagano) naspram ostalih koji su mi ostali

Jasmina007

je li ova skripta iz Konzularnog (Skriptarnica) ok, obzirom da je iz 2007, god? jel se šta mjenjalo?
ja ipak neću moći izić u 12mj na konzul. jer su mi ostala 4 s druge :crying2:
zna li netko je li moguće izići na ispit bez prijavnice pa naknadno upisati ocjenu (ako je netko imao takav slučaj)???
voljela bih to rješiti jer sam već malo čitala i čini mi se ok(lagano) naspram ostalih koji su mi ostali
Nadam se da je, jer ja učim po njoj... A za ovo drugo ti ne znam.

josipa11

Bok!

Skinula sam ovu skriptu iz 2010. pa me zanima da li je ona dovoljna za prolaz ili ipak treba učiti i Zakon o vanjskim odnosima?
Da li je netko već učio i položio po njoj?
Ispit je za 2 tjedna, please, odgovorite brzo!
Tnx!:happy:

Jasmina007

Bok!

Skinula sam ovu skriptu iz 2010. pa me zanima da li je ona dovoljna za prolaz ili ipak treba učiti i Zakon o vanjskim odnosima?
Hej, a gdje si ti to skinula? Pa ima samo ova od 2007. u skriptarnici...

Jasmina007

To sam ti skinula jučer ili prekjučer na skriptarnici, ali sad sam išla gledati, i koliko vidim, sad ima samo ta iz 2010.

http://www.veleuciliste.hr/forum/downloads.php?do=cat&id=71
Kolko vidim ovak na brzinu, slična je ovoj iz 2007., ali je preglednije napisana. Vjerujem da je dosta. Ja budem samo po skripti radila. Osim toga, ovo su pitanja koja se ponavljaju, a odgovori na sva su u skripti...

zvrka

Bok!

Skripta ti je dovoljna. Ja sam učila po ovoj starijoj (2 dana) jer mi je bolja i dobila sam 4. Profesor je odličan! Bila sam bolesna kad je bio rok i poslala sam mu mail jel me može pitati naknadno i onda me pitao nakon tjedan dana poslije predavanja. Stvarno sam oduševljena njime i mislim da bi se i drugi profesori mogli ugledat malo na njega...
Sva pitanja dolaze iz skripte, eventualno zna pitati da nešto zaključiš...
I jedno od mojih pitanja je bilo gdje je sjedište Ujedinjenih naroda - u New Yorku, sjedište NATO-a ili EU - u Bruxellesu.

josipa11

Samo par pitanjca za provjeru:

1. Koje su dužnosti člana konzularnog ureda?
2. Upravne funkcije u diplomatskim misijama?
3. Trendovi u modernom diplomatskom i konzularnom pravu?
4. Konzularno područje?
5. Obavljanje konzularnih funkcija izvan sjedišta?
6. Dužnosti članova konzularnog ureda i zabrane?
7. Posebne konzularne funkcije?

Nisam sigurna u odgovore, pa ako netko može, neka mi odgovori.

Tnx!

MAURITIUS

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ljudi molim vas ako netko zna, da li i mi po starom programu imamo ispit u petak ili? jer naravno nismo objavljeni na netu...

Jasmina007

ljudi molim vas ako netko zna, da li i mi po starom programu imamo ispit u petak ili? jer naravno nismo objavljeni na netu...
Hej, ni ja nisam na popisu, ali sam pretpostavila da su mi opet zagubili prijavnicu... Pa ne piše nigdje da su to samo bolonjci.. Ili?

josipa11

Hej!

Kad sam predavala prijavnicu za konzularno, pitala sam da li ih mogu nazvati da vidim kad je ispit, a teta mi je rekla da će biti objavljeno na netu, na što sam ja odgovorila da sam po starom programu, a da (koliko znam) na netu imaju samo bolonjce. Rekla mi je da to nema veze i da smo i mi po starom programu isti dan kad su i bolonjci, i da dođem na ispit tada kad tamo piše. Ako nisi sigurna, za svaki slučaj nazovi referadu i pitaj da li je ispit isto kad i za bolonjce, pa ćeš vidjeti što će ti odgovoriti.

Jasmina007

Samo par pitanjca za provjeru:

1. Koje su dužnosti člana konzularnog ureda?
2. Upravne funkcije u diplomatskim misijama?
3. Trendovi u modernom diplomatskom i konzularnom pravu?
4. Konzularno područje?
5. Obavljanje konzularnih funkcija izvan sjedišta?
6. Dužnosti članova konzularnog ureda i zabrane?
7. Posebne konzularne funkcije?

Nisam sigurna u odgovore, pa ako netko može, neka mi odgovori.

Tnx!
1. Dužni su poštivati zakone i propise države primateljice te se suzdržati od miješanja u njene unutarnje poslove, a zabranjeno im je bavljenje bilo kakvim privatnim zanimanjima tj.obavljati profesionalnu ili trgovinsku djelatnost u državi primateljici u svrhu stjecanja osobne zarade.
3. pod ovo valjda spadaju one tendecije na kraju skripte - profesionalizacija, depolitizacija i globalizacija..
4. konzularno područje je po nekoj logici područje na kojem konzularni ured obavlja svoje funkcije i poslove.. (možda u knjizi im nekaj više)
5. konz.ured može imati urede izvan mjesta svog sjedišta uz pristanak države primateljice, a uz isti uvjet može ovlastiti ured u jednoj državi da obavlja konzularne funkcije za neku treću državu.
6.ovo je valjda isto ko i pod 1.

ivana4

Jučer prošla i neću vam ništa novo reći osim što je već napisano u vezi ovog predmeta, prof je odličan, učila sam po skripti i dobila 4...pita osnovna pitanja na koja odg u par sekundi jer ne pita opširno
moja pitanja: postupak osnivanja dipl.misija, imuniteti dipl.predstavništa-nabrojati, mene je još pitao da mu objasnim nepovredivost prostorija u jednoj rečenici, diplomatske misije u RH, vrste međunarodno-pravne pomoći, zašto određena država otvara konz.ured, a ne veleposlanstvo ili obrnuto...
ugl pitanja što su već tu na forumu i sve iz skripte

SRETNO!! :wink5:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks