AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Konzularno pravo

Mare89

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ako netko od kolega bude zvao referadu ujutro, molim da obavijesti i ostale! Da ne zovemo svi radi iste informacije :) Hvala!!

Ispit je u Ministarstvu uprave, upravo sam zvala referadu. Dakle nema više nedoumica :)

Mare89

Profesor je zbilja onakav kakvim su ga opisale kolege na forumu :) Zaista je simpatičan i ugodan ispitivač.
Skripta je sasvim dovoljna za solidnu ocjenu, ja sam dobila 4!
Neka od pitanja su:
1. Definicija diplomatskog predstavnika?
2. Razlika između veleposlanika, poslanika i otpravnika poslova?
3. Najčešći slučajevi u kojima konzularni ured obavlja javnobilježničke funkcije?
4. Koje su upravne funkcije konzularnog ureda?
5. Definirati međunarodnu pravnu pomoć?
6. Načini pružanja pravne pomoći u kaznenim predmetima? (Npr. ekstradikcija)
7. Definirati vizu?
8. Navesti vrste viza?

Eto to bi bilo to :)

marko90

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Jel netko zna odgovore na ova pitanja:1.Bečka konvencija o predstavljanju država u odnosima s univerzalnim međunarodnim organizacijama?
2.Razvoj diplomacije do suvremene diplomacije? Hvala :)

Sanjek

Jel netko zna odgovore na ova pitanja:1.Bečka konvencija o predstavljanju država u odnosima s univerzalnim međunarodnim organizacijama?
2.Razvoj diplomacije do suvremene diplomacije? Hvala :)
Na ovo prvo pitanje ne znam odgovor, tj. ne razumijem na šta je profesor točno ciljao, a ovo drugo sam odgovorila u skripti koju sam si pisala. Poslala sam ti je na mail, nadam se da će ti pomoć.

martina_sk

Administrator
Profesor je zbilja onakav kakvim su ga opisale kolege na forumu :) Zaista je simpatičan i ugodan ispitivač.
Skripta je sasvim dovoljna za solidnu ocjenu, ja sam dobila 4!
možeš mi molim te reći koliko si učila? jer ja idem u ponedjeljak još i na upp pa si računam da li da ovo uopće učim i izlazim i koliko mogu dobiti za malo učenja jer bih htjela više od dvojke...

jel zna tko kaj je s konzularnim još nema kad je ispit?
nemam pojma... meni sad evo neće ni otvoriti raspored ispita. jel znaš jel ispit i inače uvijek ponedjeljkom?

ivana

možeš mi molim te reći koliko si učila? jer ja idem u ponedjeljak još i na upp pa si računam da li da ovo uopće učim i izlazim i koliko mogu dobiti za malo učenja jer bih htjela više od dvojke...

nemam pojma... meni sad evo neće ni otvoriti raspored ispita. jel znaš jel ispit i inače uvijek ponedjeljkom?
pa koliko znam skoro pa je uvijek ponedjeljkom, barem je u nekoliko zadnjih puta bilo tako. da ni meni sada neće otvoriti stranicu, ne znam šta je

Sanjek

pa koliko znam skoro pa je uvijek ponedjeljkom, barem je u nekoliko zadnjih puta bilo tako. da ni meni sada neće otvoriti stranicu, ne znam šta je
Jučer se isto tijekom dana nije moglo otvorit pa sam navečer vidjela da su stavili raspored za neke ispite, vjerojatno ih i sad stavljaju pa zato ne možemo otvorit. Očito moramo bit strpljivi :)

ivana

izgleda da,da. no sad sam ju otovrila ali za konzularno nema ništa...valjda će biti do kraja dana ili sutra, iako nikada tako kasno nisu dali obavijest

Sanjek

Samo da podijelim dojmove s ispita. Bilo nas je 12, svi smo prošli i mislim da nitko nije dobio manje od 3, a većinom smo dobivali četvorke. Profesor je odličan, atmosfera ugodna, pitanja standardna. Sve u svemu samo riječi pohvale, da je više takvih gdje bi nam bio kraj :)

martina_sk

Administrator
nitko nije pao, samo sam ja odbila ocjenu :D htio mi je dati 2 i zapravo ne znam na temelju čega :) nisam stigla naučiti radi upp-a (sad sam se već smirila pa neću pisati kako sam isfrustrirana s tim što se rokovi poklapaju :) al nije to njihova krivica, ima puno ispita, profesora i studenata, to se ne može izbjeći). stvarno je predobar. ovaj put je bio posebno brz jer mu se žurilo pa ne mogu reći da li i inače pita samo po 3-4 pitanja i dovoljno mu je da se kaže samo nekoliko rečenica i već ide na drugog. tako da pošto je sve brzo išlo za ocjenu je bilo bitno s kolikom ste sigurnošću odgovarali, koliko brzo i tako. sve u svemu prof je odličan, pitanja standardna, ne škrtari na ocjanama i skripta je sasvim dovoljna (samo smo mi primjetili da joj fale 2 vrste viza).

Marinica

ako nekome treba dajem za male novce svoju literaturu i materijale iz kojih sam učila konzularno.
sve informacije u inbox

martina_sk

Administrator
danas se prof nije žurio pa je pitao detaljnije nego prošli rok i tražio je neke detaljčiće kojih nema u skripti i žaključivanje, ali i dalje se mogla dobiti viša ocjena (3-4). sve u svemu, pitanja uobičajena, samo su potpitanja bila detaljnija. u skripti ne piše dovoljno o zabranama i ograničenjima za diplomatske i konzularne dužnosnike i o općim pravnim načelima. i prof više voli da se kaže diplomatska misija, a ne predstavništvo, ali nije neki problem. sve u svemu, profesor super i blag kao i uvijek, nije škrt na ocjenama i ne želi rušiti ljude :)

anamarija5

slažem se s gore navedenim postom za profesora..nikoga danas nije rušio, tako da je stvarno super.. pitanja su ona koja se vrte po forumu i koja su zapravo u skripti.. neka od pitanja iz moje grupe kojih se sjećam: subjekti međunarodnog prava pa malo detaljnije o organizacijama, tijela vanjskog zastupanja, dipl. misije i funkcije, privilegije i imuniteti pa neke objasnit, osnivanje konzularnih ureda i šefovi konz. ureda, konzularne funkcije pa objasniti neke glede braka, državljanstva i javnobilježničke, međunar.-pravna pomoć i komuniciranje sudova

martina_sk

Administrator
također u skripti ne piše da se konzularni uredi osnivaju za regije, znači to se zovu konzularne regije; i da diplomatske misije rade i poslove konzularnih ureda jer je to neizbježno.

anamarija5

piše na netu -
Obavijest studentima o promjeni datuma ispita iz KONZULARNOG PRAVA!

Ispit iz predmeta Konzularno pravo (bolonja i stari program) održat će se u utorak 5.6.2012. u 15,00 sati.

Marko9

Eto nekih dojmova sa prošlog roka... bilo nas je 4.. profesor je kasnio cca... sat vremena.. rekoh sad nas ne bude pital tak puno jer kasni , međutim po svakom sudentu nekih 7 do 8 pitanja od početka do kraja... tak da smo bili skoro 45 min sa profesorom.Profesor je ugodan i sve 5 svi smo dobili 2-kice te jedna mlada dama 4.Mislim da malo previše pita za izborni predmet treba se sve znati. Na sva pitanja smo svi točno odgovarali jer mislm da bi i rušio da nije čuo bar donekle točan odgovor..Uglavnom skripta je dovoljna sa foruma al se je treba znati!! :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks