Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Da, to i mene muči, ali sam čula da je to iz knjige, pa ako nam netko može odgovoriti, hvala unaprijed... :happy:može mala pomoć ovo pitanje vrste diplomatskih i konzularnih misija i ureda i što su
Što je međunarodna pravna pomoć i u kojim stvarima postoji?
Pod vrste želi da nabrojiš (ono iz skripte):može mala pomoć ovo pitanje vrste diplomatskih i konzularnih misija i ureda i što su
Što je međunarodna pravna pomoć i u kojim stvarima postoji?
hvala.Pod vrste želi da nabrojiš (ono iz skripte):
- veleposlanstva, poslanstva, stalne misije pri međ. org.,
- generalne konzulate, konzulate, vice konzulate, konz. agencije
"Što su" treba reći definiciju dipl. predstavništva i konzularnog ureda (samo je pitanje naopako formulirano )
1. diplomatska predstavništva obavljaju konzularne funkcije tamo gdje nema konzulata.Molila bi nekog za pomoc u vezi par pitanja:
-kada dipl.predstavnistvo obavlja konzularne funkcije,s kim kontaktira,s kim kontaktira konu.ured?
-sto je predmet diplomatskog prava, a sto konzularnog,koji su uređeni kojim dokumentima
-formalni izvori međ.prava
-ima li sabor neku ulogu u imenovanju dipl.predstavnika
-sto je konvencija
...pa ako netko zna, bila bi mu puno zahvalna da mi pomogne...unaprijed puno hvala
Hvala ti puno!!:happy:Hey anaya, spomenuto je u onom postu od sinoć (par redova iznad tog pitanja) - bila sam već umorna, pa sam samo prepisala redom kako sam bilježila na papiru
"Dipl. predstavništva komuniciraju sa središnjim tijelima državne uprave zemlje primateljice, konzularna predstavništva sa lokalnim tijelima uprave."
Ako se u glavnom gradu neke države nalazi diplomatsko prestavništvo, u tom istom gradu se nikad neće nalaziti i zaseban konzulat te države, već će unutar diplomatskog predstavništva postojati odjel koji obavlja konzularne poslove.
Konzulati se osnivaju u drugim gradovima - nikad u glavnim gradovima (mislim da je iznimka kad diplomatsko predstavništvo ne postoji u nekoj državi - onda konzulat može biti u glavnom gradu - svira mi u glavi da je tako u Zagrebu bio samo američki konzulat u doba Jugoslavije, a sada imamo američku ambasadu)
Evo gac...Pozdrav svima!
jel bi netko mogao napisati pitanja koja je profesor dao? unaprijed puno hvala!
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.