Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
e ne znam i ja sam to pomislio ali me brinulo što piše jednake jedinice uz IZUZETAK pa kontam to su samo bili izuzeci nemam pojma. jao nezKak monotipska ako je pisalo uz jedinice iste velicine su stavili i 4 urbana centra?
Da meni uopće nije bilo jasno pitanje koje je glasilo objasni bar dvije značajke uz decentralizaciju kod prenošenja lokalnih poslova sa županije na grad koja se veže za lokalne poslove,tako nešto?! Pisala sam o uspjehu decentralizacije i o upravnoj decentralizaciji. Katastrofa. Bolje da smo pisali u dvorani na nekoliko puta nego ovako.Baš to deset minuta ti treba da shvatiš kaj te pita i gdje bi to smjestila.A stvarno sam učila.Slažem se, treba ti pet minuta po pitanju da uopce shvatis koje je MOŽDA pitanje. Užas!!
Ja sam na prvom izgubila 15 minutaDa,na prvom sam samo izgubila 6,7 min ako ne i više...nemam riječi..
I ja sam prvo krenula o monotispskoj org pisat,onda sam vidjela ova 4 urbana centra, onda sam sve isla brisat sto sam na pisala i na kraju nisam stigla odg.e ne znam i ja sam to pomislio ali me brinulo što piše jednake jedinice uz IZUZETAK pa kontam to su samo bili izuzeci nemam pojma. jao nez
Ja sam stavila politickaKoji je odgovor na prvo pitanje? Jel upravna ili politicka dec?
ja sam se sva pogubila.. a o tipfelerima da ne pricam
I ja da.. ako danas nismo dobili srcani, necemo nikad. Nadala sam se do samog kraja normalnom ispitu kakav je bio u 5.mj.. al sad su ga stvarno zapapriliJa sam stavila politicka
DaDali ste i vi u običnom ispitu imali sve problemske zadatke?
Da, slicno kao kolokvij ali cijelo gradivo, ja se iskreno ne mogu sjetit niti jednog pitanja u cjelosti i nadam se da je netko zapamtio i da ce napisatDa
Sta si napisala za ovo zadnje?Pitanja iz 2.slušačkog kolokvija:
1) grad x je osnovao posebnu sluzbu za figitalizaciju Rada gradske uprave s ciljem da unaprijedi internu komunikaciju gradskih službenika i duznosnika, i objedini i digitalizira službenu arhivu gradske uprave i omoguci odrzavanje elektronskih sjednica gradskih vijeca u slučaju prirodnih i drugih nepogoda.
A) koju vrstu uoravne organizacije u lok.samoupravi predstavlja osnovano tijelo? Obrazložite odgovor.
B) tko ureduje unutarnje ustrojstvo novoosnovane sluzbe, a tlo upravlja njezinim radom?
2) grad Ludbreg zeli od zuoanije preuzeti poslove upravljanja osnovnim skolama u svom području.
A) na koji način i uz koje uvijete ovi poslovi mogu biti preneseni u djelokrug Grada Ludbrega
B) obrazložite barem dva razloga za lokalnost javnih poslova koji govore u prilog decentralizaciji poslova sa zupanijske na lokalnu razinu u ovom slučaju
3) nezadovoljni radom gradonačelnika, građani grada x su potrebnim brojem potpisa inicirali raspisivanje referenduma o njegovom opozivu. Os upisanih 10000 biraca, referendumu je pristupilo 4500biraca, a za opoziv je glasovalo 3500 birac.
A) tko je raspisao referendum i koje bi posljedice bile da on nije raspisan, unatoč potrebnom broju potpisa?
B) objasnitw je li odluka o opozivu gradonačenika u opisanom primjeru donesena.
4)
A)u kojim će slucajevima doci do istovremenog raspustanja predstavničkog tijela i razrješenja izvrsnog tijela u hrv.lok.samoup.?
B) tko u navedenom alučaju preuzima ovlasti izvrsnog tijela i na koji su način one ograničene?
5) općinsko vijeće općine x ima 15 članova. Na nedavnoj odrzanoj sjednici, na kojoj je bilo prisutno 9vijećnika, donesene su 3različite odluke. Odluka o sonivanju dječjeg vrtića Suncokret , odluka o uvjetima za upis djece u dječji vrtić te odluka o imenovanju predstavnika općine u upravnom vijecu u novonastalog vrtica. Za svw je odluke glasovalo 7prisutnih vjecnika, dok su 2 bila suzdržana.
A) jesu li navedene odluke donesene potrebnom većinom glasova? Obrazložite odgovor.
B) s obzirom na naziv, odnosno sadrzaj navedenih odluka, objasnite koja od njih nije u skladu s zakonom i zasto?
Nisam pisala hahhahaSta si napisala za ovo zadnje?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.