AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Lokalna samouprava

pupi

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Javi
Evo konačno njegovog odgovora:
Kolokvij vrijedi do kraja ljetnog ispitnog roka, no može se koristiti samo jednom. Znači, pad na drugom dijelu za posljedicu povlači da se iza toga ispit polaze u cijelosti.

Mamanafaxu

Evo konačno njegovog odgovora:
Kolokvij vrijedi do kraja ljetnog ispitnog roka, no može se koristiti samo jednom. Znači, pad na drugom dijelu za posljedicu povlači da se iza toga ispit polaze u cijelosti.
Hm ja sam položila kolokvij pa sam drugi dio pala,tj nisam prošla prošli rok pismeni,dakle ja sad pišem u 7 mj.cijeli ispit sve ponovo???

mrt

Kolege koji su pisali 2.kolokvij, moze neto napisati pitanja?
Takoder i pitanja s usmenog kod prof.Koprica.
Hvala

LuciaL

Kolege koji su pisali 2.kolokvij, moze neto napisati pitanja?
Takoder i pitanja s usmenog kod prof.Koprica.
Hvala
Ja sam pisala kolokvij, ali se ne sjecam tocno svih primjera. Mogu napisati okvirno koji su dijelovi gradiva obuhvaceni kolokvijem ako ti pomaze?
A usmeni ce biti sutra pa javim pitanja naknadno :)

mrt

Ja sam pisala kolokvij, ali se ne sjecam tocno svih primjera. Mogu napisati okvirno koji su dijelovi gradiva obuhvaceni kolokvijem ako ti pomaze?
A usmeni ce biti sutra pa javim pitanja naknadno :)
Moze molim te i puno hvala

milla

Pitanja danas
Upravna uloga, politicka uloga, upravna koncepcija, svedski model, gradanska inicijativa, raspustanje predstavnickog tijela, povjerrnik i sve o tome, izvrsni slojevi, monokratski o njemu, opce i specijalne jedinice, funkcije izvrsnog sloja....
Toliko se sjecam, ima jos podpitanja i ako se pogrijesi pokusava navest na tocan odgovor
Profesor Skarica je sve u svemu ok, predmet je takav kakav je, meni osobno najgori od svih
Nadam se da sam pomogla i sretno dalje svima

Mamanafaxu

Kako ste skinuli zakon, i isprintli? Imam onaj stariji ,a ne znam mogu li u kopiraoni isprintati ako imam link, jer na stranici Zakoni ne mogu skinuti?

nina.312

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ovo su dva pitanja iz kolokvija koja sam se sjetila uslikat, nadam se da ce nekome pomoći.

Općinsko vijeće Općine Orebić osnovalo je dječji vrtić Dječje radosti i imenovalo predstavnike općine u vrtiću. Na sjednici je od ukupno 9 članova sudjelovalo 5, a odluku o osnivanju podržala su 4 vijećnika.

• Objasnite u koju vrstu upravnih organizacija spada dječji vrtić
  • Objasnite da li su odluke Općine Orebić u vezi osnivanja i imenovanja predstavnika Općine u vrtić zakonite.
Od 1982 do 1986. god u Francuskoj su se provodile decentralizacijske reforme kojima je proširen samoupravni djelokrug francuskih lokalnih jedinica. Doneseno je čak 48 zakona i 268 dekreta kako bi se reforma provela. Zajedno s prijenosom poslova, doneseni su novi zakoni o financiranju lokalne samouprave i statusu lokalnih službenika čime je decentralizacijom obuhvaćeno više aspekata lokalnog upravljanja. Jedino su pitanja jačanja lokalne demokracije i međukomunalne suradnje ostavljena za slijedeću fazu reforme koja se provela par godina iza.

• Objasnite o kojoj vrstu decentralizacije je riječ
  • Koje karakteristike suvremenog pristupa upravljanju decentralizacijom možete pronaći u slučaju decentralizacije iz primjera
Osim toga sjećam se da je bilo o mjesnoj samoupravi, koji oblici mjesne samouprave se mogu osnovati u gradu, koja njegova tijela i kako se biraju.

A usmeni kod Koprića :nadzor zakonitosti općih akata, postoji li razlika u nadzoru statuta i općeg akta, povjerenik vlade – koje su mu ovlasti, tko može biti imenovan, preneseni djelokrug sto je i tko je odgovoran za obavljanje poslova prenesenog dj., enumeracija, razlika samoupravnog i prenesenog djelokruga, komitetski tip izvršnog sloja, načini neposrednog sudjelovanja građana koji su, lokalni referendum, koja država najcesce održava referendume, građanska inicijativa, ovlasti načelnika, upravne organizacije, temeljna načela centralno lokalnih odnosa, vrste decentralizacije,objasniti tehnicke i politicke razloge lokalnosti…

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks