AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Lokalna samouprava

Sanci

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
DANAŠNJA PITANJA:
1.upravna decentralizacija u Francuskoj poslije 1789.
2. teorija razvoja organizacije

3.tehnike prenošenja poslova državne uurave na lokalnu samoupravu i koji poslovi spadaju u samoupravni djelokrug
4.naved i prednosti i nedostatke prenesenog djelokruga i ekspozitura

5. objasni stupnjevanje, zašto suvremeni sustavi teže ka manjem broju stupnjeva
6.nabroji načine povezivanja ,prednosti i nedostaci povezivanja

7.OBJASNI sustav razmjernog predstavništva
8.institucije neposrednog odlucivanja građana, koje su kod nas

9.raspuštanje predstavnočkog tijela ,u kojim dlučajevima
10.zaštita ptava na lokalnu samoupravu

-neka netko dopise ako sam sta zaboravila i ako netko zna odgovor na 2. pit
Mislim da je pod 2. teorija razvoja zajednice a ne organizacije - community development - to ti je ona teorija OUN za nerazvijene zemlje-zašto je upravna decentralizacija pogodnija za njih..

natalija

ma i ja već ludim, ne znam dal da ponavaljam za usmeni ili ne, užas, ovo je još gore nego pisati ispit, ta neizvjesnost... mada se ne nadam previše prolazu, ali... nada ostaje ...

da skratimo vrijeme,da li ste čuli od ostalij studenata što više pitaju,zakon, knjigu, da li treba znati detaljnije nego za pismeni...

Ambivalent

da skratimo vrijeme,da li ste čuli od ostalij studenata što više pitaju,zakon, knjigu, da li treba znati detaljnije nego za pismeni...
Skupio sam 50-tak pitanja sa usmenih (sa prošlih stranica foruma) i imam dojam da Škarica pita osnovne stvari, dakle ista pitanja koja se vrte na pismenima, dok Đulabić vrlo često zabrazdi u one egzotike oko regionalizacije (dio iz knjige, kako je regionalizacija tekla u EU, kako u tranz. zemljama, vrste zemlje prema odnosu sa regijama, Vijeće regija, itd.)...

Ako prođem, nadam se Škarici.

MonikaJa

Ma ja se opće ne nadam prolazu ali mogli bi već stvarno objavit te rezultate... od tog čekanja sam umornije više nego od 5 sati učenja u komadu..
A što se tiče profesora i ja sam čula da je Škarica car, drži se osnovnih stvari i ne pili previše

natalija

moguće da Giljević još nije ispitivao Lokalnu? ne mogu ništa o njemu pronaći vezano uz lokalnu...

tinkica22

evo ja sam danas položila kod Đulabića! Profesor je stvarno ok, pitao je normalna pitanja, mjesni odbor, city manager, predstavnička tijela i kod svakog pitanja još ponešto i to je to...

meri-ca

evo ja sam danas bila na usmenom kod as.giljevica, kasnio je 2sata... pitao me povjerenika vlade, nacelo supsidijarnosti i oblici sudjelovanja gradana. kad postavi pitanje pricas sta znas i stalno postavlja potpitanja i sta ima veze sa tim i sta nema. npr mene je kod nacela supsidijarnosti pitao kako glasi definicija lokalne samouprave prema EPLS. najprije kaze svima pitanja i onda ceka malo pa odgovara ko hoce prvi. stalno gleda u monitor, nije bas srdacan. eto to je moje iskustvo s njim

Ambivalent

Pitanja standardno, povjerenik, 4 funkcije izvršnog sloja, supsidijarnost (i još jedno, isto ovak što se već 100x spomenulo).

Pitanja koja vam postavi, zapisuje na vaš pismeni i daje +/- kako ste odgovorili na njega.

Ponekad bi pitao i ono što se u testu nije znalo ili krivo odgovorilo.

Sve u svemu, jako sam razočaran, jer iako mi pismeni nije bio bogznašto (9 bod.), usmeni sam vrlo solidno odradio da bih na kraju dobio mizernu dvojku.

Pitanje za kolege koji su danas bili samnom, da li imate žig na ocjeni u indeksu? Ja nemam, pa se sve bojim da će me tete u referadi čudno gledati...

natalija

i ja jučer položžila kod as.Giljevića, pitanja:samuopravni djelokrug(sve-prednosti, nedostaci, metode određivanja, u zakonu kak je, gdje se u zakonu vidi da je opća klauzula kod nas, to sam nešt zmuljala pa na kraju ne znam kaj treba točno reći) i trećeg pitanja se sad nikako ne mogu sjetiti, mislim da je bilo predstavničko tijelo, ali od treme se zbunih. Nismo znali što očekivati od Giljevića jer nismo znali kakav je na Lokalnoj.
Važan mu je pismeni, ako imate malo bodova na pisemnom, a znate na usmenom, ocjena se neće baš povećati. Ja sam imala 11 bodova, kao usmeni mi bio dobar, ali ne mogu dobiti više od 3 jer je pismeni slabiji. i tak. osim kaj je kasnio puna 2 sata(!!!) nemam neke dojmove, nekva ravnodušnost.
Zaboravio je štambilj pa mi kemijskom napisao da je položeno i to meni pod prvu godinu !!! da li bi to mogao biti problem?? prolistavao je tak indeks i na kraju mi na početak indeska upisao- hm...
U globalu-treba znati.

meri-ca

Pitanja standardno, povjerenik, 4 funkcije izvršnog sloja, supsidijarnost (i još jedno, isto ovak što se već 100x spomenulo).

Pitanja koja vam postavi, zapisuje na vaš pismeni i daje +/- kako ste odgovorili na njega.

Ponekad bi pitao i ono što se u testu nije znalo ili krivo odgovorilo.

Sve u svemu, jako sam razočaran, jer iako mi pismeni nije bio bogznašto (9 bod.), usmeni sam vrlo solidno odradio da bih na kraju dobio mizernu dvojku.

Pitanje za kolege koji su danas bili samnom, da li imate žig na ocjeni u indeksu? Ja nemam, pa se sve bojim da će me tete u referadi čudno gledati...
nemam ni ja zig nego je rukom napisao, rekao je da je to isto kao da je lupio stambilj i to mi je bez veze

natalija

molim vas da mi netko odgovori da li bih mogla imati probleme što mi je ocjena iz lokalne upisana pod prvu godinu?

Leptiric_20

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
molim vas da mi netko odgovori da li bih mogla imati probleme što mi je ocjena iz lokalne upisana pod prvu godinu?
pa mislim da ne, jer meni je sad zig dan iz izbornog predmeta pod prvu godinu, a prof je baš svjesno dao jer tam je bilo slobodno mjesta pa je tam stavio kao da ne bude prazno!!!

zoki

pozdrav svima ja imam skriptu od lolly a vidim da se po forumu spominje i koprićeva skripta pa jel onda je potrebno i jednu i drugu skriptu imat ili je dovoljna ova od lolly naravno uz zakon o lokalnoj

mya_zg

koprićeva skripta ima dosta toga što nema kod lolly i ta je skripta i u popisu literature pa je samim time obavezna

sama skripta sa zakonima nije dovoljna

zoki

koprićeva skripta ima dosta toga što nema kod lolly i ta je skripta i u popisu literature pa je samim time obavezna

sama skripta sa zakonima nije dovoljna
A gdje mogu tu skriptu skinuti? Jel je ima u skriptarnici tamo ih ima više pa ne znam koja je koprićeva??

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks