Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
martinat, koliko i iz cega si ucila? zanima me koliko je, okvirno, potrebno da se spremi ovaj ispit? unaprijed hvalapitanja sa pismenog 23.2.2016.:
1. a) u cemu se statoji politicka a u cemu ekonomska uloga teritorijalne samouprave?
b) sto je karakteristicno za engleski model lokalne samouprave
2. a) sto podrazumjeva i zasto je vazna financijska samodostatnost jedinica lokalne samouprave
b) koje su prednosti a koji nedostatci opcih lokalnih jedinica
3. a) kako poslovi prenesenog djelokruga djeluju na politicki karakter lokalne samouprave
b) koje su prednosti a koji nedostatci enumeracije
4. a) koje su ovlasti predstavnickih tijela lokalnih jedinica u Hrvatskoj
b) kakav je veciniski a kakav razmjerni izborni sustav u lokalnoj razini
5. a) kroz koje se metode pomoci i intervancije ocituje utjecaj sredisnje vlasti na lokalnu samoupravu
b) po cemu se razlikuje nadzor u samoupravnom djelokrugu i nadzor u prenesenom djelokrugu te kako je on reguliran u Hrvatskoj
sad malo dojmova sa usmenog kod Škarice kao sta sam vec govorila u kojem postu iznad kakav je na usmenom samo mogu i potvrditi iz svojeg iskustva da je profesor stvarno korektan, pomaze i ima razumjevanja!prije svega pokazao je da je covjek te ce svakom studentu posvetiti vrijeme i nece ga pozurivati vec dapace kaze da si uzmemo vremena i razmislimo malo. jedan od najugodnijih usmenih! pitanja od kolega i mene su bila: stupnjevanje i suradnja,kako je u Hr stupnjevanje,ja sam o suradnji jos pocela govoriti gdje se nalazi u zakonu (cl 54),djelokrug zupanija,po cemu je grad zagreb specifican, koncepcija politicke decentralizacije (potpiranje koje su koristi i koji su elelemnti,samo nabrojati),francuski svedski i njemacki modeli lokalne samouprave, socijalna uloga, zahtijevi koji se odnose na teritorijalnu podjelu to je to cega se mogu sjetitit!sretno svima ja sam ovo vrlo dobro rijesila )
Ucila sam prvo za rok u 11.mj ali sam 2 tjedna gledala u knjigu I ona u mene a samo tjedan ucila I naravno pala sam.vidjela sam da mi ucenje ide jako tesko pa sam rukom pisala svoju skriptu samo da bi nesto zapamtila ali sam ucila po skripti iz skriptarnice + zakoni s tim da sam imala knjigu koja mi je posluzila kad nebi nesto razumjela.sad kolko sam ucila,pocela sam se za 2.mj spremat pocetkom 12 mj (mjesec dana sam samo pisala po sat dva dnevno),za prvi rok u 2.mj sam ucila kako treba 3 tjedna po par sati dnevno (ali sam izazila I na druge ispite) I vidjela sam da mi malo fali za prolaz pa sam za drugi rok tjedan dana (dnevno otprilike 4-5 sati) ucila samo to, jer sam isla na jos jedan ispit. Ucila Sam na nacin da sam izvukla sva pitanja pa pismenih I usmenih koja su bila na rokovima I to mi je bio neki okvir jer sam znala na sta vise paznje obratiti.predmeta nema kolicinski puno ali mi je materija bila dosta teska zato sam I prvo citala tolko da udem u predmet I shvatim ga pa mi je nakon toga bilo puno lakse ucitimartinat, koliko i iz cega si ucila? zanima me koliko je, okvirno, potrebno da se spremi ovaj ispit? unaprijed hvala
iscrpan post, puno ti hvala na informacijama, pomoglo mi! eh kad bi svi bili tak kolegijalniUcila sam prvo za rok u 11.mj ali sam 2 tjedna gledala u knjigu I ona u mene a samo tjedan ucila I naravno pala sam.vidjela sam da mi ucenje ide jako tesko pa sam rukom pisala svoju skriptu samo da bi nesto zapamtila ali sam ucila po skripti iz skriptarnice + zakoni s tim da sam imala knjigu koja mi je posluzila kad nebi nesto razumjela.sad kolko sam ucila,pocela sam se za 2.mj spremat pocetkom 12 mj (mjesec dana sam samo pisala po sat dva dnevno),za prvi rok u 2.mj sam ucila kako treba 3 tjedna po par sati dnevno (ali sam izazila I na druge ispite) I vidjela sam da mi malo fali za prolaz pa sam za drugi rok tjedan dana (dnevno otprilike 4-5 sati) ucila samo to, jer sam isla na jos jedan ispit. Ucila Sam na nacin da sam izvukla sva pitanja pa pismenih I usmenih koja su bila na rokovima I to mi je bio neki okvir jer sam znala na sta vise paznje obratiti.predmeta nema kolicinski puno ali mi je materija bila dosta teska zato sam I prvo citala tolko da udem u predmet I shvatim ga pa mi je nakon toga bilo puno lakse uciti
i mene zanimaju.....!!Dojmovi sa komisije??
i mene to također zanima? Ne bi trebali imati predavanje obzirom da piše tako na akademskom kaledaru,ali...jel u petak ima predavanja? Na ak.kalendaru piše da faks ne radi, ali Škarica je prošli tjedan na kraju predavanja rekel da kolko on zna da će bit
Nemamo,pitala sam Sanju!Meni je odmah bilo cudno kad je rekao da imamo..i sad idem provjerit pod "Dani kad fakultet ne radi' -25.3.Veliki petak...tako da,ocito nemamo..
Izvanredni mogu izaći na kolokvij ako idu s redovnima na predavanja, zar ne? A i da sada hoće ne mogu jer su izostali više od 3 puta koliko se smjelo. Ja nisam ni znala za tu opciju, isto je maloprije pročitala na fejsu.od kad to iz lokalne ima kolokvija? i za redovne i izvanredne koji redovito pohadaju predavanja, koliko sam uspjela vidjeti danas na fejsu..pa samo da kazem i tu, kad vec nitko nije
Tako je kolegice, iskreno, žao mi je što nitko od kolega nije javio na vrijeme, vjerujem da ih ima aktivnih na forumu. Meni bi ta informacija puno pomogla i možda sam mogla to tako riješiti. A sad, što je, tu je. Uvijek napišem što saznam, nakon svakog ispita kažem kako je prošlo, koliko sam i iz čega učila, jer cilj mi je, a i ovog foruma, POMOĆI! Žao mi je,samo, što neki ne gledaju na to tako ( kažem neki, jer na ovom forumu, usprkos svemu, zaista ima divnih ljudi koji uvijek pomažu i uskaču sa odgovorima gdje god treba, i stvarno sam na tome zahvalna . No, svatko brine svoje brige, pa u neku ruku, razumijem i to.Izvanredni mogu izaći na kolokvij ako idu s redovnima na predavanja, zar ne? A i da sada hoće ne mogu jer su izostali više od 3 puta koliko se smjelo. Ja nisam ni znala za tu opciju, isto je maloprije pročitala na fejsu.
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.