AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Lokalna samouprava

fakin

Super Moderator
polagao 1. kolokvij samo danas kod đulabića, sve korektno bilo kao i obično, standardno 2 pitanja i to je to.

pitanja: obligatorni i fakultativni samoupravni djelokrug i zahtjevi koji se odnose na teritorijalnu podjelu u cjelini

arizona

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Usmeni kod Đulabića:

Tehnički i politički razlozi za lokalnost poslova, definicija lokalne samouprave po povelji, koje načelo (supsidijarnosti), koja decentralizacija (politička).

Chelsea94

Jel može netko napisat kaj je najbitnije za napisat u testu za one tri temeljne faze razvoja? Jer znam da oni traže precizne odgovore, pa ne bi htjela pisat romane o tome, bez da kažem ono kaj je bitno i kaj se zapravo traži :) Hvala!

cocoloco12345

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Jel moguče spremit ovaj ispit za 26.9? Ne radim pa imam vremena haha
[DOUBLEPOST=1505157331,1505157180][/DOUBLEPOST]Jel moguče spremit ovaj ispit za 26.9? Ne radim pa imam vremena haha

lava

Koja su bila pitanja sad 12.9.
1.nabroji elemente autonomije lokalnih jedinica
2.objasni francuski model lokalne samouprave
3.ukratko objasni zahtjeve kojima treba udovoljiti teritorijalna organizacija lokalne samouprave neke zemlje u cjelini
4.uz koji problem su vezane specijalne (jednonamjenske) jedinice
5.razlike u nadzoru samoupravnog i prenesenog djelokruga
6.kako se mogu ublaziti učinci opće klauzule i enumeracije
7.koja načela za određivanje poslova iz lokalnog samozpravnog djelokruga propisuje ustav
8.koje su regulacijske i organizacijske ovlasti predstavničkog tijela
9.ukratko objasni 4 varijante monokratske strukture izvršnog sloja
10.temeljna načela nadzora

Chelsea94

Dojmovi kod Škarice - bio je dobro raspoložen...od 6 nas je 5 prošlo, pitanja su sva koja imate tu na forumu. Atmosfera je ugodna, ne drami ako nešto krivo kažete, normalno ispravi i ide dalje...ako se zna dobro, postavlja 3 pitanja, a ak zaštekate postavlja i potpitanja da navede na odgovor...moj dojam je da ako vam je ispit solidno napisan, da vas neće puno gnjavit...moja pitanja su bila upravna decentralizacija, kad će Vlada imenovati povjerenika, i koliko dugo će on biti na dužnosti, poslovi koje obavljaju županije u svom djelokrugu i to je to, dobila trojku :) ...skripta je dovoljna, al neke dijelove treba nadopuniti iz knjige obavezno, jer se na testu često uz nabrajanje traži i da se objasni. Samo izvucite pitanja odavde i nema straha za prolaz! Meni je ovo bio zadnji ispit, još samo završni :) Puno sreće svima!!!

gia jordan

Da li mozete napisati koliko je bitna ona knjiga 20 godina od Koprica?
[DOUBLEPOST=1505815436,1505815376][/DOUBLEPOST]Da li mozete napisati koliko je bitna ona knjiga 20 godina od Koprica?

Isadora

Ekipa, dojmovi kod Đulabića, smiren, fer i korektan.. Klasika postavio mi je 2 pitanja, ekonomska uloga lok. samouprave, (na koji način moze poticati ekonomski rast i razvoj, nabroji uloge) i Upravna tijela lok. s. Na pismenom sam imala 14 bodova, i dobila 4... I sad se bacam na dipl. jer mi je ovo bio zadnji... Kolegicu je pitao britanski model i opce akte predstavnickog tijela, tj. tko ih kontrolira.
Uglavnom pitanja regionalizacije koja ste toliko naglašavali nisu bila... Mislim covjek je doktorirao na tu temu, pa mozete ocekivati pitanje ali u domeni literature.. Ako imate dobar pismeni neće vas gnjaviti, a i ako nemate mislim da ce biti okej.. Znate i sami da je sreća veliki faktor.. Znam da sam uspjela uz Božju pomoć koliko god vam to patetično zvučalo... Sve katedre su bile fer i profesori, nemam riječi, kad naučiš i prođeš, jedino sam imala loše iskustvo sa Škaricom, napisala sam par postova prije... Ali nije vrijedno spomena, neki drugi putevi su ispred mene... Svima sretno, a ja jos ipak moram diplomski riješiti..

josefine93

pitanja s usmenog: kriteriji racionalnosti, procelnici i tko ih postavlja, tko upravlja upravnim tijelima i koja su, kooptiranje i honoracije, kriterij iznimke...preporuka je da lose napisete pismeni jer izgleda da postavlja ovakva pitanja kada imate puno bodova. profesor smiren i simpa :)

Posljednje uređivanje:
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks