AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Nauka o javnoj upravi I.

fakin

Super Moderator
kakva lakrdija od fakulteta:

pitanje: Poštovanje, imam jedan upit.
Nauku o javnoj upravi 1 trebao bih 4. put polagati 3.6. i ako ne prođem dobit ću 3 mjeseca zabrane za taj predmet, a prvi rok na jesenskom ispitnom roku jest 2.9. Ako slučajno dobijem zabranu hoću li moći tada polagati navedeni ispit?

odgovor: Poštovani,
zabrana od 3 mjeseca upisuje s u indeks, zajedno sa prvim mogućim datumom
izlaska na ispit. U Vašem slučaju to bi bio 4.9. pa zato ne biste mogli
izaći na ispit prije tog datuma.

:doh:

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Suludo birokratizirano. To me podsjeća na ludilo u KGZ. Posudio sam bio jednu debelu knjigu koju nitko do 2011. godine, otkad je izdana, nije bio posudio. Otada stoji na polici. Usko stručna literatura koja mi je trebala za jedan rad. I sad, jednom sam bio produžio posudbu, drugi put ne daju. Knjiga se mora vratiti, pa onda opet posuditi s tim da jedan dan mora "odležati" u knjižnici. :doh:

Za smijeh ili za plač, ne znam više. :D

fakin

Super Moderator
To je tako kad živimo u savršenoj zemlji na svijetu gdje se za jednu opljačkanu kunu ide na robiju 10 godina i gdje nema nijedne greške u sistemu i birokraciji, sve je po ps-u.

fakin

Super Moderator
Koje su karakteristike upravljanja? Je li to ono planiranje, organiziranje, komandiranje, koordiniranje i kontroliranje ili transmisijski karakter, dinamičnost, dvojaki karakter pravila i kontinuitet?

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Da, i trebao bi to znati objasniti. Mislim da je pitanje objasni upravljanje. I ond lijepo semantički upakiraš nabrojeno + objasniš što znači što u urpavljanju. :)
Fascinantno je da se nakon pet godina sjećam ovoga. :)

pravnik5

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Molim vas, moze li mi netko objasniti kako komisija funkcionira? U pitanju je nauka 1. Jel muce ljude na usmenom onda i kakva je procedura uopce? Unaprijed hvala!!

fakin

Super Moderator
Da, i trebao bi to znati objasniti. Mislim da je pitanje objasni upravljanje. I ond lijepo semantički upakiraš nabrojeno + objasniš što znači što u urpavljanju. :)
Fascinantno je da se nakon pet godina sjećam ovoga. :)
pitanje je koje su karakteristike upravljanja i ne znam jel se mislim na ovo prvo ili drugo jer u knjizi ne piše ništa konkretno...piše da je ona prva podjela po jednom tipu, a druga po drugom, a ne piše ništa za karakteristike

Nerea

kakva lakrdija od fakulteta:

pitanje: Poštovanje, imam jedan upit.
Nauku o javnoj upravi 1 trebao bih 4. put polagati 3.6. i ako ne prođem dobit ću 3 mjeseca zabrane za taj predmet, a prvi rok na jesenskom ispitnom roku jest 2.9. Ako slučajno dobijem zabranu hoću li moći tada polagati navedeni ispit?

odgovor: Poštovani,
zabrana od 3 mjeseca upisuje s u indeks, zajedno sa prvim mogućim datumom
izlaska na ispit. U Vašem slučaju to bi bio 4.9. pa zato ne biste mogli
izaći na ispit prije tog datuma.

:doh:
tu zabranu od 3.mjeseca bi trebalo ukinuti. predugo je 3mj,a može jako našteti studentu ne mogućnost polaganja određenog ispita,ako mu je on ključan za upis u novu akademsku godinu.

njima je ionako svejedno da li ćemo polagati ispit nakon 2 tjedna od pada,3 mjeseca ili pola godine. zabrana nema smisla,a nas studente zakida.

Rabbit Roe

pitanje je koje su karakteristike upravljanja i ne znam jel se mislim na ovo prvo ili drugo jer u knjizi ne piše ništa konkretno...piše da je ona prva podjela po jednom tipu, a druga po drugom, a ne piše ništa za karakteristike
Kada ti je pitanje koje su karakterisitike upravljanja uvijek odgovaraš transmisijski karakter, dinamičnost, dvojaki karakter upravljanja i kontinuitet.

A ako te pita koje su karakteristike upravljanja po Fayolu (btw. to je bilo pitanje za 5 na usmenom) nabrajaš predviđanje, organiziranje itd

fakin

Super Moderator
to bilo pitanje za 5 o jebemti sve :lol:

kakva razlika usmeni i pismeni, na pismenom sve znaš i rušit će ti čak i točne odgovore će ti prekržiti i stavljati 0 bodova, a na usmenom pitaju osnove osnova i skoro nitko nikad ne padne...

Rabbit Roe

to bilo pitanje za 5 o jebemti sve :lol:

kakva razlika usmeni i pismeni, na pismenom sve znaš i rušit će ti čak i točne odgovore će ti prekržiti i stavljati 0 bodova, a na usmenom pitaju osnove osnova i skoro nitko nikad ne padne...
Usmeni ti je čista formalnost. I uvelike ovisi o pismenom. Cura koja je na pismenom imala 8 bodova i cura koja je imala 18 bodova su dobila identična pitanja, tipa ova koja je odgovarala za 5 je dobila vertikalnu diferencijaciju, predstavništvo građana i režim partije, i još ju je pitala upravljanje po Fayolu. A ova koja je odgovarala za 2, horizontalnu diferencijaciju, sudjelovanje građana i predsjednički režim. I obadvije su znale sve. Samo je ova koja je imala 5 na pismenom dobila 5, a ova koja je imala 2, dobila 2. Kak napišeš pismeni takva će ti biti ocjena na usmenom.

donam

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav svima! Baš se pripremam za ispit. Kakva su vaša iskustva općenito sa pismenih i usmenih? Na što bi se trebalo pripaziti? Studiram vanredno pa i nisam baš upućena :)

Pozdrav svima! Kako se vama činio pismeni i usmeni ispit? Izlazim prvi puta i malo me frka.. :/

Bumblebee

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pozdrav svima! Baš se pripremam za ispit. Kakva su vaša iskustva općenito sa pismenih i usmenih? Na što bi se trebalo pripaziti? Studiram vanredno pa i nisam baš upućena :)

Pozdrav svima! Kako se vama činio pismeni i usmeni ispit? Izlazim prvi puta i malo me frka.. :/
svatko ce ti reci drugacije pa ti preporucam da sjednes i sama odlucis kako ces uciti. odi na konzultacije kad vidis koji bi ti djelovi mogli biti problematicni.
meni je ovo velika boljka i ne dajem nista zbog tog ispita evo ravno dvije godine a sa druge strane kolegica je izasla prvi put,nabubala je od rijeci do rijeci iz knjige i dobila je 5. sve ovisi kakav si tip ali koliko sam shvatila najsigurnije je nabubat iz knjige da se prode pismeni i onda je na usmenom lakse.
malo pronjuskaj pitanja zadnjih par rokova i to je to...

bihter

Ako nemaš pitanja odgovorena od riječi do riječi kako piše u knjizi/skripti, nećeš proći. Ne smiješ ništa pisat svojim riječima, nego baš sve kako je u knjizi.
Frendica je na prošlom roku napisala sve svojim riječima, i imala nula bodova.
Meni je falio bod za prolazak, na ovom roku valjda prolazim.
Sretno!

Zeljaa

Ako nemaš pitanja odgovorena od riječi do riječi kako piše u knjizi/skripti, nećeš proći. Ne smiješ ništa pisat svojim riječima, nego baš sve kako je u knjizi.
Frendica je na prošlom roku napisala sve svojim riječima, i imala nula bodova.
Meni je falio bod za prolazak, na ovom roku valjda prolazim.
Sretno!
Iz čega si učila? tj iz čega učiš,skripta ili knjiga? :)

arizona

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Nije potrebno učiti od rijeci do rijeci, ja sam pisala svojim rijecima i to odgovor na svako pitanje i dobila 4. Važno je da ne iz ostaviš ključne pojmove onoga sto se traži. Uči detaljno ali s razumijevanjem. I naravno neka ti knjiga bude temelj, skripte nisu pouzdane jer nedostaju stvari koje mogu biti na pismenom.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks