AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Nauka o javnoj upravi I.

MOPSYCH

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
i kako da ja sad znam kad će završiti ti usmeni i kad da dođem na uvid?[/QUOTE]

Da to i mene zanima kak da znam do kad su usmeni..

Bumblebee

to su makli ove godine i svatko tko ima 8 bodova ide na usmeni...bio sam na slušanju usmenog ove godine pa sam čuo da je profesorica nekima rekla da imaju 5 nula i 8 bodova, ali ih pušta jer ionako jako malo ljudi prolazi...

Usmeni ispit održat će se u petak, 11. 4. 2014. u 9,30, Gundulićeva 10, soba 3b (ispituje pred. Tijana Vukojičić Tomić)

Barišić Martina
Basarić Klara
Belegić Katja
Čujko Marina
Dakić Petra
Delišimunović Josipa
Džomba Nataša
Glasnović Matea
Husaina Nataša
Kanurić Elvin
Kolarić Ana
Kosanović Maja
Kralj Mateja
Ljubić Nikolina
Majstorović Kristina
Markić Marta
Matošević Ivona
Mašić Božena
Musić Enisa
Perković Šajn Marina
Putnik Antonia
Radić Milan
Spevec Valentina
Topić Ana
Župetić Sara

Uvid u negativno ocjenjene testove obavit će se neposredno nakon usmenih ispita.

i kako da ja sad znam kad će završiti ti usmeni i kad da dođem na uvid?

to nije istina jer sam ja zadnja dva puta imala 8 bodova i 4 nule pa mi je rekla da dodem na konzultacije da malo utvrdimo. i kakva je to glupost "pustam vas jer vas malo prolazi"? promjeni koncept ispita,koncept pitanja i kriterije kako bi odgovori trebali izgledati pa ce biti i veca prolaznost. Da ne pricamo o tim negativnim bodovima koji su ekvivalentni sibama u doba Tita u osnovnim skolama. Nemoguce je da je 250 ljudi na roku svaki put i 20 ih u prosjeku prode. Sta su napravili sa odvajanjem ispita? nista!! dobili smo dva teska ispita.

sad mi recite-kako uciti dva ispita odjednom?! :D

uvijek sam htjela,nikad probala,citam da ima ekipa uci-znaci moze se! uputite me

tina94

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ja u istoj situaciji, učit ću za nauku 1 i nauku 2 odjednom, bila sam A grupa sada na roku i iako nisam pretjerano učila stvarno mi je bilo lagano i znala sam o čemu pisat, ali kad sam išla na uvid shvatila sam da cjepidlače oko tih stručnih termina, tako da je najbolje doslovno naštrebati sve od riječi do riječi stranica nema pretjerano puno i prolaz je siguran. Probat ću tom metodom ovaj put :D

babydux

sad mi recite-kako uciti dva ispita odjednom?! :D

uvijek sam htjela,nikad probala,citam da ima ekipa uci-znaci moze se! uputite me
Jednom riječju - teško. Moguće je ako je jedan od ispita nešto lagano tipa engleski ili informatika. Učiti Nauku I i Financiranje zajedno npr je samoubojstvo. Čak ne bih preporučio Nauku I. i II. u isto vrijeme. Najbolji način je početi učiti drugi ispit nakon što si sa prvim već gotova s učenjem i u fazi ponavljanja si.

Bumblebee

Jednom riječju - teško. Moguće je ako je jedan od ispita nešto lagano tipa engleski ili informatika. Učiti Nauku I i Financiranje zajedno npr je samoubojstvo. Čak ne bih preporučio Nauku I. i II. u isto vrijeme. Najbolji način je početi učiti drugi ispit nakon što si sa prvim već gotova s učenjem i u fazi ponavljanja si.
ucila sam nauku kao jedan ispit vec,jer sam dosta dugo na faxu pa cu tako i ovaj put. nek mi sam Bog pomogne

METVICA

pitanje za usmeni, koji su bili. Kako se brzo rješava i do kad obično traju? I zašto je sad bio petak, a ne četvrtak? Pitam, jer radim, i treba to iskombinirat..

marina24

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kada sam ja odgovarala na ovom roku, nas tri smo odgovarale oko 35-40 minuta. Svatko dobije po tri pitanja. A kolko ce trajat usmeni ovisi o tome kolko brzo ljudi odgovaraju i kolki je prolaz na roku. A zasto je bio u petak nemam pojma.

Maya2506

Ovako, pauzirala sam dvije godine studij i na jesen planiram nastaviti. Koliko vidim i koliko sam čula Nauka o javnoj upravi se podijelila na 2 djela. E sad, mene zanima, pošto sam ja par puta prije pauziranja izašla na ispit Nauka o javnoj upravi, briše li se to meni sada (s obzirom na podjelu ispita), pa krećem od 1. puta ili??

Bumblebee

Ovako, pauzirala sam dvije godine studij i na jesen planiram nastaviti. Koliko vidim i koliko sam čula Nauka o javnoj upravi se podijelila na 2 djela. E sad, mene zanima, pošto sam ja par puta prije pauziranja izašla na ispit Nauka o javnoj upravi, briše li se to meni sada (s obzirom na podjelu ispita), pa krećem od 1. puta ili??
kreces od 0 zbog studomata :)

Miki22

Dobio sam poruku od jednog člana koji pita za savjet oko učenja Nauke o javnoj upravi I , ja tom članu ne mogu odgovoriti u inbox , zbog nekih suludih pravila foruma koji mi ne dopušta da šaljem privatne poruke ako nemam više od 10 postova:confused: , e sad u nadi da će taj član vidjeti ovaj post, a možda pomognem i drugima :angel: koji se pripremaju za nauku I u 6 -mjesecu, ja ću napisati onako kako sam ja učio. Literatura za nauku I nije opširna kao što se već zna, te se tu nema što izostaviti, moj savjet je da si skinete skriptu - Nauka o upravi- skripta po Blaževiću ( skripta je ok, ali po meni nije dovoljna ako želite siguran prolaz, treba posebno obraditi dio koji se tiče Upravnih sustava - Nastavni materijali 3 -6, te Upravna znanost 194 -202. , fali prm objašnjenje pojma tendencije, antagonističkih odnosa i još nekih) , možete učiti po skripti, ali svakako pročitajte koji put i knjigu i nadopunite važnije pojmove, čitajte i fusnote radi razumijevanja gradiva to će vam pomoći na usmenom, pismeni je 35 minuta, pitanja 10 što znači da se morate pripremiti na malo brzog pisanja :), najbolje na pismenom da pišete definicije - točno onako kako piše u knjizi bez nekih velikih odstupanja, na definicijama se skupljaju bodovi, usmeni je za razliku od pismenog (barem meni) bio sasvim ok, Nauku jedna ispituje prof. Tomić i ona je super na usmenom, ne pita teška pitanja, postavlja i podpitanja da bi pomogla. Mene je pitala: Birokratsku vlast, Negativne posljedice iste, transmisijski karakter upravljanja, sustavni kontakti uprave i građana, te Henry Fayol, ocjena je na kraju 4. Nadam se da nisam smorio ovolikim postom :blush:, puno sreće želim svima koji idu polagati nauku u 6-om.

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
zbog nekih suludih pravila foruma koji mi ne dopušta da šaljem privatne poruke ako nemam više od 10 postova
Prvo, lijepo je što si se aktivno uključio s opširnim i kvalitetnim postom. Složit ćeš se, bila bi prava šteta da ga ostali nisu mogli pročitati.

Drugo, pravilo uopće nije suludo. Postoji gomila zločestih spamera koji su obilato koristili tj. zloupotrebljavali nemogućnost praćenja privatnih poruka od strane modova. Registrirali bi se na forum i slali reklamne poruke.

Treće, osnovna ideja foruma je javnost i dostupnost znanja te iskustava. Slanje privatnih poruka privilegija je aktivnih članova foruma. Pored toga, ne vidim zbog čega bi netko postavljao pitanja privatnim porukama umjesto da to pita u temi samog kolegija (predmeta).

Forum je ipak složeniji, pregledniji, izravniji te "intimniji" koncept okupljanja članova (kolega studenata) te njihove međusobne razmjene i koncentriranja informacija od npr. trivijalnog servisa poput Facebooka. Naravno je da su zbog toga ovdje pravila ponešto složenija kako bi se zadržala mogućnost upravljanja kvalitetom te održala upotrebljivost i pretraživost sadržaja na sveopće zadovoljstvo i korist svih studenata našeg faksa.

Miki22

Prvo, lijepo je što si se aktivno uključio s opširnim i kvalitetnim postom. Složit ćeš se, bila bi prava šteta da ga ostali nisu mogli pročitati.

Drugo, pravilo uopće nije suludo. Postoji gomila zločestih spamera koji su obilato koristili tj. zloupotrebljavali nemogućnost praćenja privatnih poruka od strane modova. Registrirali bi se na forum i slali reklamne poruke.

Treće, osnovna ideja foruma je javnost i dostupnost znanja te iskustava. Slanje privatnih poruka privilegija je aktivnih članova foruma. Pored toga, ne vidim zbog čega bi netko postavljao pitanja privatnim porukama umjesto da to pita u temi samog kolegija (predmeta).

Forum je ipak složeniji, pregledniji, izravniji te "intimniji" koncept okupljanja članova (kolega studenata) te njihove međusobne razmjene i koncentriranja informacija od npr. trivijalnog servisa poput Facebooka. Naravno je da su zbog toga ovdje pravila ponešto složenija kako bi se zadržala mogućnost upravljanja kvalitetom te održala upotrebljivost i pretraživost sadržaja na sveopće zadovoljstvo i korist svih studenata našeg faksa.
Prvo, hvala na dobrodošlici :),i komplimentu upućenom na kvalitetu moga prethodnoga posta.

Drugo pravilo nije suludo ali bome nije ni savršeno, :thinking: priznajem pri pisanju posta zaboravio sam da ima i onih koji spamuju odnosno nedozvoljeno šalju reklamne poruke i time nanose štetu forumu- te ti stoga zahvaljujem što si mi ukazao/la na tu činjenicu.

Treće , gle mislim da bi bilo glupo da ja sad odem na temu prm informatika i kao "174" post usred neke rasprave postavim pitanje : molim člana Horiemon da mi da savjet oko učenja navedenog predmeta :hm:, kada se traži savjet od određenog člana onda je po meni svakako pogodnije to pitanje postaviti putem privatne poruke, ali dobro šta da se radi privatne poruke su privilegija aktivnijih članova te je slijedom toga to pravo oduzeto onima koji imaju manje od 10 postova, pa i onim aktivnijim članovima na odgovor od članova koji imaju manje postova od navedenih 10.

Ne treba podcjenjivati ni facebook , odnosno označavati ga baš kao trivijalni servis :grin::grin:, to je po meni jako kvalitetan servis, samo danas u mnogim slučajevima krivo upotrebljivan ;)

Hvala još jednom na kvalitetnom odgovoru upućenom od tvoje strane :), pozzz

KristinaM

Izvanredni
Hvala puno na ovakvim iscrpnim informacijama, spremam se na Nauku I u 6. mj. i baš sam htjela pitati za iskustvo nekog tko je položio.

T-jet

Dakle,usmeni ispiti za NAUKU 1. i NAUKU 2. se održavaju u JUTARNJEM TERMINU ČETVRTKOM, ali kod različitih ispitivača?! Da li sam u pravu?

Chelsea94

Dakle,usmeni ispiti za NAUKU 1. i NAUKU 2. se održavaju u JUTARNJEM TERMINU ČETVRTKOM, ali kod različitih ispitivača?! Da li sam u pravu?
nekad zna biti i petkom, nauku I ispituje Tijana, a nauku II Lalić.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks