AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Nauka o javnoj upravi I.

Nerea

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Mogu li se nauka ojavnoj.upravi prvi dio i nauka o javnoj upravi drugi dio polagati isti dan?
kao što je rekla kolegica SheSun

treba se prvo položiti Nauka 1 jer je ona uvjet za polaganje Nauke 2

Aravel

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Preporucila bi svima ucenje iz knjige, ili bar skripta + baciti oko na knjigu kod bitnih pojmova. Pri prvom polaganju sam ucila iz skripte i nisam ni pismeni prosla, a drugi put
(kad sam ucila iz knjige) s njim nisam imala nikakvih problmea, bio mi je cak i lagan i na kraju sam prosla i usmeni. Nema puno gradiva, nekih 80-etak stranica, dovoljno je tjedan do desetak dana ucenja po par sati dnevno. Sretno :D

thunder

Preporucila bi svima ucenje iz knjige, ili bar skripta + baciti oko na knjigu kod bitnih pojmova. Pri prvom polaganju sam ucila iz skripte i nisam ni pismeni prosla, a drugi put
(kad sam ucila iz knjige) s njim nisam imala nikakvih problmea, bio mi je cak i lagan i na kraju sam prosla i usmeni. Nema puno gradiva, nekih 80-etak stranica, dovoljno je tjedan do desetak dana ucenja po par sati dnevno. Sretno :D

Potpuno se slazem s tobom. Ja sam ucila iz skripte po Blazevicu i neke stvari iz knjige. Dobila sam 3 iz pismenog skoro 4. Mislim da mi je bod falio do 4. Usmeni sam pala jer sam preskakala neke stvari koje sam smatrala da nisu bitne (prijelazni lanac) tako da. Nadam se da cu na 5. Roku polozit.

petra00

ispit danas B grupa

1.
-gdje se javlja upravno tehnički smjer i na koje pokrete se neposredno naslanja
- 2 glavna oblika daljnje specijalizacije
2.
- vertikalna diferencijacija + primjer
- kako na vertikalnu diferencijaciju djeluje tradicija lokalne samouprave
3.
- što obuhvaća FUS
- problemi u TUSu
4.
- koja je uloga šefa države u predsjedničkom režimu
- glavni problem predsjedničkog režima
5.
- funkcije parlamenta u demokratskom poretku
- ne znam, isto nešto iz funkcionalnih sredstva pol kontrole

Zeljaa

A grupa

1. A) Kontinuitet i njegovi cimbenici
B) interesne norme

2. A) cimbenici naglasene uloge prinude u pocecima upravnog razvoja
B) kako tehnizacija utice na razloge opadanja prinude

3. A) javnost funkcioniranja nabrojiti i objasniti
B) nabroji sustavne kontakte gradjana i uprave

4. A) objasni decentralizaciju,navedi njegove oblike i primjere za njih
B) homogeni kolegij i primjer

5. A) na koji nacin se nastoji izbjeci koncetracija na jednom mjestu u parlamentarnom sustavu
B) glavni problem parlamentarnog sustava

nikolina94

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ekipaa...ja imam komisiju iz nauke I.u petak ,znači jučer su mi na pismenom uzeli indeks,a meni treba sutra za usmeni iz inf..kako sad da to izvedem?

vjewerica

ovako,prošla sam na komisiji dobila sam 3,na pismenom sam imala 12 bodova,pitala me:sudjelovanje građana,transmisijski karakter upravljanja sve je trebalo reći o tome,tus i fus (što obuhvaća tus,kako okolina djeluje na tus a kako na fus,zašto je fus homogen,antagonistički odnosi tusa i fusa),odgovarala sam sama u kabinetu,Tijana me ispitivala i bio je još neki tip i ona plava ženska,Lalićke nije bilo

lasta218

pozdrav kolege! tko je od profesora najvise spreman izaci u susret? :) namjeravam poslati mail i zamoliti da me ispitaju usmeno odmah nakon pismenog ili dan kasnije,jer necu biti u mogucnosti izaci na usmeni ako bude u cetvrtak najranije,sto vjerovatno hoce. koga biste preporucili? i da li se isplati uocpe,ima netko iskustva? :)

maremiha

pozdrav kolege! tko je od profesora najvise spreman izaci u susret? :) namjeravam poslati mail i zamoliti da me ispitaju usmeno odmah nakon pismenog ili dan kasnije,jer necu biti u mogucnosti izaci na usmeni ako bude u cetvrtak najranije,sto vjerovatno hoce. koga biste preporucili? i da li se isplati uocpe,ima netko iskustva? :)
Mislim da ti je Tijana ok što se tiče toga: na prošlom roku nakon pismenog sam ju pitala da li me može pomaknuti za kasnije na usmenom jer sam putnik i rekla je da nema frke, da joj samo pošaljem mail kad vidim u kojoj sam grupi. Možda bi bilo dobro da ju nakon pismenog isto tako odmah u dvorani pitaš i vjerojatno će ti reći što da napraviš. Žena je ok, razumna i možeš se s njom dogovoriti. Sretno!

lasta218

da li itko uci po novoj skripti za nauku 1 od Rabbit roe? Ne cini mi se losa za ponavljati,jel netko ucio po njoj?

fakin

Super Moderator
učio sam ja i prošao, trojku dobio, dobra je skripta, ali ipak treba barem jedanput pročitati knjigu za siguran prolaz...ako imaš sreće s pitanjima onda je dosta i samo ta skripta

pgalosi

pozz ljudi zanima me da li se moze na usmeni-komisiju iz nauke bez da se polozi pismeni??

Nerea

pozz ljudi zanima me da li se moze na usmeni-komisiju iz nauke bez da se polozi pismeni??
nažalost ne, samo u slučaju 8. izlaska

da li itko uci po novoj skripti za nauku 1 od Rabbit roe? Ne cini mi se losa za ponavljati,jel netko ucio po njoj?
skripta je odlična (ako ju pratiš uz knjigu vidjet ćeš da je skripta opširna i sadrži sve što trebamo znati)

luni

Vidim da je ispit za sutra prebacen sa 9 na 10 - 12 h.. ne kuzim zasto dva sata pismeni? o_O

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks