marty1711
Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Znači da nema određene najviše dobi za posvajatelja??kod posvojenja, točno je ono što piše u zakonu, u skripti je to staro.
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Znači da nema određene najviše dobi za posvajatelja??kod posvojenja, točno je ono što piše u zakonu, u skripti je to staro.
svakako je jer knjiga iz 2003. je pisana na temelju zastarjelog obiteljskog zakona koji se od tada mijenjao 3 puta, ali ovaj dio o matičarstvu se da iz te knjige naučiti. najbolje ti je ponavljati iz pročiščenog teksta obiteljskog zakona da se ne komplicira.:wink5:Nitko mi ne odgovara a sad me ovo uznemirilo
dali je razlika izmedju knjiga iz 2003 i 2007. godine velika?
ja sam ucio po ovoj staroj
koliko sam ja cula obje su super ali je majstorovic bolja...Kad mi ovako brzo odgovarate na pitanje da iskoristim pa pitam jos nesto
dali je lakse odgovarati kod prof Majstorovic ili prof Milas Klaric
e ovako, savjet. uzmeš skriptu iz skriptarnice i prođeš po njoj uporedo s knjigom onom iz 2007, tu postoji par promjena, (al promjene su ti uglavnom kod posvojenja, pa to je najbolje iz zakona) a i bit će ti malo lakše za shvatit kad pročitaš i tu knjigu. ona knjiga iz 2003 ti je jedino za dio o matičarstvu dobra, i jer na kraju imaš zakon o maticama i osobnom imenu, pa si to otud pročitaj. ja sam jos isprintala i obiteljski zakon, al ti je on uglavnom obrađen u knjizi iz 2007. uglavnom, predmet je zanimljiv i lako se pamti, pa dok si to sve skupiš ti je dovoljno kojih 7 dana da naučiš.meni ovaj predmet uopće nije lagan...em kaj treba učit zakone,ona knjiga iz 2007 je pisana po starom zakonu tak da pol toga ne vrijedi,one iz 2003 isto..ima puno toga ljudi ne kužim kak vi to naučite u 3 dana,fakat ne kužim..
Uzmi skriptu, nadopuni posvojenje, posredovanje i promjenu osobnog imena iz zakona i to je to.. Po knjizi ti vjerojatno treba duže, ali po skripti stigneš bez problema kvalitetno naučiti za recimo 4 dana.. Al nema potrebe štrebati sve do detalja, lijepo pročitaš sve par puta, zaokružiš to kao cjelinu, naštrebaš samo neke bitne podatke i to je to..meni ovaj predmet uopće nije lagan...em kaj treba učit zakone,ona knjiga iz 2007 je pisana po starom zakonu tak da pol toga ne vrijedi,one iz 2003 isto..ima puno toga ljudi ne kužim kak vi to naučite u 3 dana,fakat ne kužim..
To ne može biti kriva informacija kad ti prof.na početku akademske godine kaže da je i to dio literature. Točno je rečeno koji se dijelovi te knjige ne moraju učiti tj.koji su dijelovi za Pravni fakultet.znate kaj ljudi,ja sam se malo ispitaivala o toj literaturi i ispada da nama treba samo kn jiga iz 2003,uz novu obiteljski zakon jer je posvojenje i još neke stvari promjenjeno i naravno uz to i zakon o državnim maticama i isobnom imenu. ONA KNIGA IZ 2007 JE ZA PRAVNI FAKULTET!!! MOLIM VAS PRESTANITE ŠIRITI KRIVE INFORMACIJE!!!
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.