AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Opće upravno pravo I.

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Malo poduze je za piskarati..al kao smjernice sto su opcenorm.a sto UA, ovasti za donosenje jednih/drugih (tko donosi?koja procedura?nacin objave?) Pa je onda razlika u nacinu objave, vrstama kontrole, širini kontrolnih ovlasti, pravnom ucinku..razlika je u svrsi svake od tih vrsta akata. Ja sam u testu pisala o tome kak ti sad objasnih i dobila max bodove, što vidjeh na usmenom. Imaš u uđb baš ok objašnjeno u gl.17 o UA. Al ok je i ovo u skripti.

anabella

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja danas
1. nenadležnost
2. individualni i generalni upravni akt
3.značenje podzakonskih općenormativnih akata za upravu
4.ovlaštenici za ocjenu sukladnosti zakona sa ustavom i drugih propisa sa ustavom i zakonom
5. kontrolne ovlasti po širini
6. službenik za informiranje po Zakonu o pravu na pristup informacijam

-tako nekako, neka me netko ispravi ako nisam dobro zapamtila

Aka9790

dal je moguće da ti prof kaže rezultate preko emaila, da ne dolaziš bezveze ako nisi siguran u prolaz
Ovi baš ne funkcioniraju tak jer odma nakon rezulatata pitaju :/ dođeš gore do ćm, pročitaju tko je prošao i tko ide kod kojeg ispitivača i pročitaju negativne...

Edvin

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Evo dobio 3 kod turudica, izvrstan ispitivac , miran , i opusti.pita osnove cak za tri , ne trazi puno i ne maltretira... Pitao me podzakonske akte i objasnit jedan i greska u cilju i svrsi

Mali medo

pitanja sa usmenog: vrste podzakonskih općenormativnih akata, objasniti spontani podzakonski općenormativni akt, test razmjernosti i javnog interesa - kad se provodi, mogu li institucije u EU odgovarati za štetu koju su počinile (tako nešto nisam 100% sigurna).
Labudić je u indexu :p :D

anabella

Danas usmeni kod prof. Ofak, sve pohvale profesorici, blaga, ugodna. Pitala me dva pitanja, podnošenje Ustavnom sudu zahtjeva i prijedloga i kontrolu uprave unutar same uprave. Uglavnom trojka u indexu. Troje kolega prije mene isto prošli.

pitanja s roka 17.02. - nenadležnost, značenje podzakonskih općenormativnih akata za upravu, ovlaštenici za podnošenje zahtjeva za ocjenu ustavnosti, službenik za informiranje, kontrolne ovlasti u širini, individualni i generalni upravni akti

martinatt

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
dobila 3 kod tudorica pitao me kontrola preko gradana i povjerenika,sve pšohvale daje vremena da razmislis,smiren,pomaze

suki

evo da i ja podijelim dojmove sa današnjeg usmenog bila sam kod staničića fenomenalan profesor,pomaže maksimalno,za razliku od turudića koji me bio rušio na usmenom, hladan,ne pomaže uopće,antipatičan...pitanja su bila povjerenik za info.,izvori prava eu,obveznost akata,vrste akata,građanstvo u eu i 3 je tu !!!

only girl

Evo dobila sam 3 kod Turudića. Bila je ok atmosfera, nije previše gnjavio. Postavio mi je 2 pitanja, kojih se ne mogu sjetiti :) Sretno svima na idućim rokovima :)

bundas

Danas usmeni kod prof. Ofak, sve pohvale profesorici, blaga, ugodna. Pitala me dva pitanja, podnošenje Ustavnom sudu zahtjeva i prijedloga i kontrolu uprave unutar same uprave. Uglavnom trojka u indexu. Troje kolega prije mene isto prošli.
I ja bila kod prof. Ofak, zena je super, i brijem da nikog nije rusila :grin:

Mali medo

sjetila sam se još jednog pitanja sa usmenog: kada predsjednik RH može donositi uredbe bez da mora dobiti prethodno odobrenje (odgovor je bio u doba ratnog stanja)
i odgovarala sam kod staničića. lik je super, sve pohvale, pomaže, opušten je, zeza se :D

Marija92

Jel moze netko tko je izlazio na ispit i polozio napisat koliko je vremena potrebno za naucit i po cemu je ucio. Hvala

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks