update:
moj mail prema Staničiću:Poštovani gosp. Staničić, Oprostite na smetnji, imam pitanje vezano uz način polaganja ispita Opće upravno pravo. Naime, različite teorije unose veliku konfuziju među studente Studijskog centra za javnu upravu, kako one koji su ove akademske godine prvi put upisali predmet OUP, tako i za one koji su ponovno upisali ovaj predmet ove akademske godine.
Nažalost ne možemo se osloniti na upute iz studentske referade, jer ni tamo izgleda nemaju potpune i točne informacije. Dakle, želimo znati da li se predmet OUP polaže u dva puta (kao OUP I i OUP II) te je taj princip isti i jednak za sve (bez obzira da li je predmet ove akademske godine upisan prvi put ili drugi i svaki slijedeći put), odnosno da li studenti koji drugi ili svaki slijedeći put upisuju ovaj predmet u ovoj akademskoj godini polažu ovaj predmet odjedanput (kao OUP), dok studenti koji ove godine upisuju predmet prvi put polažu ga u dva navrata? Dobili smo na gornja pitanja različite odgovore od različitih ljudi. Jedno od njih je bilo „upisujete kako ste upisali u indeks“, međutim ni taj odgovor nije zadovoljavajući obzirom da smo prošle akademske godine upisivali (svi) predmet u zimski i ljetni semestar (dakle u dva puta), a polagali smo ga odjedanput (izuzev onih koji su ga položili preko kolokvija). Unaprijed zahvaljujem na Vašoj pomoći i informacijama, te još jednom isprike na smetnji. Srdačan pozdrav,
njegov odgovor prema meni:Poštovana kolegice, prema informacijama kojima raspolažem, svi studenti koji u indeks imaju upisan naš predmet imaju upisane predmete OUP I i OUP II kao dva odvojena predmeta. S obzirom na to, slijedi da moraju polagati OUP I i OUP II kao dva odvojena predmeta i dobiti zasebnu ocjenu za OUP I i zasebnu ocjenu za OUP II. Međutim, postoji mogućnost o kojoj moram razgovarati s predstojnikom Katedre, da se studentima koji su prije imali upisan predmet OUP, a sada su upisali OUP I i OUP II omogući da polažu oba ispita u isto vrijeme, s tim da bi također dobili dvije ocjene. Dakako, morali bi prijaviti oba ispita. Srdačno, FS