AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Opće upravno pravo I.

Coda

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pozdrav svima

sto se tice skripti...na faksu kruzi jedna skripta iz OUP koje nema u skriptarnici...
a doticne kolegice ju ne zele ni dati kopirati. a ono sto se uspjelo vidjeti je dobra i po njoj se izlazilo na kolokvij.
s toga molim pomoc i dobru volju onih koji je posjeduju da je objave

unaprijed zahvaljujem dobroj dusi

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
kolegice ju ne zele ni dati kopirati.
to je ta domaća kolegijalnost. kao, vidjet će profesori po čemu uče, pa će promijeniti pitanja. tužno. no comment on that.

inače, te rukom pisane skripte možete dati automatski skenirati u PDF u nekoj od kopiraona i poslati u našu Skriptarnicu.

Tončica

pozdrav svima

sto se tice skripti...na faksu kruzi jedna skripta iz OUP koje nema u skriptarnici...
a doticne kolegice ju ne zele ni dati kopirati. a ono sto se uspjelo vidjeti je dobra i po njoj se izlazilo na kolokvij.

prestrašno! :hm:

ana22

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pozdrav svima

ne znam što bih rekla.. ima stvarno groznih ljudi..
ja sam ti učila po skripti s pitanjima, samo si ju moraš podjelit na oup 1 i 2, ali meni je bila dobra, ima je tu u skriptarnici..

Aine

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ima stvarno groznih ljudi
A zašto bi bili grozni? Uložili su svoj trud u to i sasvim je normalno da ju ne daju. Napravite si svoje skripte iako je najbolje uvijek učiti iz knjiga. Prije bi bili gotovi s ovim predmetom, umjesto da tu komentirate kako su grozni ;)

Vugra

A zašto bi bili grozni? Uložili su svoj trud u to i sasvim je normalno da ju ne daju. Napravite si svoje skripte iako je najbolje uvijek učiti iz knjiga. Prije bi bili gotovi s ovim predmetom, umjesto da tu komentirate kako su grozni ;)
a ti vjerojatno,kao i one,nikad nisi nijednu skriptu koristila a da nije bila tvoja ?

Aine

a ti vjerojatno,kao i one,nikad nisi nijednu skriptu koristila a da nije bila tvoja ?
Naravno da jesam, no nakon pada na ispitu po "odlicnoj" skripti ili učim iz knjige ili radim svoju.

ninab

pozz
dal netko može napisati koja pitanja ili dijelovi iz skripte Anchy se odnose na oup I
velikoooo hvalaaa

maja1307

Eej .. Evo ja sam poslala u urednistvo tu skriptu o kojoj pricate, nisam je ja napravila nego mi frendica poslala :)

Marija92

pozz
dal netko može napisati koja pitanja ili dijelovi iz skripte Anchy se odnose na oup I
velikoooo hvalaaa
Odredenje pojma uprave, Upravno pravo, Podvodenje uprave pod pravo i nacelo zakonitosti uprave, Pravna vrela(izvori) upravnog prava, Podzakonski općenormativni akti, Naputak, Kontrola nad Upravom, , Upravni akt

Vugra

Najnovija skripta OUP 1 , obuhvaća cijelu literaturu za oup1 ? ili se uz nju mora još nešto učit?

Tončica

Stvarno ne znam. Da li je nova skripta za kolokvij ili za ispit? Ako itko zna... pretpostavit ću da se kolokvij i ispit razlikuju.

Vugra

Da. Skripta je ipak za kolokvij oup 1.
Za ispit (oup1) fale : glava 1 (t.1), glava 2 (t.1 i t.4) i glava 3.
Višak je glava 9 .

i zakoni fale:
Ustav RH, NN 85/10 – pročišćeni tekst.

Ustavni zakon o Ustavnom sudu Republike Hrvatske, NN 49/02 – pročišćeni tekst (čl. 35.-82.)

Zakon o pravu na pristup informacijama, NN 25/13.

mriq26

Kako mislite da se prvo polaže I zatim II.dio,koliko znam izvanredni studenti polažu odjednom,ili se varam??

apoljon

Kako mislite da se prvo polaže I zatim II.dio,koliko znam izvanredni studenti polažu odjednom,ili se varam??
Ja mislim da se varaš, ali nebi bilo loše provjerit kod nekog od profesora da budemo sigurni što se tiće nas izvanrednih. :D:D

Tončica

korespondencija vezano uz temu načina polaganja ispita OUP:

update:
moj mail prema Staničiću:Poštovani gosp. Staničić, Oprostite na smetnji, imam pitanje vezano uz način polaganja ispita Opće upravno pravo. Naime, različite teorije unose veliku konfuziju među studente Studijskog centra za javnu upravu, kako one koji su ove akademske godine prvi put upisali predmet OUP, tako i za one koji su ponovno upisali ovaj predmet ove akademske godine.
Nažalost ne možemo se osloniti na upute iz studentske referade, jer ni tamo izgleda nemaju potpune i točne informacije. Dakle, želimo znati da li se predmet OUP polaže u dva puta (kao OUP I i OUP II) te je taj princip isti i jednak za sve (bez obzira da li je predmet ove akademske godine upisan prvi put ili drugi i svaki slijedeći put), odnosno da li studenti koji drugi ili svaki slijedeći put upisuju ovaj predmet u ovoj akademskoj godini polažu ovaj predmet odjedanput (kao OUP), dok studenti koji ove godine upisuju predmet prvi put polažu ga u dva navrata? Dobili smo na gornja pitanja različite odgovore od različitih ljudi. Jedno od njih je bilo „upisujete kako ste upisali u indeks“, međutim ni taj odgovor nije zadovoljavajući obzirom da smo prošle akademske godine upisivali (svi) predmet u zimski i ljetni semestar (dakle u dva puta), a polagali smo ga odjedanput (izuzev onih koji su ga položili preko kolokvija). Unaprijed zahvaljujem na Vašoj pomoći i informacijama, te još jednom isprike na smetnji. Srdačan pozdrav,
njegov odgovor prema meni:Poštovana kolegice, prema informacijama kojima raspolažem, svi studenti koji u indeks imaju upisan naš predmet imaju upisane predmete OUP I i OUP II kao dva odvojena predmeta. S obzirom na to, slijedi da moraju polagati OUP I i OUP II kao dva odvojena predmeta i dobiti zasebnu ocjenu za OUP I i zasebnu ocjenu za OUP II. Međutim, postoji mogućnost o kojoj moram razgovarati s predstojnikom Katedre, da se studentima koji su prije imali upisan predmet OUP, a sada su upisali OUP I i OUP II omogući da polažu oba ispita u isto vrijeme, s tim da bi također dobili dvije ocjene. Dakako, morali bi prijaviti oba ispita. Srdačno, FS

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks