AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo II.

anjica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ok, znam ga iz državne uprave. Imam i još jedno pitanje: što je najvažnije o odgovornosti za štetu?

I može li mi netko napisati najčešća pitanja o koncesijama?

marinaulam

Vrste koncesija, koncesionirana javna sluzba, prestanak ugovora o koncesiji zbog ispunjenih zakonskih uvijeta, raskid ugovora o koncesiji zbog javnog interesa,odabir najpovoljnijeg ponuditelja, postupak dodjeljivanja koncesija, pripremne radnje davanja koncesija, izuzece od primjene zakona, naknada za koncesiju, davatelj koncesije, koncesije na zahtjev.

Što se odg za štetu tiče.. koliko znam najčešće pitaju odg za štetu, 3 mogućnosti za poduzimane zahtjeva naknade. 3 uvjeta kod odg za štetu, naknada prozročena izvnarednim događajima, ratna šteta, ma ugl - sve koliko sam skužila.. malo još listaj po forumu :)

fakin

Super Moderator
07.09.2015.

1. Pripremne radnja za davanje koncesije
2. Upravljanje javnim dobrom
3. Odluka o utvrđivanju interesa RH po Zakonu o izvlaštenju
4. Odgovornost za štetu bez greške
5. Ostali upravni i stručni poslovi prema Zakon o sustavu državne uprave
6. Zaštitne mjere po Prekršajnom zakonu

patrishaa

Za pitanje upravljanja javnim dobrom jel dovoljno napisat one 4 tocke( proglasenje, razgranicenje, koristenje i rj sporova) i tko se provodi? (Rh, javne ustanove i posebna j poduzeca )

Zeljaa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Evo da se i ja pohvalim svojom prvom peticom na ovom faksu :D
Imala sam 23 boda na ispitu i odgovarala kod Turudica, pitao me naknadu za ratnu stetu i francusku teoriju javne domene, tu me prekinuo nakon prve recenice i dao 5. Niko sretniji od mene :)
Sve u svemu, ugodno sam iznenadjena ovom katedrom, svi profesori su super, da je barem vise takvih na nasem faksu.

ivana16

Planiram izaci na ovaj ispit za dva tjedna, zanima me da li je moguce uz njega spremati jos jedan, tocnije eup ili opd, i ako da koji. Ili je dva tjedna premalo pa bolje da se samo na ovo koncentriram?

anjica

UPRAVLJANJE JAVNIM DOBROM - Obuhvaća čitav niz radnji kojima se regulira režim tih dobara kao što su: proglašenje postanka javnog dobra, razgraničenje, utvrđivanje režima korištenja, rješavanje sporova i sl.
Sadržaj upravljanja utvrđuju posebne pravne norme u pravilu iz sustava upravnog prava. Pravo upravljanja mogu imati: RH i jedinice lokalne regionalne (područne) samouprave, npr. pomorskim dobrom upravlja RH neposredno ili posredstvom županija, javne ustanove, npr. muzeji, knjižice, posebna javna poduzeća, npr. Hrvatska uprava za ceste.

arizona

Planiram izaci na ovaj ispit za dva tjedna, zanima me da li je moguce uz njega spremati jos jedan, tocnije eup ili opd, i ako da koji. Ili je dva tjedna premalo pa bolje da se samo na ovo koncentriram?

Ako ti nije neka strka pripremaj samo oup2, eup ne preporucam, Opd bi još možda i mogla ali to zavisi kako ti sjedi literatura i koliko si upoznata s nekim pojmovima i da imaš dovoljno koncentracije i vremena za oba predmeta. Sretno!

Zeljaa

Jel koncesije ucimo samo iz prezentacije ili takoderiz zakona?
Pa isto ti je, isti je sadrzaj, mozda ce ti biti lakse uciti sa prezentacije, samo iz zakona dodaj prestanak koncesija jer u prezentaciji nisu objasnjena ona prva tri, a to zna biti u ispitu

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Ni iz zakona ni iz prezentacije, jer je očajno. Uzmite onaj dodatak u PDF-u. Fantastičan je. Prelistajte nekolko posljednjih stranica teme. Kolega Fakin je objavio link.

Chelsea94

jel može netko napisati šta je najbitnije reći za posutpak izvlaštenja? :/
I koliko ima faza izvlaštenja, tri ili? Hvala! :)

2000

Pitanja sa današnjeg roka, 21.9.2015. :
1. Objasni tijela ustanova
2. Prema zakonu o izvlaštenju,troškovi postupka
3. Evidencija i nadzor javnog dobra
4. Odgovornost službene osobe za štetu nanesenu tijelu državne uprave
5. Inspektorove dužnosti i ovlasti (tako nekako)
6. Prema zakonu o koncesijama, kriterij za odabir najbolje ponude

selma

Prošla sam temu, ali ako mi netko može potvrditi:

Državljanstvo učimo iz zakona?
Koncesije iz prezentacija i zakona?
Izvlaštenje iz zakona?
Organizacija državne uprave i poslovi državne uprave, Odnosi državne uprave iz zakona?
Osobna stanja iz prezentacija?

Može li se onda u tim dijelovima zanemariti knjiga ili se mora kombinirati?

asi

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Hej trebala bih malu pomoc, nisam jos podigla novu lozinku za studomat, kad je rok u 11. MJESECU. Hvala, pozz

asi

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Hej da li netko izlazi na rok? U 13:45 je koliko vidim? Pismeni ako prodjemo je vjerojatno u srijedu? Pozzz

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks