AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo II.

gp3

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ekipa kakav je oup 2 u usporedbi sa oup 1,zanima me jel se da nauciti oup 2 u 12 dana,ima li vise strana skripte od oup 1? koju skriptu za oup2 preporucate? unarijed hvala

fakin

Super Moderator
malo je teži oup 2 jer ima dosta lekcija koje su potpuno nepovezane jedne s drugim pa samo zbog toga...a iz čega učiti oup 2 imaš u prvom postu ove teme upute

gp3

malo je teži oup 2 jer ima dosta lekcija koje su potpuno nepovezane jedne s drugim pa samo zbog toga...a iz čega učiti oup 2 imaš u prvom postu ove teme upute
a u 12 dana jel se moze nauciti? i sto sa zakonima,bas se sve mora uciti ili ima dijelova koje se mogu izbaciti,eliminirati?

ružmarin

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
a u 12 dana jel se moze nauciti? i sto sa zakonima,bas se sve mora uciti ili ima dijelova koje se mogu izbaciti,eliminirati?
Evo mojeg iskustva,
imam neku skriptu od 30 strana koju sam sam si sama sklepala od svih ostalih i ono što sam mislila da je najvažnije (copy-paste).
Prije ispita sam možda dva put sve pročitala, sve skupa učenja par sati :) Bila jučer na ispitu, i nisam baš mislila da ću proći,
a kad ono 20 bodova.a pisala sam svašta, svojim riječima, i kaj treba i ne treba. Prije usmenog sam malo samo prolistala,
koliko se može u 15 minuta, i prošla! Tako je bilo i s prvim dijelom...
Volim ispite kad se uči sa razumijevanjem, i kad možeš objašnjavati na svoj način, jer ti onda nakon toga i nešto
ostane u glavi, zato me i strah recimo ULJP-a, to sve bubanje napamet, pa nema šanse da to sve zapamtim, ili se varam??!

zegar

pitanja sa ispita:
1. razgranicenje javnih dobara?
2. pocetak i kraj izvlastenja?
3. odgovornost za stetu bez greske?
4. pripremne radnje izvlastenja i odredivanje naknade?
5. oslobodenje prema prekrsajnom zakonu?
6. dokazivanje i evidencija hr. drzavljanstva?

gp3

Evo mojeg iskustva,
imam neku skriptu od 30 strana koju sam sam si sama sklepala od svih ostalih i ono što sam mislila da je najvažnije (copy-paste).
Prije ispita sam možda dva put sve pročitala, sve skupa učenja par sati :) Bila jučer na ispitu, i nisam baš mislila da ću proći,
a kad ono 20 bodova.a pisala sam svašta, svojim riječima, i kaj treba i ne treba. Prije usmenog sam malo samo prolistala,
koliko se može u 15 minuta, i prošla! Tako je bilo i s prvim dijelom...
Volim ispite kad se uči sa razumijevanjem, i kad možeš objašnjavati na svoj način, jer ti onda nakon toga i nešto
ostane u glavi, zato me i strah recimo ULJP-a, to sve bubanje napamet, pa nema šanse da to sve zapamtim, ili se varam??!
hvala na inf,pokusat cu nac neku skriptu u skriptarnici,zakone nauciti pa cemo vdt,mozda se posreci :)

Rabbit Roe

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pitanja danas:
1. Prestanak hrv. državljanstva otpustom
2. Troškovi postupka prema zakonu o izvlaštenju
3. Davatelj koncesije prema Zok
4. Vrste upisa u državne matice
5. Prava negativnog statusa
6. Objasni mjere upozorenja prema Prekršajnom zakonu.

Posljednje uređivanje:

MsLittle

PITANJA- OUP II.- 15.02.2016.
1. davatelj koncesije prema Zakonu o koncesijama
2. negativna građanska prava
3. vrste upisa u državne matice
4. prestanak državljanstva otpustom
5. troškovi postupka izvlaštenja
6. mjere upozorenja prema Prekršajnom z.

zegar

eto polozio sam kod prof. turudica.....koiko znam pita svakoga po 1 ili najvise 2 pitanja....uglavnom se dobije ocjena sa pismenoga ali ako si na granicu onda pita i za visu ocjenu.....mene je dakle samo pitao da nabrojim putne isprave. nisam nabrojio ni 4 kada me on prekinuo i onda me pitao sta znam o putovnici i to je to....sretno svima sa ucenjem :)

ivi12

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Znam da pitanje nije vezano uz ovaj predmet ali da li netko zna jel izvanredni studenti trebaju imat potpise? :)

ovojezafax

Pozdrav svima prije svega. onda dva malo gluplja pitanja, makar inače ne volim bit glupa.
prvo je pitanje,negdje sam pročitala da izvanredni studenti trebaju potpise. dosad nitko nije davao potpise kad sam mogla ić na predavanja, niti je na ispitu bilo problema. sad nažalost zbog posla nisam mogla na predavanja za izvanredne pa molim kolege koji znaju da podjele samnom.

drugo pitanje, s obzirom da nisam bila na predavanjima, što se tiče literature, piše recimo glava 1 (t2 i 3 itd.) t pretpostavljam stoji za temu? dakle ne treba znati određivanje pojma uprave i sve do same javne službe ili? hvala na pomoći

mape5

Super Moderator
Potpisi su uvedeni od ove akademske godine. Potpise moraju skupljati oni koji su prvi puta u ovoj akademskoj godini upisali predmet. Ako si prvi puta upisala taj predmet, moraš dobiti potpis u index, kao dokaz da si odslušala taj predmet i izvršila obveze koje imaš. Ako je ponavljanje predmeta onda ti ne treba potpis. Ako nemaš potpis jer iz razno raznih razloga nisi bila na predavanju, treba se kontaktirati profesor.... može i na e-mail. S te katedre su vrlo pristupačni studentima.

Kod ovog predmeta ti je bitno da imaš sadržaj knjige od Borkovića. Dakle one oznake t, ja sam to protumačila kao točka 2. a na kraju tako piše i u sadržaju knjige pa si lijepo označiš i onda to ide lako.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks