AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je info@upravnistudenti.net

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo II.

anam

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Drage kolege, možete mi preporučiti koja je najbolja skritpa za učiti.

Hvala puno
:)
Nema skripte za ovaj predmet..uciti iz zakona i ima jedna manja skripta bymape 5 ali u njoj nije sve
[DOUBLEPOST=1516740035][/DOUBLEPOST]Jel netko zma objasnit uzrocnu vezu?? (Mislim da je to kod odgovornosti za stetu bez greske)

anam

Privremeno izvlastenje susjednog zemljista
Rehabilitacija
Prirodenje redovitim putem
Ona 3 zahtjeva kod odgovornosti za stetu
Drugi upravni i strucni poslovi
Upravljanje javnim dobrom

Lukap

Pitanja danas odricanje od drzavljanstva, akti uprave, obiljezja opceg dobra, zastara kod prekrsaja, troskovi izvlastenja jednog se ne mogu sjetiti ako netko zna neka nadopuni :)
[DOUBLEPOST=1518505335,1518449163][/DOUBLEPOST]Pitanja danas odicanje od drzavljanstva, podzakonski akti, obiljezja opceg dobra, zastara kod prekrsaja, troskovi izvlastenja jednog se ne mogu sjetiti ako netko zna nek6a nadopuni :) evo sjetih se oslobodene sluzbenika od odgovornosti za stetu :)

MatejaKRALJ

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Može mala pomoć, učim oup2 iz svih navedenih zakona uključujući navedene prezentacije u sklopu literature, ali što se tiče dijela koji se odnosi na knjigu neznam dal postoji koja skripta koja obuhvaća donekle sve što u tome dijelu treba naučiti, unaprijed hvala.

ka.tina7

Može mala pomoć, učim oup2 iz svih navedenih zakona uključujući navedene prezentacije u sklopu literature, ali što se tiče dijela koji se odnosi na knjigu neznam dal postoji koja skripta koja obuhvaća donekle sve što u tome dijelu treba naučiti, unaprijed hvala.
Za gradivo iz knjige imas skriptu bymape ali ona nije dovoljna,mozes si ju skinuti cisto da vidis na kaj se trebas bazirati ali radije si napravi svoje biljeske tako sam barem ja Sretno!

nioma

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pitanja na pismenom s roka 2.7.:
1. Objasni rok na koji se daje koncesija
2. Objasni troškove postupka izvlaštenja
3. Objasni stjecanje državljanstva podrijetlom
4. Objasni odgovornost države za štetu bez greške
5. Objasni pojam ustanove u hrvatskom pravu
6. Objasni isključenje i ograničavanje prekršajne odgovornosti pravnih osoba

Katarina1022

Pitanja 3.9.
Odricanje od drzavljanstva
Odgovornost za stetu bez greske
Nacela javne sluzbe
Nacelo zakonitosti (Prekrsajni zakon)
Utvrdivanje interesa RH (Izvlastenje)

HelenaG

Pitanja 3.9.
Odricanje od drzavljanstva
Odgovornost za stetu bez greske
Nacela javne sluzbe
Nacelo zakonitosti (Prekrsajni zakon)
Utvrdivanje interesa RH (Izvlastenje)
Kad je usmeni i citanje ocjena?

MatejaKRALJ

Vidjela sam ali prema navedenoj literaturi mi se ne uklapa sa navedenim izdanjem. :cool: Napravila sam svoju skriptu sa svim aktualnim zakonima po literaturi, samo mi nedostaje dio o koncesijama. Iskreno, brdo je toga. Neznam kako kod toga izdvojiti najbitnije. kad završim, dodati ću u skriptarnicu

anita1989

Kolege, može savjet? Zakon o sustavu državne uprave stvarno moramo cijeli znat? Jel to pitaju na usmenom ili je dovoljno po zakonu naučit one dijelove koji su u knjizi?
Isto pitanje i za zakon o koncesijama, jel ga moramo cijelog ucit ili je umjesto zakona dovoljno naučiti one Novine od Medvedovica? Pliz savjet, previše se skupilo tih zakona i svega..

Posljednje uređivanje od moderatora:

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kolege, može savjet? Zakon o sustavu državne uprave stvarno moramo cijeli znat? Jel to pitaju na usmenom ili je dovoljno po zakonu naučit one dijelove koji su u knjizi?
Isto pitanje i za zakon o koncesijama, jel ga moramo cijelog ucit ili je umjesto zakona dovoljno naučiti one Novine od Medvedovica? Pliz savjet, previše se skupilo tih zakona i svega..
Koliko se sjecam zsdu ne treba samo ono sto je u knjizi je dovoljno, a koncesije Medvedevic.

Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks