AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo II.

Mala Ana

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ja sam isto procitala 12:30 ako me oci ne varaju
[DOUBLEPOST=1474354022,1474353426][/DOUBLEPOST]Ja sam isto procitala 12:30 ako me oci ne varaju

pepa95

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ciao,mislim da je ovo precesto pitanje al eto moram i ja pitat da budem sigurna ,iz cega moram ucit da bi prosla oup2? jel postoji skripta il?

sa3sa3

Pitanja sa zadnjeg roka:

1. Nacela ustanove i objasniti
2. Evidencija i dokazivanje hr.drzavljanstva
3. Izvori prava eu
4. Prijedlog za utvrdivanje interesa rh
5. Razgranicenje javnog dobra
6. Prestanak koncesije ispunjenjem zakonskih uvjeta

anita1989

Kolege, može savjet? Zakon o sustavu državne uprave stvarno moramo cijeli znat? Jel to pitaju na usmenom ili je dovoljno po zakonu naučit one dijelove koji su u knjizi?
Isto pitanje i za zakon o koncesijama, jel ga moramo cijelog ucit ili je umjesto zakona dovoljno naučiti one Novine od Medvedovica? Pliz savjet, previše se skupilo tih zakona i svega..

manuelicaa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ima li koja dobra duša da mi odgovori što najviše pitaju iz Prekršajnog prava, da ne učim baš sve sve. Hvala puno :)
[DOUBLEPOST=1478867102,1478867053][/DOUBLEPOST]Ima li koja dobra duša da mi odgovori što najviše pitaju iz Prekršajnog prava, da ne učim baš sve sve. Hvala puno :)

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Današnja pitanja:
Poseban pravni režim javne ustanove
Objasni nezakonit i nepravilan rad kod odgovornosti za štetu
Prestanak koncesije zakonom
Naknada za izvlastenje
Prestanak državljanstva otpustom
Objasni provedbene propise

mrt

Usmeni Stanicic:
Odluka o interesu RH za izvlastenje nekretnine, tko donosi, kojim pravnim aktom? Zasto se izvlascuje nekretnina?
Podjela javnih dobara prema objektu?
Poslovi drzavne uprave? Objasni donosenje provedbenih propisa? (Vise ih ne donose predstojnici drz.ureda nego tajnici, za one koji su ucili po starom zakonu ili sto vec, rekao je da se to mijenjalo.)
Steta prouzrocena izvanrednim dogadajima? Prirodnim dogadajima i ljudskim djelovanjem. Je li drzava duzna nadoknaditi stetu? Nije. Zasto? Jer ta obveza nije unaprijed odredena pravnim propisima nego je nadoknacuje iz solidarnosti.
[DOUBLEPOST=1479215608,1479215492][/DOUBLEPOST]Usmeni Stanicic:
Odluka o interesu RH za izvlastenje nekretnine, tko donosi, kojim pravnim aktom? Zasto se izvlascuje nekretnina?
Podjela javnih dobara prema objektu?
Poslovi drzavne uprave? Objasni donosenje provedbenih propisa? (Vise ih ne donose predstojnici drz.ureda nego tajnici, za one koji su ucili po starom zakonu ili sto vec, rekao je da se to mijenjalo.)
Steta prouzrocena izvanrednim dogadajima? Prirodnim dogadajima i ljudskim djelovanjem. Je li drzava duzna nadoknaditi stetu? Nije. Zasto? Jer ta obveza nije unaprijed odredena pravnim propisima nego je nadoknacuje iz solidarnosti.

mboki1

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Usmeni kod Šikića od utorka:
Načelo teritorija kod stjecanja državljanstva
Šteta prouzročena izvanrednim događajima? Opisati razliku između prirodnih i ljudskih djelovanja. Kako država u pravilu nadoknađuje štetu (nakon izvanrednog događaja se utvrđuje visina štete i mogućnosti države), kojim se načelom država tu vodi - solidarnost, zašto nadoknađuje takvu štetu ako nije unaprijed propisana? (da bi se omogućio gospodarski oporavak oštećenih područja i oštećenika, zbog humanitarnih razloga...)
Razlika javne ustanove i ustanove i nabrojiti primjere
[DOUBLEPOST=1479390324,1479390257][/DOUBLEPOST]Usmeni kod Šikića od utorka:
Načelo teritorija kod stjecanja državljanstva
Šteta prouzročena izvanrednim događajima? Opisati razliku između prirodnih i ljudskih djelovanja. Kako država u pravilu nadoknađuje štetu (nakon izvanrednog događaja se utvrđuje visina štete i mogućnosti države), kojim se načelom država tu vodi - solidarnost, zašto nadoknađuje takvu štetu ako nije unaprijed propisana? (da bi se omogućio gospodarski oporavak oštećenih područja i oštećenika, zbog humanitarnih razloga...)
Razlika javne ustanove i ustanove i nabrojiti primjere

lasta218

Pitanja sa danasnjeg pismenog
pojam ustanove i vrste
pravo regresa od drz sluzbenika
evidencija drzavljanstva i cime se dokazuje
upravljanje javnim dobrom
oslobođenje od kazne
neposredna provedba zakona i drugih propisa

Majoli

Pitanja sa pismenog 13.02.2017.

1. Naknada štete prouzročena izvanrednim događanjima
2. Prestanak državljanstva odricanjem
3. Načelo samostalnosti-poslovi državne uprave
4. Privremeno uzimanje u posjed susjednog zemljišta-izvlaštenje
5. Prestanak koncesije ispunjenjem zakonskih uvjeta
6. Nadzor nad javnim dobrom

Usmeni je bio kod profesorice Held, a pitanja vrste ustanova, vrste izvlaštenja i naknada za izvlaštenje. Ugodan usmeni kao i profesorica.

JOIN-t

Na katedri za OUP 2 piše da je potrebno naučiti i osnove europskog upravnog prava,a na drugoj stranici piše da to spada pod OUP1.Pa ako netko zna odgovor bio bih zahvalan.
Hvala svima.
[DOUBLEPOST=1488662755,1488662710][/DOUBLEPOST]Na katedri za OUP 2 piše da je potrebno naučiti i osnove europskog upravnog prava,a na drugoj stranici piše da to spada pod OUP1.Pa ako netko zna odgovor bio bih zahvalan.
Hvala svima.

Majoli

Na katedri za OUP 2 piše da je potrebno naučiti i osnove europskog upravnog prava,a na drugoj stranici piše da to spada pod OUP1.Pa ako netko zna odgovor bio bih zahvalan.
Hvala svima.
[DOUBLEPOST=1488662755,1488662710][/DOUBLEPOST]Na katedri za OUP 2 piše da je potrebno naučiti i osnove europskog upravnog prava,a na drugoj stranici piše da to spada pod OUP1.Pa ako netko zna odgovor bio bih zahvalan.
Hvala svima.
To ti spada u OUP 2, možeš vidjeti po pitanjima s pismenih.

Mari123

jel išao danas potpis?
[DOUBLEPOST=1488881740,1488881689][/DOUBLEPOST]jel išao danas potpis?

JOIN-t

Da li mi netko može odgovoriti kad je pismeni ispit OUP 2.dio.Prijavio sam ispit 3.4.2017 ali nigdje ne piše u koliko sati.
Hvala.

JOIN-t

Hvala na odgovoru,sad sam provjerio i ispit je u 13:45.
[DOUBLEPOST=1491251433,1490958167][/DOUBLEPOST]Pitanja sa današnjeg roka;
1.Pojam javne službe u zakonodavstvu
2.Uzročna veza
3.Posebne obveze uz uvjetnu osudu
4.Pretpostavke za izvlaštenje
5.Ponovo stjecanje državljanstva
i još nešto al se ne mogu sjetiti:)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks