AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Pitanja o praksi

enna

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
to smo isto učili iz nauke, ima tablica pa može biti svašta (politička, ekonomska, uredsko reaktivna, proaktivna, itd...)
da tako nešto sam i mislila,malo usporedila sa onim što sam na praksi vidjela..

Tincincila

zanima me jesu li vama potpisivali/ovjeravali mentori da ste obavili stručnu praksu, bilo što? i gdje naći taj obrazac? hvala!

rijekaboy

jel znate kad Giljević ima konzultacije, na webu piše četvrtkom u 8 i pol a na njegovim vratima od 15:45?

Tincincila

ne treba. to su samo neke glasnije, valjda je to davno prije trebalo.
e,e, baš to, prije su morali to ovjeravati, al od ove godine valjda profesori mogu zvati mentora da provjere jesmo li dolazili i to je to.

ROBI75

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Jel ima neko da je već obavio praksu u uredu drž.uprave i da je napisao izvještaj ,iskreno neznam šta da napišem u taj izvještaj..a pogotovo za neformalna org.struktura i organizacijska kultura...neznam šta da više izmislim ,meni to sve stane na 2-3 stranice...a vidim da se ovdije spominje do 7-8 stranica izvještaja...pa ako ima netko napisano da mi pošalje u inbox,samo da vidim kako su drugi napisali ,šta još dodati a da to ima nekog smisla...tnx

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Jel ima neko da je već obavio praksu u uredu drž.uprave i da je napisao izvještaj ,iskreno neznam šta da napišem u taj izvještaj..a pogotovo za neformalna org.struktura i organizacijska kultura...neznam šta da više izmislim ,meni to sve stane na 2-3 stranice...a vidim da se ovdije spominje do 7-8 stranica izvještaja...pa ako ima netko napisano da mi pošalje u inbox,samo da vidim kako su drugi napisali ,šta još dodati a da to ima nekog smisla...tnx
kolega pišite svaki dan što se radili u uredu,gdje ste bili,tražite da vam objasne šta rade,da vam daju rješenja i objasne postupak koji je prethodio donošenju rješenja,pod formalnu i neformalnu struktura pišite o odnosima unutar ureda ...

ROBI75

kolega pišite svaki dan što se radili u uredu,gdje ste bili,tražite da vam objasne šta rade,da vam daju rješenja i objasne postupak koji je prethodio donošenju rješenja,pod formalnu i neformalnu struktura pišite o odnosima unutar ureda ...
odnosi unutar ureda-normalni ko i u svakom uredu ;-)

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
dal netko zna kaj odprilike napisati za ovo, Organizacijska kultura upravne organizacije u kojoj student/ica obavlja stručnu praksu– procjena, elementi, obilježja ?
kolegice kaj si napisala pod org. kulturu? jesi puno pisala?

enna

kolegice kaj si napisala pod org. kulturu? jesi puno pisala?
Napisala sam općenito nešto o organizacijskoj kulturi koristeći žuto-zelenu knjigu, pa sam napisala kako su orijetirani službenici tamo gdje sam bila na praksi, te sam napisala od 6 tipova kultura koja po meni prevladava kultura u ministarstvu, i na malo objasnila to.
Nemam puno toga, na 7.str.mi potpisi,ja sam već predala sad čekam da jave jel ok..

walle

Ej.. Imam pitanje.. Nakon odrađene prakse napišem izvještaj i nosim na pregled? Pa mi oni vrate ak nekaj ne valja? Kak to ide?

enna

Ej.. Imam pitanje.. Nakon odrađene prakse napišem izvještaj i nosim na pregled? Pa mi oni vrate ak nekaj ne valja? Kak to ide?
napišeš,ostaviš u referadi kod Sanje, staviš u kutiju za te dnevnike i pratiš mail ako su potrebne izmjene...

ROBI75

Napisala sam općenito nešto o organizacijskoj kulturi koristeći žuto-zelenu knjigu, pa sam napisala kako su orijetirani službenici tamo gdje sam bila na praksi, te sam napisala od 6 tipova kultura koja po meni prevladava kultura u ministarstvu, i na malo objasnila to.
Nemam puno toga, na 7.str.mi potpisi,ja sam već predala sad čekam da jave jel ok..
a šta napisati za neformalnu organizacijsku strukturu,neznam jednu pametnu rečenicu da složim,help :-(

Maja69

neformalna organizacijska struktura ti se odnosi na neformalne odnose koji mogu utjecati na organizaciju i pospješiti ili otežati njezino djelovanje, u neformalne odnose spadaju prijateljstvo, emocionalna privlačnost i slično.
a odgovor za pitanje iznad, sad sam poslala izvještaj na mail i odgovorila je tijana da to šaljemo u studentsku referadu, znači ne pregledavaju na mailu.

mini

ja sam tamo imala praksu i stvaaarno nemam pojma sta da pisem :/

Tincincila

ja sam tamo imala praksu i stvaaarno nemam pojma sta da pisem :/
ja sam također tamo 'obavljala' praksu i pritom dozivila jako neugodno iskustvo, tako da stvarno ne znam sto bi izmisljala sto sam ja radila tih 4 dana tamo!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks