AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Politologija

kristinac

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Najbitnije je da smo kupili ili kopirali knjigu...Svašta, pa knjiga je izmijenjena pogotovo zadnji dio, ne vidim u čemu je problem staviti prezentacije...???

fairyr

pitanja s danasnjeg kolokvija:
tri vazna obiljezja drzave
interpelacije
tko je napisao treci val
prekarijat
promocijske interesne grupe
dva najbrža načina kvarenja institucija
čiji je model kozmopolitske demokracije

esejska
objasni razlike između ukotvljene i defektne demokracije
objasni teoriju rascijepa
uloga europske komisije u eu

theprevara

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
e ovako, pošto znam cijelu staru knjigu iz politologije a sad je nova. dođe mi da se objesim. prema tome, možda glupo pitanje ali- di da odem i da kupim/kopiram tu faking novu knjigu i zapalim staru ? :D

Antonija

kak vam ide učenje? meni je ova nova knjiga dosta teška,tolko pojmova i imena,a polažem razliku za specijalistički.učim već nekih mjesec dana..pomalo uz posao,al učim skoro svaki dan i nisam sve uspjela:blush:

Norid96

Iskreno, meni je od svih knjiga u prvom semestru, knjiga prof. Ravlića i prof. Čepe najrazumljivija i najbolja za učenje. Očekujem lagani prolaz s obzirom da sam dosta dobro napisao drugi kolokvij, ali mi je iz razloga što sam katastrofalno napisao 1.kolokvij (jedva prošao, učio doslovno 3 dana) falio 1 bod da zaobiđem pismeni. Prof. Čepo je rekao da je pismeni koncipiran jednako kao i kolokviji - 15 pitanja, 33 boda, 17 ili 18 je za prolaz (nisam siguran). Prvih 6 pitanja ti je nadopuna (riječ, skup riječi ili kratka rečenica) - takvi nose po 2 boda svaki, tu obično trebaš navesti neke primjere, autora nekog djela ili kratku definiciju nekog pojma. Drugih 6 svaki nose po 1 bod i djeluju po principu zaokruživanja, gdje je uobičajeno 1 točan odgovor, ako je više onda je naznačeno. I zadnja 3 pitanja su esejska, gdje svako nosi po 5 bodova.

Prvi ispitni rok, koliko znam ispitivat će samo Čepo, on pita bilo što, a drugi sigurno samo Ravlić jer Čepe neće biti, on pita prema karticama sa 3 pitanja. Kad smo pisali kolokvije, prvi kolokvij je napisao Ravlić, a drugi Čepo. Možda će tako sada biti i s ispitima, stvarno ne znam. Ako ćeš biti kod Čepe, obrati pozornost na 5.dio knjige jer je to jedini koji je on pisao (malo je "apstraktan", o EU, terorizmu, itd.). I da, ako si kod Čepe na usmenom vjerujem da te neće pitati ništa o Medijima (to ti je nekakvih 15-ak stranica u knjizi) jer je rekao da inače to ne pita.

Nadam se da sam ti pomogao, ako nešto od ovoga nisi znala od prije :)

I btw ako ti nešto nije jasno od prva dva dijela knjige, imaš za skinuti prezentacije u repozitoriju na webu faksa

Antonija

ja pišem razliku,znači samo prva tri djela knjige al svejedno nekak ne stižem(zbog posla)..hvala ti na opširnosti odgovora,idem sad na prvi rok pa ćemo vidjet:D ispit je sad u četvrtak?

suzyc

Pismeni ispit je najčešće četvrtkom u 9,00 sati, dok su usmeni ispiti petkom ili utorkom, zavisno od toga koliko je studenata prošlo pismeni dio. Sve obavijesti o danu, satu i mjestu ispita pravovremeno S. Storjak stavi na web.

kristinac

Iskreno, meni je od svih knjiga u prvom semestru, knjiga prof. Ravlića i prof. Čepe najrazumljivija i najbolja za učenje. Očekujem lagani prolaz s obzirom da sam dosta dobro napisao drugi kolokvij, ali mi je iz razloga što sam katastrofalno napisao 1.kolokvij (jedva prošao, učio doslovno 3 dana) falio 1 bod da zaobiđem pismeni. Prof. Čepo je rekao da je pismeni koncipiran jednako kao i kolokviji - 15 pitanja, 33 boda, 17 ili 18 je za prolaz (nisam siguran). Prvih 6 pitanja ti je nadopuna (riječ, skup riječi ili kratka rečenica) - takvi nose po 2 boda svaki, tu obično trebaš navesti neke primjere, autora nekog djela ili kratku definiciju nekog pojma. Drugih 6 svaki nose po 1 bod i djeluju po principu zaokruživanja, gdje je uobičajeno 1 točan odgovor, ako je više onda je naznačeno. I zadnja 3 pitanja su esejska, gdje svako nosi po 5 bodova.

Prvi ispitni rok, koliko znam ispitivat će samo Čepo, on pita bilo što, a drugi sigurno samo Ravlić jer Čepe neće biti, on pita prema karticama sa 3 pitanja. Kad smo pisali kolokvije, prvi kolokvij je napisao Ravlić, a drugi Čepo. Možda će tako sada biti i s ispitima, stvarno ne znam. Ako ćeš biti kod Čepe, obrati pozornost na 5.dio knjige jer je to jedini koji je on pisao (malo je "apstraktan", o EU, terorizmu, itd.). I da, ako si kod Čepe na usmenom vjerujem da te neće pitati ništa o Medijima (to ti je nekakvih 15-ak stranica u knjizi) jer je rekao da inače to ne pita.

Nadam se da sam ti pomogao, ako nešto od ovoga nisi znala od prije :)

I btw ako ti nešto nije jasno od prva dva dijela knjige, imaš za skinuti prezentacije u repozitoriju na webu faksa
Hej a da li postoje prezentacije iz drugog dijela knjige? iz čega si učio? Predavanje ili ?

bm99

Prezentacija iz drugog dijela knjige nema...
a ukupno za prolaz je trebalo 25 bodova, ako se ja dobro sjecam...

mene takodjer zanima kada bi od prilike mogli racunati na usmeni?

Norid96

Nema. Čepo ih nije htio staviti :(. Ja sam učio pomoću knjige i bilješki s predavanja. S tim da sam čuo da su neke kolege za prvi kolokvij učile samo po prezentacijama i prošle su (mislim što nije neki problem jer je za prolaz prvog kolokvija trebalo samo 11 bodova od 33,ali opet,prezenacije su u pravilu samo "općenite").

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks