AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Politologija

bm99

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ja sam sa prvog predavanja zapisala da od 25 do 40 bodova je izravno usmeni... Ne znam onda :/

Norid96

To si vjerojatno zapisala za sociologiju. Za nju je trebalo minimalno 25 bodova iz kolokvija za izravan usmeni,iako je maksimum bodova za socku preko kolokvija bio 48.

Danijela5

Politicka misao Hobbes-a trebas napisati njegova djela, zatim naglasiti da je Levijatan-remek djelo njegove politicke misli. Levijatan se sastoji od 4 dijela:covjeku, drzavi, krscanskoj drzavi I o kraljevstvu tame.. (prva dva su najvaznija)
Svi su ljudi po prirodi jednaki...
Tri su uzroka svada u ljudskoj prirodi..
Prirodno pravo..
Prirodni zakon..
I naglasis da je Hobbes zagovarao prirodno I gradansko stanje!

Tvorac novog liberalizma je T.H.Green.
Imala sam ta pitanja na roku u 11mj.2014 I tocno sam odgovorila :)

blueberry

A gdje to piše da je sutra ispit u 9.00? Gledam na studomatu pod "ispiti u tijeku" i ništa mi ne piše.

itsdiana

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pitanja sa današnjeg roka, 5.2.2015

- o čemu je pisao mancur olson u svom djelu logika kolektivnog razmišljanja?
- što je proceduralna pravednost
- stav konzervativista prema autoritetu
- na temelju koje države je m. kasapovic provela istrazivanje
- barem 3 tipa javnih službenika prema downsu
(ne mogu se sjetit zadnjeg)

ne mogu se sjetiti svih pitanja na zaokruživanje, al bio je razmjerni sustav, u koju grupu spadaju mediji, valovi demokratizacije prema komu, vrsta terora za nešto u irskoj,..

esejska pitanja:
- paternalistički konzervativizam
- sve što znaš o konceptu slobode
- utjecaj korupcije na propadanje institucija

fairyr

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
pitanja sa današnjeg roka, 5.2.2015

- o čemu je pisao mancur oslon u svom djelu logika kolektivnog razmišljanja?
- što je proceduralna pravednost
- stav konzervativista prema autoritetu
- na temelju koje države je m. kasapovic provela istrazivanje
- barem 3 tipa javnih službenika prema downsu
(ne mogu se sjetit zadnjeg)

ne mogu se sjetiti svih pitanja na zaokruživanje, al bio je razmjerni sustav, u koju grupu spadaju mediji, valovi demokratizacije prema komu, vrsta terora za nešto u irskoj,..

esejska pitanja:
- paternalistički konzervativizam
- sve što znaš o konceptu slobode
- utjecaj korupcije na propadanje institucija
zadnje je bilo što je protektivna demokracija

Antonija

ja sam pisala razliku za specijelištički i nisam prošla,makar sam na sva pitanja odgovorila. ja stvarno neznam što oni traže da se odgovori,a na one crte ispod pitanja ništa i ne stane da se napiše..baš sa razočarana..

knjiga

ja sam pisala razliku za specijelištički i nisam prošla,makar sam na sva pitanja odgovorila. ja stvarno neznam što oni traže da se odgovori,a na one crte ispod pitanja ništa i ne stane da se napiše..baš sa razočarana..
Znači bilo je teško? Hoćeš li moći dobiti uvid u test da bar vidiš di si pogriješila? Ja isto polazem politologiju kao razlikovni..i baš me je strah!

Antonija

Da ,može se dobit uvid u utorak pod Ravlića.
moja pitanja: socijalna pravednost,jednakost kod socijalista,vrsta institucionalizma kod Olsena,nešto sa grupama,tko je proučavao transformaciju u zapadnim zemljama, liberalna demokracija,ne mogu se više sjetit.

Anchy055

ne, nisu druga pitanja bila nego ti sam moras znati koja pitanja se odnose iznad 183 stranice i na ta ne odgovaras i profesor to ne ocjenjuje, tako je rekao profesor Čepo

Antonija

ljudi ,dajte napišite još pitanja koja su vam bila na ispitu? budući da je nova literatura korisno je:sneaky:

Anchy055

danas na usmenom kod profesora Ravlića pitanja sa kartica su bila vlast , William Niskanen i birokracija, smjerovi novog institucionalizma, profesor voli razumjevanje i da se znaju primjeri ...jedan ispit manje :)

fairyr

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
moja pitanja s danasnjeg usmenog su pozitivna i neg sloboda, zakonodavne institucije, hegemonisticki model medija
profesor Ravlic je suppeeeeer :grin: mozes pricati svojim rijecima, pomaze podpitanjima, ali bitno je da dobro objasnis svako pitanje, trazi razumjevanje

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks