AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Poredbeno ustavno pravo

Marinchy

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kako je bilo na ispitu???
dajte nam neke informacije...
2 pitanja, kratak usmeni. Ja sam odgovarala 5 min, ako i toliko.
Mene je pitala impeachment i raspad federacije, neka od ostalih pitanja: parlamentarni sustav,polupredsjednički sustav zastupnički imunitet i podjela, realna unija, asimetrične zajednice..
Pita po knjizi koju ima otvorenu na stolu, ne pomaže baš i ne postavlja puno podpitanja, nego samo sluša i klima glavom ako znaš.

ivana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
uglavnom po ovom pitanjima vidim da ispituje 7 i 8 poglavlje?!
ima li netko da ga je pitala nešto i iz prva dva pogl?!

MIRANA SVI

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Molim pomoc, koja literatura je potrebna za ovaj ispit i kolko je vremenski dovoljno da se nauci obzirom da sam kratka s vremenom. Ima tko da ide na rok u 4 mj?
Hvala:)

Just smile

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
uglavnom po ovom pitanjima vidim da ispituje 7 i 8 poglavlje?!
ima li netko da ga je pitala nešto i iz prva dva pogl?!
O da! Ljudi ne učite samo ta dva poglavlja već sva 4, mene je konkretno pitala samo 2. poglavlje! Sretno svima!

marty1711

Molim pomoc, koja literatura je potrebna za ovaj ispit i kolko je vremenski dovoljno da se nauci obzirom da sam kratka s vremenom. Ima tko da ide na rok u 4 mj?
Hvala:)

Par postova gore Marinchy je napisala literaturu.

aurelija

Šta je lakše za položit, ovo ili Pravo Europske unije?
Znam da svima nije isto...no evo, zanima me mišljenje većine...onih koji su polagali, spremali/ spremaju, imaju vlastita ili tuđa iskustva...
I vjerojatno nije isto da li si redovan ili izvanredan...jer kao redovan očito možeš riješit stvar preko kolokvija, prezentacija, čega već...ugl., mene zanimaju izvanredni ili redovni koji nisu išli preko kolokvija i tako toga...

I ako je bio tko na predavanjima za izvanredne koji su bili početkom ovog mjeseca tj. krajem prošlog...neka napiše bit...
Isto vrijedi i za one (ako ih je uopće i bilo) koji su polagali ovaj mjesec...dojmovi, pitanja i tako to..

I još me nešto zanima, na ispitu je samo opet žena ili i tip, ili se smjenjuju...kako gre???

aurelija

Dakle, koliko vidim...skripte nema...:( barem ne u našoj skriptarnici...ako tko zna za kakvu s pravokutnika, neka javi...
A ispituju, Smerdel i/ili Kostadinov...
Podolnjak, Jelušić i Gardašević...nemaju nikakve veze s ispitom... ...to me zanima čisto radi eventualnih konzultacija...pa da ne smetam Triju;)

aurelija

Da li u fotokopiraoni (onoj našoj) imaju knjigu "O ustavima i ljudima"? I za koje pare?
Za "Ustavno uređenje Europske Hrvatske" sam pročitala da ima, pa ako se i tu zna cijena, slobodno...
I koliko sam tu isčitala, sada samo ispituje prof. Kostadinov (od ove akademske godine again)...nju je zamjenjivao prof. Smerdel dok je bila odsutna (prošlu ak.god.)...tako da više onda ne vrijedi ono da izvanredni pišu eseje, malo proćaskaju o njegovoj knjizi i tako to (tzv.smerdelova pravila)...evo, ako sam negdje u krivu, slobodno me demantajte...tnx

Da, ispituju Kostadinov ili Smerdel.
Aha...znači ipak se smjenjuju...jedan rok on, drugi ona ili kako?!

Ako je bio tko na roku prošli mjesec, nek' napiše tko je ispitivao, on ili ona..
Ako tko zna mail prof. Smerdela, neka javi...ja tražila, ne-našla.
I gledala sam kad su mu konzultacije...na dva mjesta piše u 10h, na jednom u pola 12...pa valjda je onda u 10...2:1;)

jel pametno učiti iz skripte???
Kakve skripte??

Ako ima tko kakvu skriptu, da nije u skriptarnici jer je eto recimo pisana običnom rukom i tako to...nek' mi javi, na pp (vrijedi i za knjige koje mu ne trebaju).

Marinchy

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Aha...znači ipak se smjenjuju...jedan rok on, drugi ona ili kako?!
U 2. i 4. mj. je ispitivala samo ona.

Da li u fotokopiraoni (onoj našoj) imaju knjigu "O ustavima i ljudima"? I za koje pare?
Za "Ustavno uređenje Europske Hrvatske" sam pročitala da ima, pa ako se i tu zna cijena, slobodno...
Da, imaju i jednu i drugu. Oko 20 kn s uvezom je jedna, niije više od tog.

aurelija

A za 11ti mjesec ne znaš?
Ajd', ak' neko ima info o tome tko je tada ispitivao, nek' javi...(jer ovdje nije nitko o tome tipkao jesenas)
..ako je bila i na tom roku...onda je vrlo vjerojatno Smerdel bio samo njena prošlogodišnja zamjena u odsutnosti...jer, koliko isčitah tu sve...u godinama prije ove i posljednje, samo ona bješe ispitivač...
Poslala sam joj mail...pa bumo vidli...
A ako netko ima mail prof. Smerdela, i to me zanima...nisam ga pronašla ovdje na forumu, niti na webu faksa..

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks