AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

Tourniquet

jane doe.
Danas sam bila na usmenom kod prof. Grgurev, od nas 10tak prijavljenih samo nas je bilo 2. :shock:
Profesorica je odlična, preporuka za nju! Vrlo ugodno ispitivanje i opušteno..kod prof mi se najviše sviđa kaj pita podpitanja i fakat izvlači iz vas, i daje priliku da ako barem osnovno znaš da se dobije 2.. Izvlače se tri kartice, možete pisat koncept ak oćete al nije baš da ak ne znamo jedno pitanje s kartice da je to pad, profa pita podpitanja. I ispituje nekih 10 min, fakat niš strašno, jako ugodno iskustvo.
Tak sam sretna kaj sam gotova s ovim, i još sam uspjela dobit 4 tak da nije baš istina da profa ne daje baš lako više ocjene. :)

Pitanja - osobni bodovi, aktivna politika zapošljavanja, izvanredni otkaz ugovora o radu

123etič

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
poz svima, prošla jucer god grgurev i prof je stvarno super :) pitanja: Zastita privatnosti, predstavnik radnika u organu poslodavca, obiteljska mirovina. dosta podpitanja, ali za razliku od gotovca trazi ono što znaš :) i nije presudno da znas odgovor na svako pitanje s kartice. sretno!!

FIFIRORY2

profesor Gotovac je čak na predavanjima sam rekao da ako želimo Radno položit bez dodatnih komplikacija da izbjegavamo njega na rokovima (očito šala u kojoj ima puno istine)

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ne znam za vas al osobno ne vidim kuda vodi to "treniranje strogoce" uz pretpostavku da mu ta izjava nije izvadjena iz konteksta..kaj se bas ne bi reklo po vasim dojmovima s zadnjeg roka. Nije mi bas jasan, kaj ne bi svima trebalo bit u interesu da ljudi nauce i poloze?! Ego zna biti gadna stvar ;-)

MARYYNNA

Ne znam za vas al osobno ne vidim kuda vodi to "treniranje strogoce" uz pretpostavku da mu ta izjava nije izvadjena iz konteksta..kaj se bas ne bi reklo po vasim dojmovima s zadnjeg roka. Nije mi bas jasan, kaj ne bi svima trebalo bit u interesu da ljudi nauce i poloze?! Ego zna biti gadna stvar ;-)
neznam ljudi, meni taj gotovac uopće nije bio ništa previše strog, bila sam kod njega na usmenom, da se mora znat mora,ali ni više ni manje ko iz ostalih predmeta, doduše to je bilo prije cca 2 godine ali zaista ne pita niš teško, iz svakog zakona ponešto i još mi je na kraju rekao kolegice vidim da zakon o zabrani diskriminacije niste baš nešto naučili ni roditeljske potpore(kolko me pamćenje služi da su to bili jedni od zakona) i ipak me pustio . najvažnije mu je da se zna dobro zakon o radu, mirovinskom i zdravstvenom, a mislim da je tako kod svih ostalih profesora s te katedre.zato-samo hrabro ako vas on zadesi na usmenom...sretno svimaaaaaaaaaa!!!

dan

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
njima nije u interesu da studenti polažu ispite jer onda faks ima više školarina, a oni više plaće
ha,ha ako tako nastave bit ce im nize,a ne vise place ako je suditi po tom.,nazalost jer sve vise ljudi tako odustaje od naseg faksa.nepotrebno

martina_sk

Administrator
jel itko prošao kog njega?
sve me strah idućeg semestra kad čitam ovo...
ja znam troje kolega koji su prošli ali još prije nekih godinu i pol dana. dobili su 2, 2 i 4, ali to su recimo malo bolje studenti.. rekli su da je kod njega dosta teško, da puno pita i gnjavi. ali imaju još 3 profesora koji su sasvim ok, tako da bez straha :)

MARYYNNA

ja znam troje kolega koji su prošli ali još prije nekih godinu i pol dana. dobili su 2, 2 i 4, ali to su recimo malo bolje studenti.. rekli su da je kod njega dosta teško, da puno pita i gnjavi. ali imaju još 3 profesora koji su sasvim ok, tako da bez straha :)
mislim da je to sve individualno, kako te potrefi sreća iskreno. ne želim nikog vrijeđat ali ima jako puno studenata koji preuveličavaju. znala sam doć na usmene i jako puno ljudi je znalo reć, nećeš proć sigurno ako ideš prvi put sada ili da ne prolaze jer je profesor koma itd. ali na kraju krajeva ljudi se nit spreme nit nauče. radno i socijalno je ispit koji moraš JAKO dobro naučiti, možda čak i najteži ispit na našem faksu. možda neki profesori traže više , neki manje. ali ako dobro naučiš nitko te neće srušiti (osim par iznimaka kao što su prof arbutina i prof smerdel koji imaju problema s egom). radno i socijalno sam učila 2 mj i prvi put sam pala kod grgićke, koju su svi tada nahvalili,a ona je bila koma na usmenom, a drugi put sam prošla kod gotovca s time da sam bila uvjerena da ću past upravo na temelju toga što sam čula o njemu. možda će mi netko i lupit minus jer ima drukčije iskustvo od mene ali zaista sreća puno igra u svemu i o tome kolko se spremiš.

Tourniquet

jane doe.
U mojem slučaju Gotovac stvarno nije bio ok tj. stvarno sam učila to dugo vremena i smatram da sam dobro naučila, a srušio me samo zato kaj nisam sve rekla ko i u zakonu. :surprised: Tome u prilog govori i činjenica da sam sad kod prof. Grgurev dobila 4 što znači da sam znala. Plus on je tipkao na mob i dekoncentrirao me i uopće nisam imala dojam da me sluša. Ugl po meni nepravedno me rušio.

martina_sk

Administrator
mislim da je to sve individualno, kako te potrefi sreća iskreno. ne želim nikog vrijeđat ali ima jako puno studenata koji preuveličavaju. znala sam doć na usmene i jako puno ljudi je znalo reć, nećeš proć sigurno ako ideš prvi put sada ili da ne prolaze jer je profesor koma itd.
slažem se sa svime, ali ja garantiram za ovo troje studenata. i vjerujem da je u većem postotku gotovac negativan nego pozitivan.

MARYYNNA

slažem se sa svime, ali ja garantiram za ovo troje studenata. i vjerujem da je u većem postotku gotovac negativan nego pozitivan.
u svakom slučaju poanta je-ne odustati dok se ispit ne položi :D nikad neznaš gdje će te sreća potrefit i kod kojeg profesora ;)

MIRANA SVI

pitanja danas kod Gregurev..maticna evidecija, evidencija o nezaposlenima i ostalim traziteljima zaposlenja, pravna narav sluzbenickog odnosa

Gregurev takoder, rodiljne i roditeljske naknade, zastita dostojanstva radnika, nocni radnik, zakonska i ugovorna zabrana natjecanja, radnicko vijece, sindikati, naknada za tjelesmo ostecenje, prof.rehabilitacija, izracun mirovine, diskriminacija, jednu curu je pitala da si sama odabere pitanje iz mirovinskog zakona samo da ju ne srusi, inace ugodna, vise ljudi koji su izasli proslo, pomaze dosta, izvlaci za dvojku, trazi osnovno al tocno, na 2 pitanja moguc je prolaz uz dodatna potpitanja, ak ne znas sva 3 odgovora s kartice daje sansu i pita drugo vezano..

dea0703

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pitanja danas : ob mirovina, naknada za tijelesno oštećenje, prof rehabilitacija, postupak pred sudom radi diskriminacije, savjetovanje kod radničkog vijeća, invalidnost u mirovinskom

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks