AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

mape5

Super Moderator
U mojem slučaju Gotovac stvarno nije bio ok tj. stvarno sam učila to dugo vremena i smatram da sam dobro naučila, a srušio me samo zato kaj nisam sve rekla ko i u zakonu. :surprised: Tome u prilog govori i činjenica da sam sad kod prof. Grgurev dobila 4 što znači da sam znala. Plus on je tipkao na mob i dekoncentrirao me i uopće nisam imala dojam da me sluša. Ugl po meni nepravedno me rušio.
ko manje više svi profesori, ako me kaj raspali onda je to tipkanje po mobitelu. to sam doživjela na informatici i na obiteljskom. postave pitanje i onda drk po mobitelu ...užassss

hina

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Zašto su maknuli popis za ispit sa stranice faksa?? ja sam komisija i pisalo je u petak u 10:00 sati valjda se nije ništa promijenilo bez obzira što su maknuli..

ninab

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pozz
počinjem učiti predmet pa me zanima iz čega njabolje učiti koje je skripta najbolja i dovoljnja, dal bolje učit po knjizi i po zakonima te kakva su isustva sa ispitom
koliko vidim po materiji nije to nešto preteško al sigurno postoji neka caka
eto help

martina_sk

Administrator
koliko vidim po materiji nije to nešto preteško al sigurno postoji neka caka
postoji caka što ima toga puno i zakon o mirovinskom osiguranju je kompliciran (bar bih rekla da je tako velikom dijelu studenata).

počinjem učiti predmet pa me zanima iz čega njabolje učiti koje je skripta najbolja i dovoljnja, dal bolje učit po knjizi i po zakonima te kakva su isustva sa ispitom
rekla bih da je najbolje iz zakona, možda samo ova 3 manja i manje bitno zakona može iz skripte od sanjek, ali treba vidjeti da li se što promijenilo. tako da bih ti ja opet preporučila samo zakone ako imaš vremena.

KMV1

Kolegice i kolege, iz Ris-a, koji je odg. na pitanje subjekti i vrste kolektivnih ugovora o radu i kad je pitanje strajk po Zor-u sto treba napisati, hvalaaa

ninab

postoji caka što ima toga puno i zakon o mirovinskom osiguranju je kompliciran (bar bih rekla da je tako velikom dijelu studenata).

rekla bih da je najbolje iz zakona, možda samo ova 3 manja i manje bitno zakona može iz skripte od sanjek, ali treba vidjeti da li se što promijenilo. tako da bih ti ja opet preporučila samo zakone ako imaš vremena.
hvala i ja osobno mislim da je po zakonim najbolje tj. natočniji su

Otam

(za studente koji polažu ispit nakon 1.6.2014. i za one koji to žele na ranijim ispitnim rokovima)

1. Knjige:

Ravnić, Anton. Osnove radnog prava - domaćeg, usporednog i međunarodnog. Zagreb. Pravni fakultet u Zagrebu, 2004., stranice: 98-116, 130-158, 459-549, 580-626 i 646-652; i

Potočnjak, Željko. Radni odnosi državnih službenika Zagreb: Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Studijski centra za javnu upravu i javne financije, 2013., str. 1-22;

Potočnjak, Željko; Grgić, Andrea. Osnovni pojmovi i koncepcije o zabrani diskriminacije u radnom pravu, u: Perspektive antidiskriminacijskog prava (uredili: Željko Potočnjak, Ivana Grgurev i Andrea Grgić), Pravni fakultet u Zagrebu, Zagreb, 2014, str. 1-47.

Evo nove literature :/

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Na predavanju 5tog ozujka prof. Grgurev na popis iste literature zazujala je u nevjerici rekavsi da ce to provjeriti jer misli da je greska i da ona nije obavijestena o tome, te da do sad kak je rekla nisu od nas trazili toliko kao od pravnika. Rekla je da ce iduci puta na predavanju reci kako stoje stvari s tim popisom.obratite paznju na eventualne izmjene ak nam se posreci i to fakat bude greska ili nek netko napise kaj je bilo na predavanju.

Otam

Sto je onda sa onom novom knjigom o drzavnim sluzbenicima,dali je dovoljno samo zakon naucit ili ne?

mix

Ljudi molim vas ako ima koji dobrovoljac da mi veli iz čega se sve uči radno ili ako ima koja skripta dobra za skinuti i gdje . Hvala unaprijed

dina28

I jel ko onda mozda saznao na predavanju koja je tocna literatura za radno tj. jel ona na katedri literatura nakraju tocna ili? hvala :)

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Dobro kaj nitko nije bio na predavanju iz radnog pa da u jednoj prosto prosirenoj recenici napise kaj je onda s literaturom i dilemama oko iste?

dan

ja sam bila jučer god grgurev, bilo nas je samo 3, a pošto sam prva odgovarala ne znam kako su cure prošle

pitanja : predmet kolektivnog ugovora, zaštita prava iz kolektivnog ugovora i mirovinski faktor

profesorica je bila skroz korektna, pitala me par potpitanja iz mirovinskog još, prava iz mirovinskog osiguranja, formula za mirovinu, aktualna vrijednost mirovine, i eto to je to :) prošla sam :)
koliko si dugo učila otprilike,da usvojiš sve to ,pa tu ima toliko zakona,pitanja su članci ,te koliko je dovoljno odgovoriti,mislim ne možeš sve to učiti napamet,iako je sve zanimljivo i lako se pamti.hvala

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks