AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

kettica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ja sam kod Gotovca i na P sam tako da ne znam koja im je to rotacija.
Baš sam izgubila volju za ponavljati!
Prošli puta je prošlo samo dvoje kod Gotovca. :-(

marty1711

Uuuuuuf znaci da su neki miks napravili??? Pa sta je to sad??? Jesi sigurna da si kod njega? On je soba 11, da nisi krivo vidla il pomjesala sobe? Jesi vec bila kod njega?

mrvica89

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Izgleda da je miks, jer ja sam na R i kod Grgurev sam.

dakle, Gotovac je: Gundulićeva 10, soba 11/I; a Grgurev: Trg maršala Tita 14, soba 44/II;

mm1306

Na zadnjem roku je drugi dio abecede bio kod gotovca, mislim da se rotiraju svaki rok :) al je bila mala prolaznost kod njega :) kao i uvijek :) i ono što znam, kod njega više ne znam :D

kettica

da,sigurna sam da sam kod njega,u pon u 8 ujutro. Da, bila sam kod njega već ali nisam izašla na ispit jer nisam mogla izaći s posla. Ali sam čitala na forumu da ih je od 9 samo 2 prošlo i to jedva. Ma užas!

saga

Ok, znači kod prof. Gotovca u pon u 08:00, a da li netko znak kada je kod prof. Grgurev ispit? Pitam čisto radi eventualnog slušanja ispita. Svim kolegicama i kolegama želim puno srece na ovom roku...hvala

mrvica89

Ok, znači kod prof. Gotovca u pon u 08:00, a da li netko znak kada je kod prof. Grgurev ispit? Pitam čisto radi eventualnog slušanja ispita. Svim kolegicama i kolegama želim puno srece na ovom roku...hvala
Kod Grgurev je u 10:30. Hvala, trebat ce nam

marty1711

Pala danas kod Gotovca. Al fakat sam se zblokirala i nisam znala.Prije mene su dvije kolegice pale. Bilo nas je 7. Neznam kak su ostali prosli, otisla sam. Ovo fakat treba uciit bar 2 mj da sve sjedne . Ja ucila 1 mj. Ocito nedovoljno :'( previse je toga!

Jel proso ko? Kak je bilo kod gregurev? Jel pita novu literaturu? Jel pitala iz knjige osnove rada?

saga

Išao sam slušati ispit kod prof. Grgurev. Od 5 samo jedna kolegica je prošla i to na knap. Pita novu knjigu (Ravnić). Tijela MOR-a, Pravo na rad, Podijela radnog prava, Javno i privatno. Pitanja iz ZOR-a su bila Ugovor o radu (sve), 3 ključne funkcije radničkog vijeća, Razlozi za prestanak djelovanja udruge, zabrana djelovanja udruge, Određivanje plaće, Solidarna odgovornost za štetu, Iz mirovinskog: Gubitak prava na obiteljsku mirovinu, Pridodani staž. Iz zdravstvenog: Načini financiranja zdravstvenog, osiguranici, prava iz zdravstveno.

Profesorica je ok. Izvuće se 3 kartice, sjedneš i pišeš par minuta koncept i kreneš. Ako ne znaš neko pitanje, daje zamjensko iz glave. Ima hrpa potpitanja. Traži razumjevanje i povezivanje. Jedna kolegica je dobro znala pitanja iz ZOR-a i zdravstvenog, ali očito nije učila novi knjigu i pala je.

Za ovaj ispit stvarno treba jako puno strpljenja, kondicije i volje. Sretno nam svima.

Koja pitanja su bila kod prof. Gotovca?

tihic

Ja sam bio danas kod gregurev. Pitanja sa kartice:

-Sloboda rada, to je nešto iz nove knjige. Na to pitanje sam izmuljao da je to ustavna kategorija da svaka osoba ima pravo na zaposlenjem, na to me pitala jel se može tužiti državu ako osoba nemože naći zaposlenje ( nemože) i onda se nadovezala na zakon o nezaposlenima i tko ima pravo na naknadu plaće za vrijeme nezaposlenosti i kada gubi to pravo.
-Posebni uvjeti za sklapanje ugovora o radu, uz ovo možete dodatno reći da su posebni uvjeti kada poslodavac traži potvrdu o nekažnjavanju ili određeno radno iskustvo itd.
- određivanje mirovine

Također me je pitala i šta je to prof rehabilitacija i tko ima pravo na nju i pod kojim uvjetima.

Uglavnom zadnji ispit riješen :) Sretno svima u polaganju ovog ispita !!!

marty1711

Dakle bas ih je stavila na kartice? Ta nova pitanja? Ajoooj! A jel moras bas sve znat il pusti ak neznas jedno pitanj?

Pardon, sad sam procitala da daje zamjensko pitanje. Samo me jos zanima jel prođe SVE zakone kad ispituje? Hvala!

saga

Dakle bas ih je stavila na kartice? Ta nova pitanja? Ajoooj! A jel moras bas sve znat il pusti ak neznas jedno pitanj?

Pardon, sad sam procitala da daje zamjensko pitanje. Samo me jos zanima jel prođe SVE zakone kad ispituje? Hvala!
Da, ta pitanja iz teoretskog su na bijelim karticama. S time da je rekla da su to stare kartice i da trebaju napraviti nove. Nije bilo ništa o državnim službenicima i diskriminacij i rodiljnim potporama što ne znači da ih nema na karticama. Možda ih nitno nije izvukao.

kettica

Danas kod Gotovca nitko nije prošao. Što se tiče pitanja iz kartice, nije bitno koje izvučeš jer te iz svakog zakona pita po par pitanja, postavlja hrpu potpitanja i uglavnom dosta traži. Dvije cure su stvarno znale za prolaz ali rekao im je da im malo fali, a mogao ih je pustiti jer su stvarno dosta dobro znale. Šta reći, sam sebi je rekao da je ovaj rok katastrofa.

Slušala ja i kod Grgurev ispit i stavila je novu literaturu. Kao što je kolega napisao, curu niuj pustila jer nije znala pitanje iz nove literature.

marty1711

Ajmeeee majko mila !!! :'( nemas uopce volje ucit ni ponavljat.
Samo jos jedno pitanje, jel gregurev pita samo s kartica? Ili isto ko Gotovac jos drugih 185 pitanja?

saga

Glavno pitanje ti je sa kartice, ako zapneš pomaže na način da ti postavi potpitanje. Ima potpitanja tipa kako, zašto, kolko dugo, na koji način itd. Ako ne znaš pitanje sa kartice postavi ti drugo pitanje iz glave ali vezano za tu karticu...tipa jedna cura nije baš znala gubitak obiteljske mirovine iz mirovinskog, pa ju je onda pitala profesionalnu rehabilitaciju, e sad ak ne znaš niti to onda ruši, jer kao što je sama jučer rekla ne može se ne znati 2 pitanja

mrvica89

Ajmeeee majko mila !!! :'( nemas uopce volje ucit ni ponavljat.
Samo jos jedno pitanje, jel gregurev pita samo s kartica? Ili isto ko Gotovac jos drugih 185 pitanja?
pita sa kartica ''glavno pitanje'' onda se na glavno nadoveze jos potpitanjima ak ne znas odgovor, al sve samo da izvuce iz tebe bar za 2. Nisu ta potpitanja losa

marty1711

pita sa kartica ''glavno pitanje'' onda se na glavno nadoveze jos potpitanjima ak ne znas odgovor, al sve samo da izvuce iz tebe bar za 2. Nisu ta potpitanja losa

Hvala ti! Nadam se da cu bit sad kod nje posto sam bila sad kod gotovca. A jel zna ko koja je procedura ak nas opet stave kod istog prof a mi zelimo drugog? Jer u pravilniku pise da imamo pravo na to...

kettica

Ne znam za proceduru, ali i ja se nadam da ću biti kod Grgurev sljedeći put.
Zanima me da li mi netko može navesti sve vezano za razloge za štrajk a da to nije promicanje i zaštita gospodarskih i socijalnih interesa svojih članova ili zbog plaće?
znači koji su razlozi za štrajk? i razliku između zakonitog i nezakonitog štrajka.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks