AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

kettica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Produžena primjena kolektivnog ugovora- ako ugovorom nije drukčije određeno nakon isteka roka na koji je sklopljen kolektivni ugovor u njemu sadržana pravna pravila kojima se uređuje sklapanje, sadržaj i prestanak radnog odnosa i dalje se primjenjuju do sklapanja novoga kolektivnog ugovora, kao dio prethodo sklopljenih ugovora o radu.

proširena primjena kol. ugovora- ministar može na prijedlog stranke kolektivnog ugovora proširiti primjenu kol. ugovora sklopljenog s udrugom poslodavaca ili udrugom poslodavaca više razine na osobe koje nisu sudjelovale u njegovom sklapanju odnosno nisu mu naknadno pristupile.
odluku može donijeti ministar ako proizlazi interes za proširenje kol. ugovora i ako je istom utvrđeno da su kolektivni ugovori zaključili sindikati koji imaju najveći broj članova i udruga poslodavaca koja ima najveći broj radnika na području na kojem se isti proširuje.

kacuska

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ljudi kako su sada rotirali prezimena kod radnog...jesu izmiješano bili ili...jer ja sam na L i već sam tri roka bila kod prof. gotovca

mrvica89

ljudi kako su sada rotirali prezimena kod radnog...jesu izmiješano bili ili...jer ja sam na L i već sam tri roka bila kod prof. gotovca
Izmjesani su, a na koji princip, to ne znam.treba pratit tu rotaciju.

monalisa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ja sam pratila, ja sam na A i u 11mj je bio Gotovac, u prvom roku 2.mj Grgurev, drugi rok 2.mj Gotovac, 4.mj Grgurev, prvi rok 6.mj Gotovac, i sad se svakako nadam Grgurev jer ću sad prijavit za sljedeći rok. A možda se uskoro vrati i prof Vukorepa sa bolovanja pa možda bude i ona jer je nema od početka akademske godine , a za nju pričaju da je dosta korektna slično kao Grgurev.

Htjela bih napomenuti da pripazite na novu skriptu iz ove nove knjige, učim po njoj, no nadopunjavam iz knjige i uvidjela sam da ima dosta grešaka, kod 2.točke, pravo na rad, drugi stupac spominje se neka kratica MPESKP( za koju nemam pojma što znači na moram u knjizi naći), kraj te kratice je navedena 1961 god, a nije točno, u knjizi je 1966. Zbog krivo naučenih definicija iz skripte profesori često ruše. Bez zamjerke onome koji je pisao skriptu, hvala na trudu, i mnogima će pomoći, no htjela sam samo napomenuti na neke greške. Također više rečenica iz knjige sklapane su u jednu i ta jedna daje drugi smisao nego što piše u knjizi.

bojana_kc

Ja sam pratila, ja sam na A i u 11mj je bio Gotovac, u prvom roku 2.mj Grgurev, drugi rok 2.mj Gotovac, 4.mj Grgurev, prvi rok 6.mj Gotovac, i sad se svakako nadam Grgurev jer ću sad prijavit za sljedeći rok. A možda se uskoro vrati i prof Vukorepa sa bolovanja pa možda bude i ona jer je nema od početka akademske godine , a za nju pričaju da je dosta korektna slično kao Grgurev.

Htjela bih napomenuti da pripazite na novu skriptu iz ove nove knjige, učim po njoj, no nadopunjavam iz knjige i uvidjela sam da ima dosta grešaka, kod 2.točke, pravo na rad, drugi stupac spominje se neka kratica MPESKP( za koju nemam pojma što znači na moram u knjizi naći), kraj te kratice je navedena 1961 god, a nije točno, u knjizi je 1966. Zbog krivo naučenih definicija iz skripte profesori često ruše. Bez zamjerke onome koji je pisao skriptu, hvala na trudu, i mnogima će pomoći, no htjela sam samo napomenuti na neke greške. Također više rečenica iz knjige sklapane su u jednu i ta jedna daje drugi smisao nego što piše u knjizi.
Slažem se za greške iz skripte, ima ih dosta, prva stranica skripte o slobodi rada spominje se francuski ustav, i navedena je godina 1973., što je potpuno krivo, godina koja piše u knjizi je 1793. Kad bi to izgovorili na ispitu bližžili bi se padu, radije ću s većega iz knjige naučit neko krive informacije iz skripte koje mi mogu osigurat pad, ne mojom krivnjom. Bez zamjerke onome ko je pisao skriptu.

marty1711

Ljudi pa kaj mislite da je toliko jako bitna ta nova knjiga? Ja imam isto skriptu i planiram si ju još malo skratit. Pa ipak nekako mislim da su zakoni temelj, a ovo bi bilo u redu da za svako pitanje znamo 2-3 rečenice. Ili se varam??? Joooooooooooj neznam , al nebih htjela sad zbog 1 glupavog pitanja iz skripte zaribat zakone. Jer bome treba vremena da se i nju nauči. A ako odgovorimo ono najbitnije u kakve 3 rečenice , profa će vidit da smo ipak prošli novu literaturu i možda nece davit... Ili??? :(

Anita B

Ja učim prvenstveno zakon o radu i zakone druge ću svakako proći a knjige te neke osnove ono što mi se čini najbitnije tek tolko da znam nekaj...fakat ima toga previše al nadam se da će biti dovoljno :D ...ova pitanja iz nove literature jel to iz glave pitala il to već ima na onim karticama,kaj puno pitaju iz tih knjiga

mrvica89

Ja učim prvenstveno zakon o radu i zakone druge ću svakako proći a knjige te neke osnove ono što mi se čini najbitnije tek tolko da znam nekaj...fakat ima toga previše al nadam se da će biti dovoljno :D ...ova pitanja iz nove literature jel to iz glave pitala il to već ima na onim karticama,kaj puno pitaju iz tih knjiga
Novu literaturu ima na bijelim ili rozim karticama. Tak da novu literaturu ne izostavlja na ispitu. Ne treba puno znat, al da vidi da ste bar procitali i to.

marty1711

Pa da tak si i ja mislim. Ja sad stvarno ne mislim gubit tjedan dana na to. Ja mislim da je njoj bitno da se bar nešto zna iz nove literature tak da vidi da ju nismo potpuno izostavili. Da smo ju bar prošli, pročitali... a zakoni su ipak najbitniji. Bar tak mislim... a sad, vidit cemo!!!

P.S. dakle , koliko sam shvatila, izvlaci se sa 3 hrpice? Nova lit., zor, i ostali zakoni su pomješani u trecoj ? Pa kaj izvuces to te pita a ostale ne?

mrvica89

Pa da tak si i ja mislim. Ja sad stvarno ne mislim gubit tjedan dana na to. Ja mislim da je njoj bitno da se bar nešto zna iz nove literature tak da vidi da ju nismo potpuno izostavili. Da smo ju bar prošli, pročitali... a zakoni su ipak najbitniji. Bar tak mislim... a sad, vidit cemo!!!

P.S. dakle , koliko sam shvatila, izvlaci se sa 3 hrpice? Nova lit., zor, i ostali zakoni su pomješani u trecoj ? Pa kaj izvuces to te pita a ostale ne?
Tak je, sta izvuces to pita i ak ne znas, potpitanje u sklopu "glavnog" pitanja

Anita B

kaj fakat tak??onda fakat te knjige treba znati...a glupo ono o diskriminaciji,jel trebamo znat i knjigu onu od 50 strana i zakon ili??

marty1711

Ljudi kaj mislite kolko je vazno u novoj kniizi socijalno pravo i socijalni sustavi? Mislim to se odnosi na 1/4 skripte, a meni se vec sad mota to sve. Joooooooj kako sam ljuta zbog te knjige.

saga

Sve. Što je. Kome pripada? Kada? Pod kojim uvjetima? Kod izračuna je bitno znati definicije 5 faktora koji su relevantni za izračun. Vrijednosni bodovi, mirovinski staž, polazni faktor, te na temelju toga osobni bodovi, a onda i mirovinski faktor i avm. Probaj si to izvući sa neke prezentacije ili iz nekog drugog izvora, jer je zakon užasno apstraktan po tom pitanju.

monalisa

Trebam savjet, sad znam većinu gradiva ali nisam baš sigurna skroz, mislila sam sljedeći tjedan, aa pošto sam na A uvijek se rotiraju, prošli put bio Gotovac, sad se nadam Grgurev( nisu sigurne te rotacije ali opet kod mene je uvijek tako) a onda bi vjerojatno rok 30.6. bila kod Gotovca, dali da idem sad kad je kod nje ipak lakše, ili da to još malo utvrdim i da riskiram kod Gotovca??

marty1711

Pa ako si nisi ispucala rokove ne vidim razlog da ne pokusas sad kod gregurev, pa ako prođes super a ako ne odes opet kod gotovca! Tak cu i ja. Ovo ce mi biti drugi izlazak i iskreno se nadam da cu bit kod gregurev!! :-/

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks