AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

miška

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
lorena, mislim da da.. kada sam ja bila na ispitu, bila su pitanja vezana uz državne službenika, ja sam izvukla viktimizaciju, pa me odmah pitala i neizravnu diskriminaciju, pa sada pretpostavljam da je moglo biti bilo koje pitanje o diskriminaciji, odnosno iiz tog zakona. ja sam bila kod grgurev.

lorena0810

lorena, mislim da da.. kada sam ja bila na ispitu, bila su pitanja vezana uz državne službenika, ja sam izvukla viktimizaciju, pa me odmah pitala i neizravnu diskriminaciju, pa sada pretpostavljam da je moglo biti bilo koje pitanje o diskriminaciji, odnosno iiz tog zakona. ja sam bila kod grgurev.
Hvala. Al to su pitanja iz zakona..jel tak...a ovo su knjige...pa ne vidim poantu ucit i knjigu i zakon

miška

aha, oprosti... knjiga od potočnjaka i ova o diskriminaciji nije se ispitivala, barem ne na ovom roku.a nisam niti primjetila da prije.

ethela

evo bacam se i sama nakon ove muke sa građanskim,na ovo pa sad da pitam -na katedri za radno-da li skidam Zakon o mirovinskom osiguranju-Osnovni tekst zakona 157/13 ili ZOMO autorski pročišćeni tekst,da sad ne listam jer me gp ubio :)

monalisa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
evo bacam se i sama nakon ove muke sa građanskim,na ovo pa sad da pitam -na katedri za radno-da li skidam Zakon o mirovinskom osiguranju-Osnovni tekst zakona 157/13 ili ZOMO autorski pročišćeni tekst,da sad ne listam jer me gp ubio :)
Koliko ti dugo trebalo da riješiš građansko? Ja sam sad dala radno i bilo mi je baš teško, nadam se da građansko bude malo lakše

Ina18

evo nekih pitanja koja su se pojavljivala na roku u 2 mj.: vrste mir.osiguranja, pravni standard pogodnosti, podjela rodiljnih i roditeljskih potpora, razlika staž osiguranja i mir.staž, što ako smo osigurani u 2 stupa osiguranja (pritom se misli kako se računa mirovina, prema 1 ili 2 stupu, tako nešto) ustavna načela RP, obiteljska mirovina , uvjeti na strani osiguranika koji moraju biti ispunjeni za obiteljsku, osiguranje nezaposlenih- kojim propisom je uređeno, radno vijeće, drugi oblici sudjelovanja radnika u odlučivanju kad se traži suglasnost RV? - Suodlučivanje, kod kojih odluka poslodavac traži suglasnost RV, pravo na zdrav.zaštitiu iz obv.zdrav.osiguranja, 2 temeljna prava na temelju ZOZO-koja su to, tko isplaćuje naknadu za vrijeme bolovanja- koliko dugo poslodavac, uvjeti za ostvarenje prava na invaldisku mirovinu, osiguranici u obveznom osig.i rizici-što je sa poljoprivrednicima, imaju li sva prava prema ob.mir.osig., imaju li pravo na prof.rehab.; kad se ne traži uvjet staža na strani osiguranika(obiteljska)- koja je to situacija, stupanje u brak-utječe li na mirovinu-može li ponovno steći to pravo (udovica) ,normativni i obvezni učinak kol.ugovora, primjer odredbe kol.ugovora koja ima obvezni učinak, sloboda ugovaranja, uloga RV u postupku otkazivanja ugovora o radu, udruge radnika- koji se uvjeti moraju ispuniti da bi se formirala udruga radnika-tko može osnovati sindikat, a tko udrugu poslodavaca-koliko(broj) , štrajk -tko ,s kojim razlogom, koji se postupak mora provesti da bi bio u skladu, tko provodi u kojim rokovima- liste ,stranke i biranje sa lista, posljedice sudjelovanja u štrajku (nezakonit i zakonit)-što je sa plaćom-hoće li ju dobiti za to vrijeme, bitni elementi pojedinačnog radnog odnosa, kakva je to činidba rada, utvrđivanje invalidnosti i tjelesnog oštećenja-koja prava ima kod tjelesnog oštećenja osiguranik, definicija, koje pravo stječe zbog tj.oštećenja, a koja prava u slučaju invalidnosti, zabrana otkaza- vezana uz roditeljstvo, može li se trudnici otkazati, koliko traje zaštita , je li ipak moguće u nekim dr.okolnostima otkazati trudnici?

martinatt

da li trebamo znati knjigu: Potočnjak, Željko; Grgić, Andrea. Osnovni pojmovi i koncepcije o zabrani diskriminacije u radnom pravu, u: Perspektive antidiskriminacijskog prava (uredili: Željko Potočnjak, Ivana Grgurev i Andrea Grgić), Pravni fakultet u Zagrebu, Zagreb, 2014, str. 1-48.

jelka21

Rekao je Gotovac na zadnjem roku u 2mj.da ce kraj abecede(koji je on ispitivao) u 4mj. vjerojatno odgovarati kod jedne od profesorica. Rekao je to zbog toga da odemo i na konzultacije nekoj od njih ako nam neke stvari nisu jasne. Tak da, kraj abecede Vukorepa ili Grgurev. A sad, mislim da se ne može točno definirati kod koje od njih bude usmeni.

lorena0810

Kolege jel moze molim vas netko objasniti utvrđivanje rezultata izbora radnickog vijeca za tri ili vise predstavnika? :)

Ina18

jel moze netko objasniti isplatu naknade place prema zakonu o obv.zdrav.osiguranju, tko kada placa ?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks