Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
1. ugovorom o radu, pravilnikom o radu, kolektivnim ugovorom, zakonomhej ljudi trebam pomoć u vezi par pitanja!
1. kojim pravnim izvorima se uređuje plaća?
2. da li mogu muž i žena biti istodobno na porodiljnom?
3. razlika između rodiljnog i roditeljskog dopusta?
4. koje su profesionalne bolesti?
5. prava iz mirovinskog osiguranja za nezaposlene osobe
6. novčane naknade kod ozljede na radu
7. kolektivno pregovaranje
8. posebnosti kod zasnivanja državne službe (posebni slučajevi)
9. plaće državnih službenika - kako se određuju?
10. stavljanje državnih službenika na raspolaganje
11. disciplinska odgovornost državnih službenika
12. razlika državnih službenika i radnika
13. pravo na porodiljni dopust kod žene koja obavlja samostalnu i nesamostalni djelatnost - razlika
14. zapošljavanja u gospodarstvu, sklapanje ugovora o radu u gospodarstvu
15. plaće u gospodarstvu
16. rad pripravnika u državnoj službi i gospodarstvu
i ja sam sutra u 11 i također imam osjećaj da ništ više neznam i muka mi je od svega!!! sretno nam bilojel ide netko sutra kod grgić na ispit? ja sam već umorna od toga. nemrem više-kaj znam, znam! nemrem više gledati u mirovine... sve mi se pomiješalo i mislim da više ništ ne znam! sretno svima sutra!!!
jel mi možeš molim te reći odgovor na ovo pitanje? ja sam danas odustala na ispitu zbog toga, jer ne znam na što se odnosi :sad:rizik starosti u obveznom mirovinskom osiguranju...
ja sam ti na tom pitanju pricala o starosnoj mirovini i prijevremenoj starosnoj mirovini- rokovi i sve o tome... i ja sam se sva zbunila na tom pitanju jer je bas, po mome, glupo sastavljeno...jel mi možeš molim te reći odgovor na ovo pitanje? ja sam danas odustala na ispitu zbog toga, jer ne znam na što se odnosi :sad:
Ja bih na to pitanje odgovorila ovako:bok može mi netko odgovriti što trebamo reći kod žalbe dr.službenika
mislim da ti je za učit lakše radno (zanimljivije je), ali ti je građansko lakše za proći (moj subjektivni dojam)Znam da ste vjerojatno svi sad u ispitima i da vam nije do savjetovanja, no ipak, ako se nađe netko tko je probao i radno i građansko, što predlaže prije položiti, odnosno koje je lakše za naučiti? hvala!
Ja bih na to pitanje odgovorila ovako:
O rasporedu na radno mjesto te o drugim pravima i obvezama službenika kao i o prestanku državne službe odlučuje rješenjem čelnik tijela ili osoba koju on za to pisano ovlasti.
Protiv tog rješenja iz članka može se podnijeti žalba Odboru za državnu službu.
Odbor za državnu službu odlučuje o žalbama protiv rješenja o prijamu u državnu službu i rješenja kojima se odlučuje o pravima i obvezama državnih službenika.
Odbor za državnu službu dužan je odlučiti o žalbi u roku od 30 dana od dana njezina primitka.
Protiv rješenja Odbora za državnu službu državno tijelo i državni službenik imaju pravo pokretanja upravnog spora u roku od 30 dana od dana primitka rješenja.
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.