AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Regulacijski menadžment

tihic

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
1.
A) Što je rizik i može li se procjeniti
B) Navesti vrste rizika s obzirom na matricu vjerovatnosti i učinka

2.
A) Klasifikacija uredbi i temeljni kriteriji kategorizacije
B) Što su to izvršne klauzule i koje postoje

3.
A) Nabrojati policy faze
B) kriteriji javne politike

4.
A) Definicija nezavisnih regulatornih agencija i koje su prednosti
B)

5.
A) Indikatori kvalitete regulacijskog menadžmenta
B) Navesti faze regulatornih reformi i ukratko objasniti

knjiga

Kod koga? Pitanja?
Ispitivala je Đinić. Kako EK provodi javna savjetovanja i koji su minimalni standardi, samo nabrojati. Efikasnost koordinacije zemalja članica, posljedice nedonošenja uredbi, tj. što se dešava kad Vlada ne donese uredbe u roku.

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pozdrav,

zna li netko informaciju hoće li od idućeg roka i dalje biti stara literatura ili nova?
Hvala

Oki

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav kolege, molim vas jednu informaciju. Trebamo li mi koji smo već odslušali regulacijski, ali nismo još položili sudjelovati u online nastavi? I mislite li da postoji mogućnost održavanja ispitnog roka u travnju?

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pozdrav kolege, molim vas jednu informaciju. Trebamo li mi koji smo već odslušali regulacijski, ali nismo još položili sudjelovati u online nastavi? I mislite li da postoji mogućnost održavanja ispitnog roka u travnju?
Ja bih sugerirala da se sudjeluje, unatoč tome što ste odluslušali, jer svako malo mijenjaju pravila, bolje svakako odraditi obaveze (piše i da je obavezno, redovni min. 8 puta, izvanredni min. 4 puta).

Ne vjerujem da će se rok održati u travnju, jer fakulteti ne rade najmanje do 19. travnja. Ukoliko se situacija tada smiri, možda će rok biti pomaknuti na svibanj, ali svakako valja pratiti obavijesti na stranici fakulteta.

• Sviđa mi se
Reactions: Oki

Oki

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav kolege!
Ide li tko na regulacijski na ovaj rok 5.5.? I ima li itko viziju kako bi mogli izgledati ti problemski zadaci koje cemo rjesavati na pismenom?

lampa

I mene zanima :D
Zapravo, zanima me kolika je podudarnost pitanja za samoprovjeru sa ispitnim pitanjima? Da li idu izvan njih ili je sve obuhvaćeno pitanjima za samoprovjeru?

Također, zanima me Tema 8: Koordinacija i centri vlade - pod literaturom za taj dio navedeno je sljedeće: 1. Koprić I., Marčetić G., Musa A., Đulabić V., Lalić Novak G.; Upravna znanost: javna uprava u suvremenom europskom kontekstu; Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu (2014); str. 209.-214; 369-371.

Međutim, pod literaturom općenito ne nalazim tu knjigu, tj te stranice pa sam sad skuzila da ih nemam niti isprintane :( Da li postoji navedeno negdje online?

I u toj lekciji su samo 2-3 pitanja vezana uz centre vlade, dok u prezentaciji ima dosta toga.. Tu se vracam na svoje prvo pitanje - da li je dovoljno nauciti samo pitanja iz samoprovjere ili cijele prezentacije?

Ekipa koja ste bili na prethodnom roku, pomažite s dojmovima, pliz! :D

lampa

Kako ste se vi pripremali koji sada izlazite? Po pitanjima ili?

I ako sam dobro shvatila, u utorak nam je pismeni, a nakon toga usmeni. Pa kako ce oni kontrolirati pismeni dio ispita? :O Za usmeni se nadam da nece biti pucanja veza i sl...

fakin

Super Moderator
pa regulacijski se uči samo po onim člancima koje je musa objavila na merlinu, nikakva druga literatura vam ne treba.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks