Di se nalazi tema 8.? i da li će to biti sad na rokovima u 6.mj ili u 7.mj?Našla, hvala.
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Di se nalazi tema 8.? i da li će to biti sad na rokovima u 6.mj ili u 7.mj?Našla, hvala.
OK, sada sam potpuno zbunjena. Pa tema 8 je Koordinacija i centri vlade , pitanja iz toga su vezana uz koordinaciju, vrste koord., centre vlade i to. Kaj nam to ne treba?ma kakva tema 8. uči samo one članke koji su objavljeni i to je to
Sada vise ni ja ne znam, jesam luda ili sta. Ucila sam po temama koje su objavljene na Merlinu. Materijali su objavljeni ispod svake teme zasebno (dakle literatura koja se odnosi na tu temu, prezentacije s predavanja te pitanja za samoprovjeru).Di se nalazi tema 8.? i da li će to biti sad na rokovima u 6.mj ili u 7.mj?
Ne znam ni ja više šta je stara literatura, a šta nova. Ni da li je dosta učiti to šta je Musa stavila ili treba još nešto.Sada vise ni ja ne znam, jesam luda ili sta. Ucila sam po temama koje su objavljene na Merlinu. Materijali su objavljeni ispod svake teme zasebno (dakle literatura koja se odnosi na tu temu, prezentacije s predavanja te pitanja za samoprovjeru).
Kada sam napisala da sam nasla, mislila sam na ovo https://moodle.srce.hr/2019-2020/mod/folder/view.php?id=1217124
Tu su nastavni materijali za ponavljanje, ukljucujuci i tu famoznu temu 8, jer jedino za nju nisam imala isprintanu literaturu niti sam nasla na netu. Ostale lekcije prate literaturu koja je objavljena pod popisom literature.
Koja je zapravo stara, a koja nova literatura? ako mi moze netko pojasniti...
Sad me vec lagano hvata panika -.-
Da, ni meni sad vise nista nije jasno.. Ona obavijest o ispitu na Merlinu ima link za staru i novu literaturu. Međutim, oba pokazuju isto -.-Ne znam ni ja više šta je stara literatura, a šta nova. Ni da li je dosta učiti to šta je Musa stavila ili treba još nešto.
Ja učim za 30.06., a ucim po onome šta je Musa objavila. Ne znam samo da li treba još učiti i zakone.Da, ni meni sad vise nista nije jasno.. Ona obavijest o ispitu na Merlinu ima link za staru i novu literaturu. Međutim, oba pokazuju isto -.-
Po cemu si ti spremala?
Po čemu konkretno što je musa objavila? Jer objavila je dosta togaJa učim za 30.06., a ucim po onome šta je Musa objavila. Ne znam samo da li treba još učiti i zakone.
Na ono pod nastavnim materijalima, mislim da ne tako i napisala da je to literatura, a za rok u 07.mj će objaviti još nekih 50 str.Po čemu konkretno što je musa objavila? Jer objavila je dosta toga
Misliš po ovoj literaturi?
Obvezna:
- Vidačak, I., Đurman, P.; Savjetovanje s javnošću u donošenju propisa: kvaliteta javnog odlučivanja i sudjelovanje građana.; U: I. Koprić, A. Musa, T. Giljević (ur.) Građani, javna uprava i lokalna samouprava: povjerenje, suradnja, potpora, Institut za javnu upravu (2017), str. 73-92
- Uredba o provedbi procjene učinaka propisa; (2017)
- Poslovnik Vlade Republike Hrvatske, NN 154/11, 121/12, 7/13, 61/15, 99/16 (čl. 28-49);
- Poslovnik Hrvatskoga sabora, NN 81/13 (čl. 60-65 i Dio VIII, dio IX);
- Zakon o pravu na pristup informacijama, NN 25/13, 85/15; čl. 10-12;
- Musa, A., Džinić, J., Giljević, T., Lalić Novak, G., Đurman, P., Banić, S., Zelenika, B.; Upravljanje regulacijom; u pripremi, obavezna literatura koja zamjenjuje dolje navedenu od ožujka 2020 (2020)
- Zakon o procjeni učinka propisa NN, 44/17;
- Musa A.; Regulacija rizika kao faktor upravljanja krizama, neki upravni i pravni aspekti; Zbornik radova 2. Konferencije Hrvatske platforme za upravljanje krizama (2011)
- Musa A.; Prilagodba procesa pripremanja propisa europskim integracijama, osim poglavlja 3.3; Godišnjak Akademije pravnih znanosti, vol.6., br.1., na http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak+id_clanak_jezik=224340 (2015), str. sve osim poglavlja 3.3
- Musa, A., Džinić, J.; Europska regulacija profesija i komore u Hrvatskoj; Institut za javnu upravu, Zagreb (2012), str. 6-50
- Koprić I., Musa A., Đulabić V., ur.; Agencije u Hrvatskoj; (2013), str. 1-25, 103-151
- Koprić I. et al.; Upravna znanost; Pravni fakultet u Zagrebu (2014), str. 21-26, 72-78, 124-132, 193-196, 339-344
- Džinić J.; Regulacijska tijela i regulacija: neki problemi u pogledu (ne)donošenja uredbi za izvršenje zakona; Hrvatska i komparativna javna uprava 11(3) (2011), str. 652-656; 660-676
Ili po onim materijalima - "Nastavni materijali"?
Ok, hvala ti.Isuse, ne znam što vam nije jasno.
Literatura su oni članci objavljeni pod nastavnim materijalima.
I to je to. Ništa drugo.
![]()
PISANI DIO TESTA
Test ima 5 pitanja esejskog tipa, s po dva potpitanja, formulirana na način da vas traže znanje kao i povezivanje gradiva i realnih situacija.
Svako pitanje se boduje s ukupno 4 boda. Na testu je potrebno ostvariti 9 od mogućih 20 bodova, s time da 5 od mogućih 10 bodova.
Vrijeme pisanja testa je 40 minuta
Odgovarate pitanje po pitanje, tj. nema vraćanja na pitanje.
Razumije li netko što im znači ovo 5 od mogućih 10 bodova?
[/QUOTE
Noup![]()
U okviru regulatorne reforme koja se provodi u državi x vlada je odlučila uvestiKolege, koji ste danas pristupili pismenom, molim vas da barem jedna ili jedan od vas napiše pitanja, i po kojoj lit. ste učili. Unaprijed zahvaljujem
ja sam dobila pozivnicu za google meetUsmeni je preko Merlina?
Može pitanja sa usmenog? I tko je ispitivao?ja sam dobila pozivnicu za google meet
moze sutra ti napisem, sutra je svima usmeniMože pitanja sa usmenog? I tko je ispitivao?
Kolege, kako bi odg na pitanje profesije? Tj. argumentirali imaju li zbrinjavači otpada obilježja profesije ili ne?U okviru regulatorne reforme koja se provodi u državi x vlada je odlučila uvesti
instrumente za poboljšanje kvalitete procesa donošenja propisa. Kao savjetnik Vlade
zamoljeni ste za pomoć.
a) Koji ćete instrument regulatorne reforme preporučiti za postizanje te svrhe i
zašto?
b) Kako ćete objasniti Vladi povezanost između kvalitetne regulacije i ciljeva
javnih politika?
Prilikom epidemije zaraznom bolesti x u državi y vlast u procesu upravljanja krizom
došlo je do sukoba ministra unutarnjih poslova i ravnatelja epidemiološke službe.
Ministar je predbacio ravnatelju da nije adekvatno ocijenio vjerojatnost nastupa
rizika, kao i da nije koristio stručne metode pri procjeni rizika.
a) Ravnatelj tvrdi da se radi o nepredvidivom riziku. Objasnite o kakvim je rizicima
riječ i objasnite koji su rizici suprotni nepredvidima.
b) Ravnatelj smatra da se usprkos tome radi o objektivnom riziku. Objasnite o
kakvim je rizicima riječ i koji su im suprotni.
Vlada želi ojačati implementaciju nove obrazovne politike. Pri tome se dvoumi koji
od mehanizama upotrijebiti u odnosu između ministarstva, agencija za obrazovanje
te obrazovnih ustanova.
a) S kojim obilježjima bi se Vlada susrela ako primjeni hijerarhiju kao dominantan
mehanizam i pod kojim uvjetom bi ministar mogao koordinirati cijelim procesom.
b) S kojim obilježjima bi se Vlada susrela ako primjeni mrežni pristup kao
dominantan mehanizam i od koje inače uobičajene orijentacije bi organizacije
trebale odustati kako bi taj pristup bio uspješan.
Skupina osoba koja se bavi poslovima zbrinjavanja otpada organizirala se u udrugu
čiji je glavni cilj osigurati da zbrinjavači opada postanu regulirana profesija i imaju
svoju komoru. Promatrači sumnjaju u uspjeh tog pothvata jer, kažu, zbirnjavači
opada nemaju nijednu karakteristiku (obilježje) profesije.
a) Objasnite kakvo znanje ima profesija s obzirom na sadržaj i razvoj znanja.
b) Navedite ostala obilježja profesije.
a) Objasnite tehničke razloge za osnivanje agencija
b) Objasnite demokratske razloge za osnivanje agencija
gdje si ju dobila? ja nisam ništa dobila a treba mi biti sad u 7ja sam dobila pozivnicu za google meet
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.