AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Službeničko pravo

martina_sk

Administrator
pitanja s ispita:
1. izvori službeničkog prava, njihov međusobni odnos i značenje za službeničko pravo (za ovaj zadnji dio više nisam sigurna da je tako glasio)
2. premještaj državnog službenika
3. prestanak državne službe, postupak i (mislim) tko donosi odluku
4. obveze i (možda) prava državnih službenika
5. uredba o unutarnjem redu, njeno značenje za položaj ili prava državnih službenika

neka me netko nadopuni ili ispravi ako se bolje sjeća.

ispituje u petak u 8:30 pičuljan. čini mi se da je on i pitanja slagao jer su drugačija nego inače.

Balerina

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kolege,
obajvljeni su rezultati pismenog ispita na stranicama NAŠEG studija. Da se ne bi desilo da netko čeka na studomatu, kao što je bio običaj sa prijašnjih rokova.

martina_sk

Administrator
Kolege,
obajvljeni su rezultati pismenog ispita na stranicama NAŠEG studija. Da se ne bi desilo da netko čeka na studomatu, kao što je bio običaj sa prijašnjih rokova.
ja sam čekala na studomatu i slučajno otišla na stranicu faksa i nađem rezultate :)

Balerina

Pitanja sa usmenog kod prof. Pičuljana:
1. Pravni izvori
2. Dužnosti državnih službenika
3. Etički kodeks
4. Pravna srečevina EU i što je regulirano SIGMOM

Moje iskustvo pokazuje da je prof ugodan, ispituje bez nekog stresa i strogoce. Sve nekako laganini.

schuman

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pičuljan je čovjek iz prakse. Danas na ispitu je rekao da je program studija preopširan i pretežak za ono što dobijamo u praksi. Legenda nad legendama!

Ksenija

Razmišljam o upisu spec.studija, s obzirom da sam još 2009.položila razliku ispita, te otada čekam nastavak studija. Znate li možda da li postoji li možda mogućnost priznavanja ispita ili bar dijela ispita koji smo polagali kao razl.treće godine; Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo jer koliko vidim po postovima opet se polaže isti zakon? Zakon koji sam polagala i na državnom stručnom ispitu.

ivaanai

Razmišljam o upisu spec.studija, s obzirom da sam još 2009.položila razliku ispita, te otada čekam nastavak studija. Znate li možda da li postoji li možda mogućnost priznavanja ispita ili bar dijela ispita koji smo polagali kao razl.treće godine; Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo jer koliko vidim po postovima opet se polaže isti zakon? Zakon koji sam polagala i na državnom stručnom ispitu.
Ne, vise se nista ne priznaje, cak su i promijenili nazive kolegija sa org.smjera kako ne bi bilo priznavanja ispita, svi smo mi polozili uljp i opet smo morali sluzbenicko

ana2

Tko izlazi na rok u 11 mj.? E da kad ce biti definirani rokovi uopće za ispite?
Ja ću izaći, nadam se.

Negdje sam na službenim stranicama bila naletila na kalenadar akademske godine i tamo je stajalo - izvanredni ispitni rok 10.-14. studenog, pa je to valja to.
Kao i obično, čini mi se da je to nestalo sa stranice.

Ipak nije nestalo. evo link

http://www.pravo.unizg.hr/veleuciliste/studij/akademski_kalendar

martina_sk

Administrator
kolika je razlika između zakona o državnim službenicima i Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi? idem na testiranje a imam dosta toga za naučiti pa me zanima da li trebam učiti i zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi s obzirom da sam nedavno položila službeničko pa znam ZDS :)

Silenius

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
kolika je razlika između zakona o državnim službenicima i Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi? idem na testiranje a imam dosta toga za naučiti pa me zanima da li trebam učiti i zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi s obzirom da sam nedavno položila službeničko pa znam ZDS :)
U osnovi je dosta slično, jer je ZLS rađen po ZDS-u, iako su neki nazivi i termini različiti, npr. ima razlike kod vježbenika, svakako prođi da skužiš gdje je što različito. Sretno na testiranu!

martina_sk

Administrator
U osnovi je dosta slično, jer je ZLS rađen po ZDS-u, iako su neki nazivi i termini različiti, npr. ima razlike kod vježbenika, svakako prođi da skužiš gdje je što različito. Sretno na testiranu!
hvala. nešto mi forum ne da da zahvaljujem i dajem "palac gore" :)

Jel bi nko bio ljubazan napisati literaturu iz ovog predmeta?Hvala :)
prošle godine je bilo ovo i sve osim prve knjige je bilo na merlinu (objasnit će prof na predavanju sve). a prva knjiga ima u kopiraoni.

Obvezna literatura:

• Potočnjak, Željko. Radni odnosi državnih službenika. Zagreb: Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Studijski centra za javnu upravu i javne financije, 2013.
• Borković, Ivo.Službeničko pravo, Informator, Zagreb,1999., str. 5 – 8 (pojam službeničkog prava), str. 18 – 21 (odnos službeničkog prava i drugih grana prava), str. 21 – 32 (pravna vrela (izvori) službeničkog prava)
• Pičuljan, Zoran; Pipunić,Sanda. Službeničko zakonodavstvo – zbirka propisa s uvodnim obrazloženjem.Zagreb: Novi informator, 2008., str. 13. – 25. (uvodno poglavlje „Novo hrvatsko službeničko pravo“)
• Pičuljan, Zoran.Oblikovanje modernog službeničkog zakonodavstva, zbornik Hrvatska država i uprava: stanje i perspektive (str. 325 - 335), Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zagreb, 2008.

Marinica

Pozdrav :)
dal mi može netko reć tko je imao seminar iz ovog predmeta kakvi su zadaci, jesu strogi i tako to neke informacije.

Hvala

Silenius

Pozdrav :)
dal mi može netko reć tko je imao seminar iz ovog predmeta kakvi su zadaci, jesu strogi i tako to neke informacije.

Hvala
Ja sam izabrala pisanje seminara a moglo se izabrati i pisanje zadatka. Za obje opcije potrebno se ulogirati na njihovoj stranici na merlinu. Uglavnom napisala sam seminar poslala ga mailom i poslije samo otišla po upis ocjene i to je bilo to. Pogledaj malo i po postovima gore za još informacija. Sretno!

uuu

Da li ima netko ko ima seminar iz sluzbenickog? Teme ćemo dobiti sad u cetvrtak na predavanjima, ili? Pitam za izvanredne studente :)

vlatkap

izgleda da mi izvanredni predavanje imamo u četvrtak 09.04. od 17:00 sati

pretpostavljam da će biti u vezi seminara

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks