AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Službeničko pravo

bett

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Danas je prof. Potočnjak samo upisao ocjene onima koji su bili zadovoljni ocjenom iz pismenog, mislim da nitko nije odgovarao.

Antonija

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
da li npr. mogu sada prijaviti taj predmet ako sma ga odslušala prošle akad,godine ali ga nisam mogla sad upisati u zimskom semestru? :confused:

RinaKne

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav!
Jel moze netko napisati nesto o seminaru iz ovog predmeta? Kako je koncipiran, da li je prezahtjevno itd.. Hvala

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pitanja s jučerašnjeg pismenog (kako ih se ja sjećam):
1. Razlike između pravnog položaja državnih službenika i radnika zaposlenih u gospodarstvu.
2. Objasni glavne značajke postupka zbog disciplinske odgovornosti državnih službenika. Koje tijelo i u kojem postupku odlučuje
o zakonitosti akta donesenog u tom postupku?
3. Načini prijma u državnu službu. Kojim se aktima uređuje?
4. Kako se određuju plaće u državnoj službi? Prednosti i nedostaci tog sustava.
5. Supsidijarna primjena Zakona u radu.

I kad bi barem samo upisao ocjenu iz pismenog... :)

zoks3

Pitanja, rok 16.2.2016:
1. specifičnosti radnog odnosa državnih službenika
2.koje su pretpostavke za zapošljavanje javnih službenika, koje vrste zapošljavanja poznaješ, kako se može popuniti radno mjesto i detaljno objasniti postupka prijma
3.koje su povrede službene dužnosti, čime su propisane i tko odlučuje o njima.
4.kolektivni ugovor, što se njime određuje.
5.ciljevi ocjenjivanja službenika, objasniti postupak ocjenjivanja i kod čega se ocjena uzima u bozir.

Pravni izvori službeničkog prava: Temelj i lex specijalis je ZDS, supsidijarno se primjenjuje zakon o radu na pitanja koja nisu određena ZDS, također se primjenjuje ZUP, 12 provedbenih propisa ZDS, posebni zakoni( Zakon o policiji), kolektivni ugovori.

koni

da li za izvanredne koji su seminaristi postoji obveza polaganja kolokvija kao što je to bilo na sudskoj kontroli uprave? Ako da, koji datum?

ana f

da li moraju izvanredni seminaristi (koji su odabrali da pišu seminarski rad) doći na seminare?

andrijanak

Ima netko mozda ovu literaturu skeniranu za poslati?
  1. Pičuljan, Zoran; Pipunić, Sanda; Službeničko zakonodavstvo - zbirka propisa s uvodnim obrazloženjem; Novi informator (2008), str. 13-25
  2. Pičuljan, Zoran; Oblikovanje modernog službeničkog zakonodavstva, zbornik Hrvatska država i uprava: stanje i perspektive; Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (2008), str. 325-335

Domagoj

Dragi kolege koji ste pisali kolokvij iz sluzbenickog prava-seminar,
Jeste zadovoljni zadatkom i kako ste napisali?

koni

Dragi kolege koji ste pisali kolokvij iz sluzbenickog prava-seminar,
Jeste zadovoljni zadatkom i kako ste napisali?
Zadatak nije bio težak . Mislim da sam napisala OK. Vidjet ću kada dobijem ocjenu.

L0rY

Ima netko mozda ovu literaturu skeniranu za poslati?
  1. Pičuljan, Zoran; Pipunić, Sanda; Službeničko zakonodavstvo - zbirka propisa s uvodnim obrazloženjem; Novi informator (2008), str. 13-25
  2. Pičuljan, Zoran; Oblikovanje modernog službeničkog zakonodavstva, zbornik Hrvatska država i uprava: stanje i perspektive; Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (2008), str. 325-335
Pogledaj na Merlinu, mislim da bi tamo trebala biti sva literatura.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks