AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Službeničko pravo

ivaanai

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ako netko ima knjigu od potočnjaka jel mi može reći o čemu on piše unutra? naime, pošto ne mogu u knjižnicama do knjige, učim po zakonu o državnim službenicima pa me zanima je li mi to dovoljno za ispit?:)
Knjiga ti je komentar zakona, imas nekih dijelova kojeg nema u zakonu, narocito vezano za med.ugovore i odredene supsidijarne primjene, knjigu mozes uzeti u kopiraoni u masarykovoj, npr.neke stvari koje su u zakonu, knjiga uopce ne obraduje i toplo ju preporucam svima

tinach

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Knjiga ti je komentar zakona, imas nekih dijelova kojeg nema u zakonu, narocito vezano za med.ugovore i odredene supsidijarne primjene, knjigu mozes uzeti u kopiraoni u masarykovoj, npr.neke stvari koje su u zakonu, knjiga uopce ne obraduje i toplo ju preporucam svima
ok, hvala ti. a jel znaš možda kolika je cijena te knjige? nekako sam kratka s novcima pa sam zato i mislila ne trošiti uzalud novce na knjigu ako mogu samo iz zakona ,ali ako ne mogu...:)

tinach

Ja sam kopirala u srijedu i dođe 10,80 kn.
je, i ja sam jučer. prvo je rekla 13 kn, pa sam se začudila jer je svima 10, 11. pa je ispalo da je 10,80.:D
ja sam se bojala da neće to bit knjiga za 50 kn.

tinach

tko ide na prvi rok 2.6.?
iz čega učite??? jel dugo treba???
ja idem sad 3.06.
počela sam jučer učiti, nisam baš sigurna dal ću nešto naučiti, ali probat ću.
imam zakon i imam tu knjigu koja prati zakon uglavnom pa malo kombiniram.
ne znam koliko treba, jer sam tek počela:D, ali se ne čini da treba predugo.nije teško.

Mery

Pitanja sa današnjeg pismenog dijela:
Objasni glavne značajke pravnog položaja državnih službenika,
Postupak i tijela disciplinske odgovornosti,
Kriteriji klasifikacije radnih mjesta,
Kojim aktima se uređuje pravo na plaću državnih službenika,
Koji su uvjeti premještaja drž. službenika.

Rezultati i usmeni bude u petak.

ivaanai

Da li se tu pod kriterijima misli na ona standardna mjerila ili?

Neo

Koliko vremena vam daju za tih pet pitanja? Da li je to dovoljno?

tinach

Koliko vremena vam daju za tih pet pitanja? Da li je to dovoljno?
imaš sat vremena. dovoljno je vremena da napišeš nešto osnovno što znaš. može se i dulje pisati ako želiš pokazati svu raskoš svog znanja:D, ali i ovo je ok za sažeti sve najbitnije.
kada budeš/budete učio najbolje da sve te institute ponoviš tako sažeto da obuhvatiš najbitnije što bi stalo na pola do jedne stranice, da ne ideš više i to je to. to je najbitnije tako da se ne misliš puno i ne ideš u širinu previše, što se meni deslio.:)
pod institute mislim na: javni natječaj, raspolaganje službenika, napredovanje službenika, premještaj službenika, klasifikacija radnih mjesta, platni sustav, prestanak državne službe, disciplinska odgovornost službenika, disciplinska tijela za povrede služ dužnosti, napredovanje, ocjenjivanje, izobrazba, stavljanje na raspolaganje, služba na određeno i stručno, sukob interesa, interni oglas, raspored službenika.
i još one naslove u knjizi u 1. poglavlju - pravna narav služb odnosa, subjekti služb odnosa, radnopravna obilježja služb odnosa i posebnosti radnog odnosa drž službenika.

ivaanai

imaš sat vremena. dovoljno je vremena da napišeš nešto osnovno što znaš. može se i dulje pisati ako želiš pokazati svu raskoš svog znanja:D, ali i ovo je ok za sažeti sve najbitnije.
kada budeš/budete učio najbolje da sve te institute ponoviš tako sažeto da obuhvatiš najbitnije što bi stalo na pola do jedne stranice, da ne ideš više i to je to. to je najbitnije tako da se ne misliš puno i ne ideš u širinu previše, što se meni deslio.:)
pod institute mislim na: javni natječaj, raspolaganje službenika, napredovanje službenika, premještaj službenika, klasifikacija radnih mjesta, platni sustav, prestanak državne službe, disciplinska odgovornost službenika, disciplinska tijela za povrede služ dužnosti, napredovanje, ocjenjivanje, izobrazba, stavljanje na raspolaganje, služba na određeno i stručno, sukob interesa, interni oglas, raspored službenika.
i još one naslove u knjizi u 1. poglavlju - pravna narav služb odnosa, subjekti služb odnosa, radnopravna obilježja služb odnosa i posebnosti radnog odnosa drž službenika.
Znaci sazeto i jasno da mozemo pokazati da smo naucili, a ne prepricavanje u detalje cijelog poglavlja, vidim da vam od clanaka je bilo samo ovo za klasifikaciju

tinach

Znaci sazeto i jasno da mozemo pokazati da smo naucili, a ne prepricavanje u detalje cijelog poglavlja, vidim da vam od clanaka je bilo samo ovo za klasifikaciju
ma da, ništa previše u detalje i širinu jer ni ne stigneš sve napisati što se može. najbitnije izvući da se možeš snaći u odgovorima i to je to.
ja ti članke ni nisam nešto učila, to o klasifikaciji sam pisala iz knjige, dalo se i tamo nešto naći na tu temu.

tinach

oni koji su bili na ispitu, jeste vidjeli negdje rezultate ispita? pretpostavljam da ne.
znači sutra u 10 TMT 14. u kojoj sobi ono?

Mery

Rezultati pismenog su nam objavljeni na studomatu i ispit nije u 10,00 već u 11!
Piše

Datum:
06.06.2014
Vrijeme:
11:00
Dvorana:
Trg maršala Tita 14, soba 45/II

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks