bett
Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Prošle godine je bio zakon o upravnom sporu i Konvencija na prvom kolokviju. Nadam se da će Vam tako biti i ove godine!Jel zna netko koja je literatura za kolokvij?
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Prošle godine je bio zakon o upravnom sporu i Konvencija na prvom kolokviju. Nadam se da će Vam tako biti i ove godine!Jel zna netko koja je literatura za kolokvij?
Ponedjeljkom u 12.30h.U koliko sati se inace pise ispit?
Draga povratnice,Može koja dobra duša reći iz čeg da se ovaj predmet uči? je li dosta ona skripta sa foruma?
hvala
HvalaDraga povratnice,
preporučujem učiti sve zakone jer se može pojaviti u testu bilo koji članak.Čini mi se da u ovoj skripti nedostaje Povelja,inače skripta je super,ja sam je koristila za ponavljanje.
Sretno!
a pitanja sa pismenog?Evo dojmova sa roka u 11mj.
Ja sam pisala drugi kolokvij, pa sam na usmenom odgovarala samo taj drugi dio. Moja pitanja: objasnite izravne tužbe, koji su izvori europskog prava, objasni izborni spor i tu me pitao zašto je odredjen rok od 48h za žalbu, i zadnje pitanje navedite razloge za pobijanje akata EU, samo da nabrojim ona četiri razloga. Na usmenom je bio prof. Staničić, sve pohvale za njega.Ovo je bio jedan od najugodnijih usmenih do sada. Moja petica je u indexu.
Sretno svima!![]()
Ja se sjećam samo svojih od drugog dijela:a pitanja sa pismenog?![]()
Evo dojmova sa roka u 11mj.
Ja sam pisala drugi kolokvij, pa sam na usmenom odgovarala samo taj drugi dio. Moja pitanja: objasnite izravne tužbe, koji su izvori europskog prava, objasni izborni spor i tu me pitao zašto je odredjen rok od 48h za žalbu, i zadnje pitanje navedite razloge za pobijanje akata EU, samo da nabrojim ona četiri razloga. Na usmenom je bio prof. Staničić, sve pohvale za njega.Ovo je bio jedan od najugodnijih usmenih do sada. Moja petica je u indexu.
Sretno svima!![]()
1.Ukoliko fizička ili pravna osoba smatra da je pretrpjela štetu zbog djelovanja neke institucije Unije ili zbog propusta da djeluju, može izravno pred Općim sudom pokrenuti postupak.Postupak se provodi pred sudom EU.Koji su odgovori na ova pitanja?
pravo na slobodu kretanja i boravka je prema povelji, a brisanje zahtjeva s liste je prema konvenciji...
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.