AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Sudska kontrola uprave

Ivana1611

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ZUS: iznimke od vođenja spora, izvršnost sudskih odluka i rješavanje spora bez održavanje rasprave.
KONVENCIJA: pravo na djelotvoran pravni lijek.

bett

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Može koja dobra duša reći iz čeg da se ovaj predmet uči? je li dosta ona skripta sa foruma?

hvala
Draga povratnice,
preporučujem učiti sve zakone jer se može pojaviti u testu bilo koji članak.Čini mi se da u ovoj skripti nedostaje Povelja,inače skripta je super,ja sam je koristila za ponavljanje.
Sretno!

Povratnica

Draga povratnice,
preporučujem učiti sve zakone jer se može pojaviti u testu bilo koji članak.Čini mi se da u ovoj skripti nedostaje Povelja,inače skripta je super,ja sam je koristila za ponavljanje.
Sretno!
Hvala :)

bett

Evo dojmova sa roka u 11mj.
Ja sam pisala drugi kolokvij, pa sam na usmenom odgovarala samo taj drugi dio. Moja pitanja: objasnite izravne tužbe, koji su izvori europskog prava, objasni izborni spor i tu me pitao zašto je odredjen rok od 48h za žalbu, i zadnje pitanje navedite razloge za pobijanje akata EU, samo da nabrojim ona četiri razloga. Na usmenom je bio prof. Staničić, sve pohvale za njega. :) Ovo je bio jedan od najugodnijih usmenih do sada. Moja petica je u indexu.
Sretno svima! :)

Posljednje uređivanje:

fakin

Super Moderator
Ja sam pisala drugi kolokvij, pa sam na usmenom odgovarala samo taj drugi dio. Moja pitanja: objasnite izravne tužbe, koji su izvori europskog prava, objasni izborni spor i tu me pitao zašto je odredjen rok od 48h za žalbu, i zadnje pitanje navedite razloge za pobijanje akata EU, samo da nabrojim ona četiri razloga. Na usmenom je bio prof. Staničić, sve pohvale za njega. :) Ovo je bio jedan od najugodnijih usmenih do sada. Moja petica je u indexu.
a pitanja sa pismenog? :D

bett

a pitanja sa pismenog? :D
Ja se sjećam samo svojih od drugog dijela:
Obustava ustavne tužbe (iz uzus)
Objasni pravo na okupljanje i udruživanje (Povelja)
Povlašteni i polupovlašteni tužitelji (iz EU dijela).
:)

ana2211994

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

Koji su odgovori na ova pitanja?

bett

Koji su odgovori na ova pitanja?
1.Ukoliko fizička ili pravna osoba smatra da je pretrpjela štetu zbog djelovanja neke institucije Unije ili zbog propusta da djeluju, može izravno pred Općim sudom pokrenuti postupak.Postupak se provodi pred sudom EU.
2. Primarni i sekundarni izvori. Imaš u skripti dalje da ne pišem sad.
3.Ovo je čl.91 UZUS.
4.Razlozi zbog kojih se akti EU mogu pobijati su; nenadležnost, bitna povreda pravila postupka, povreda ugovora ili pravnog pravila koji se odnosi na njegovu primjenu i zbog zloupotrebe ovlasti. :)

mboki1

Rok 11.2.
1. Načelo usmene rasprave
2. Odbijanje tužbenog zahtjeva
3. Navesti podnositelje zahtjeva za ocjenu suglasnosti zakona s Ustavom prema UZUS - u
4. Pravo na slobodu kretanja i boravka prema EKLJP
5. Objasniti brisanje zahtjeva s liste prema Povelji
6. Objasniti prethodna pitanja pred sudom EU

Usmeni danas kod Held:
1. Objasniti postupak za ocjenu zakonitosti općih akata
2. Zahtjev za izmjenu pojedinačne odluke na temelju odluke o zakonitosti općih akata
3. Pravo na pošteno suđenje

tejič

Može pomoć.. Koje prezentacije trebam skinut iz sudske može mi netko screenshotat da vidim koje i od kud?

Jelchy

Ispitni rok 8. travnja:

1. Pretpostavke za vođenje upravnog spora (ZUS)
2. Žalba protv rješenja (ZUS)
3. Pravo na obrazovanje (Povelja)
4. Pravo na djelotvoran pravni lijek (Konvencija)
5. Obveznost akta Ustavnog suda (UZUS)

Nek netko nadopuni sa 6. pitanjem :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks