AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Sudska kontrola uprave

Alma.h

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pitanja sa usmenog samo 2.dio: nepovlasteni tuzitelj i tko moze podnijeti zahtjev ustavnom sudu za ocjenu suglasnosti

maraya

Moje pitanje je bilo postupak suda eu radi nedonošenja akta. Svi su neovisno o drugom dijelu samo dobili po jedno ili dva pitanja i svi su dobili onu ocjenu koju su dobili iz prvog kolokvija bez obzira na jučerašnji dio. Svi su prošli koji su prošli pismeni.

bett

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Moje pitanje je bilo postupak suda eu radi nedonošenja akta. Svi su neovisno o drugom dijelu samo dobili po jedno ili dva pitanja i svi su dobili onu ocjenu koju su dobili iz prvog kolokvija bez obzira na jučerašnji dio. Svi su prošli koji su prošli pismeni.
Tko Vam je bio na usmenom?

mape5

Super Moderator
Danas pismeni 18.6.

Objasnite ocjenjivanje urednosti tuzbe prema ZUS
Objasniti zalbu protiv rjesenja prema ZUS
objasniti odgodni ucinak ustavne tuzbe odgada li us.tuzb. primjenu osporavanog akta
Objasnite intervenciju trece strane pred ESLJP tko i u kojim slucajevima ima pravo podnositi pisana ocitovanja i sudjelovati u raspravi/ Konv
Objasnite Eu ombudsmana prema pov
Navedite i objasnite odredbe Uugovora o funkcioniranju EU koje se odnose na neizravno pobijanje pred Sudom EU

valentinak

Danas komisijski ispit, ofak ispitivala dok su turudic i stanicic samo slusali pokraj. Na pismenom sam imala 14 bodova, usmeni: nepovlasteni tuzitelj i pravo na dobru upravu. Ugl. pita onaj dio koji ste slabije znali na pismenom.
Sretno!

mape5

Super Moderator
pitanja 2.7.2018
1. obustava spora po ZUS
2.postupanje suda po zahtjevu za ocjenu zakonitosti općeg akta
3.iz UZoUS nešto o ustavnoj tužbi..nemrem se sjetit
4. iz Povelje - zaštita osobnih podataka
5. iz konvencije - pravedna naknada
6. koje akte nadzire Sud EU
[DOUBLEPOST=1530536481,1530536278][/DOUBLEPOST]pa ne bum valjda i iz ovog na komisiju :oops:

JBlazek13

Danas usmeni kod Ofak. Profesorica odlična, rekla mi je da imam dobar pismeni i da tu neće bit problema. U ispitu mi je bilo netočno pitanje iz Konvencije pa me pitala iz toga pokretanje postupka pred ESLJP međudržavnim sporom, dakle pita ono kaj si slabije napisao u testu. Kad sam odg, pitala me jesam zadovoljna s ocjenom i to je to. Uglavnom, svakako je bolje ići na kolokvije jer ovo je tolika količina gradiva, konvencija i povelja su slične, zbunjuju tako da KOLOKVIJI! sretno svima! :)

pravnik5

Danas na usmenom profesorica Ofak. Pitala me 3 pitanja, prijedlog za ocjenu suglasnosti zakona s Ustavom, nepovlastene tuzitelje i pravo na dobru upravu. Profesorica pomaze i jako je dobra.

amarie1003

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav, da li netko ima prezentacije/materijale za Sudsku sa stranica Prava? Pokušala sam ih preuzeti uz svoju AAI šifru, ali me izbacuje :eek:
Help!

bett

Zna li netko do kad čuvaju ocjenu iz 1 kolokvija? Mislim da je prof.na predavanju rekla do kraja godine.Znači li to da onda možemo na 2 kolokvij izaći i u 11mj?

pravnik5

Zna li netko do kad čuvaju ocjenu iz 1 kolokvija? Mislim da je prof.na predavanju rekla do kraja godine.Znači li to da onda možemo na 2 kolokvij izaći i u 11mj?
Ocjena vrijedi na roku i u 11.mj

mape5

Super Moderator
pitanja 3.9.
zus-privremene mjere i izvršavanje sudske presude
derogacija iz konvencije
područje primjene povelje - Glava VII !?
nepovlašteni tužitelji
odbacivanje ustavne tužbe

Magi

Pitanja rok 17.9.:
1. ZUS Održavanje reda na raspravi
2. ZUS Dostava tužbe na odgovor
3. UZUS Rješavanje sukoba nadležnosti
4. KONVENCIJA Derogacija ropstva i prisilnog rada u izvanrednim situacijama
5. POVELJA Jednakost muškaraca i žena
6. SUD EU Peavno sredstvo protiv nedonošenja akta odnosno propuštanja postupanja i koji je postupak u tom slucaju

mape5

Super Moderator
dobro da je još netko stavio post s pitanjima, ovako gledam pa imam osjećaj da samo ja hodam na tu sudsku. :D:p

pitanja usmeni - sastav Suda Eu-opći sud, službenički i još specijalizirani sudovi, nadležnost suda EU, UZUS -tko može podnjeti zahtjev za ocjenu suglasnoti ...
[DOUBLEPOST=1537347916,1537347833][/DOUBLEPOST]inače ovo 4 pitanje je stvarno blesavo-trebaš povezati derogaciju sa člankom 4 ali treba paziti jer je ropstvo zabranjeno, ali prisilni rad nije derogacija se poziva samo na stavak 1. članka 4..... tako fakat treba dobro napisati odgovor

Liu Jo

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja rok 11.

1. Zainteresirana stranka
2. Postupanje ustavnog suda po žalbi
3. povelja - okupljanje i udruživanje
4. Konvencija- ne sjecam se
5. obustava ustavne tužbe
6. povlašteni i polupovlašteni tužitelji

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks