AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Sudska kontrola uprave

Josipa1980

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Čitam u prijašnjim postovima na ovu temu da predavanja nisu bila obav. za on e koji nisu izlazili na kolokvij ili imali seminar? znači to tak može proći, a potpisi?
Ako može informacija o tome. Unaprijed hvala!
:)

martina_sk

Administrator
Čitam u prijašnjim postovima na ovu temu da predavanja nisu bila obav. za on e koji nisu izlazili na kolokvij ili imali seminar? znači to tak može proći, a potpisi?
Ako može informacija o tome. Unaprijed hvala!
:)
za redovne su obvezna ako hoće na kolokvi i mislim da se potpisivalo. za potpise nije bilp problema. izvanredni ne mogu na kolokvij ako ne idu na predavanja za redovne.

ana2

Da li cemo mi sad moci izaci na sudsku u 11. mjesecu? Meni jos nije dovrsen upis na studomatu, ali kolegicama koje su prenjele neke ispite iz zimskog a neke iz ljetnog semestra daje mogucnost projave samo onih iz ljetnog. Npr. Moze slozbenicke odnose ali ne sudsku.

Juliska

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Da li cemo mi sad moci izaci na sudsku u 11. mjesecu? Meni jos nije dovrsen upis na studomatu, ali kolegicama koje su prenjele neke ispite iz zimskog a neke iz ljetnog semestra daje mogucnost projave samo onih iz ljetnog. Npr. Moze slozbenicke odnose ali ne sudsku.
I meni je tako na studomatu.. Prenijela sam ispit sudsku kontrolu i komparativne političke sustave, međutim, sudsku ne mogu prijaviti sada za 11. mjesec nego samo KPS.. To tak mora biti, ili?

ana2

I meni je tako na studomatu.. Prenijela sam ispit sudsku kontrolu i komparativne političke sustave, međutim, sudsku ne mogu prijaviti sada za 11. mjesec nego samo KPS.. To tak mora biti, ili?
KPS je iz ljetnog semestra, svi koje znam da su prenjeli iz ljetnog i iz zimskog mogu prijaviti one iz ljetnog ali ne one iz zimskog semestra. Ja imam samo sudsku i ne mogu. Bila je kolegica u referadi pa sam ju zamolila da pita, kaze on sve ce biti moguce, valjda vam jos nije gotov upis.. Ali tko njemu jos vjeruje

ana2

Odgovor na upit o prijavi prenesenog ispita iz zimskog semestra.

Poštovana kolegice

Odslušani a ponovo upisani predmeti zimskog semestra za koje su stečeni uvjeti za polaganje ispita moći će se prijaviti najkasnije od 29. listopada 2014. god.

Srdačno

Sanja Storjak

ana2

Pismeni je u ponedeljak u 12,30. Da li postoji neko uobicajeno vrijeme kad je onda usmeni? Prema iskustvu sa prethodnih rokova.

Silenius

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pismeni je u ponedeljak u 12,30. Da li postoji neko uobicajeno vrijeme kad je onda usmeni? Prema iskustvu sa prethodnih rokova.
Ja sam bila na roku u veljači 2014. i nekoliko nas je tražilo da nas pita isti dan jer zbog posla nismo mogli doći sutradan na usmeni. Pitala nas je nakon par sati kada je ispravila testove. Ne znam da li i dalje postoji ta mogućnost.

malabudala

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pismeni danas:
1. Obustava spora!
2. Razmatranje žalbe i ovlasti Visokog upravnog suda u odlučivanju o žalbi!
3. Obveznost i provedba odluka i rješenja Ustavnog suda RH!
4. Pojedinačni zahtjevi po Konvenciji!
5. Sloboda izražavanja i informiranja!

Ako netko može staviti 6.pitanje i reći gdje se nalazi odgovor (nit znam koje je bilo pitanje,nit sam znala odgovor)

ana2

Jucer nas je desetak bilo na pismenom i svi smo prosli. Mislim da su svi prosli i na usmenom. Prvo je Ofak prozvala vecinu kolega a nas tri smo bile kod Stanicica. Nista neobicno od pitanja. Mene je pitao ustavnu tuzbu, tko mize podnjeti, protiv koga u kojem roku i pod kojim uvjetima, katalog peava iz konvecije- zasto se naziva katalog, i da nabrojim neka prava, objasniti pravo na pravicno sudenje, i jos zadnje pitanje sto znaci primat peava EU.

Dobri Duh

1.Borković, Ivo: Upravno pravo, Narodne novine, Zagreb 2002. , str. 127-130, 483.-497.
2.Đerđa, Dario, Šikić, Marko, Komentar Zakona o upravnim sporovima, Novi informator, Zagreb, 2012.
3.Omejec, Jasna, Vijeće Europe i Europska unija: institucionalni i pravni okvir, Novi Informator, Zagreb, 2008., str. 43-59., 69-73., 113-123., 227-314.
4.Đerđa, Dario, Osnove upravnog prava Europske unije, Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, Rijeka, 2012., str. 175-204.
5.Hartley, Trevor C., Temelji prava Europske zajednice, Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, Rijeka, 2004., str. 337-485.

PROPISI
1.Ustav Republike Hrvatske
2.Ustavni zakon o Ustavnom sudu Republike Hrvatske
3.Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda Vijeća Europe
4.Zakon o upravnim sporovima
5.Povelja o temeljnim pravima Europske unije
6.Ugovor o funkcioniranju Europske unije (odredbe koje se odnose na Sud Europske unije

da li je to sva literatura

jelenko.wt

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
jel ima netko
3.Omejec, Jasna, Vijeće Europe i Europska unija: institucionalni i pravni okvir, Novi Informator, Zagreb, 2008., str. 43-59., 69-73., 113-123., 227-314.
5.Hartley, Trevor C., Temelji prava Europske zajednice, Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, Rijeka, 2004., str. 337-485.

skenirano da mi posalje? hvala

EDIT:
rijeseno!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks