AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Sudska kontrola uprave

dsvlux

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pa to sam skuzio iz knjige od prof.Omejec tipa to Vijece Europe da bi trebalo bacit oko na to. Ja sam vidio da je dan popis lietarure na kraju prezentacija,medjutim u igri je knjiga od hartlya i capete tamare,a to ovako ne treba znat. Vidim da se spominje i prof.Omejec i kad sam isao usporedjivati prez.i te njezine djelove skroz sam se zbunio. Znaci po tome iz knjige prof.Omejec treba tako Vijece Europe i malo procitat jos za Konvenciju i Povelju.

dsvlux

Koliko vam je trebalo da naucite ovaj kolegij? Ja imam osjecaj da ga nikad necu naucit koliko ga ima.

dsvlux

Jel moze netko napisati koji su tocno clqnci u Konvenciji dopunjeni protokolima? Ja se uopce ne snalazim ovdje. Znam da je pravo na zivot. S time da sam za clanak pravo na slobodu i sigurnost doslovno za jedan stavak nasao 2 dopune. E sad jel to tocno ne znam.

tincy

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Poduzimanje radnji u upravnom sporu; zahtjev za izmjenu pravomocnog pojedinacnog akta donesenog na temelju zakonske odredbe/drugog propisa; opci sud EU- izbor sudaca; protokol 6 - smrtna kazna u vrijeme rata; zastita osobnih podataka.
Sretnoooo

rain

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ja sam tek danas primijetila da na žigu piše seminar iz sudske kontrole javne uprave umjesto ispita, ispitivao je asistent Turudić. Da se njemu javim radi ispravka ili u referadu?

dsvlux

Poduzimanje radnji u upravnom sporu; zahtjev za izmjenu pravomocnog pojedinacnog akta donesenog na temelju zakonske odredbe/drugog propisa; opci sud EU- izbor sudaca; protokol 6 - smrtna kazna u vrijeme rata; zastita osobnih podataka.
Sretnoooo
To su pitanja sa pismenog ili usmenog?

Nicole

Ja sam tek danas primijetila da na žigu piše seminar iz sudske kontrole javne uprave umjesto ispita, ispitivao je asistent Turudić. Da se njemu javim radi ispravka ili u referadu?
Kontaktiraj ga putem maila, pa vidi što će ti napisati...

jelenko.wt

rjesavanje sukoba nadleznosti po uzusu, ravnopravnost spolova prema povelji, pitanje ropstva i prilisnog rada prilikom izvanrednih okolnosti prema konvenciji, napovlasteni tuzitelji. neznam koja su bila iz zusa

jelenko.wt

1 cura je bila kod stanicica, nas 3 kod ofak. malo je ljudi pisalo ispit.
pitanja: nabroj prava gradana iz povelje, i o svakom od njih, u kojem slucaju se ustavna tuzba prihvaca ako nisu iskoristeni svi pravni lijekovi, nesto vezano za sitaciju kada vlada ne donosi provedbeni propis, pa se upozorava sabor(to je na kraju uzusa), pravo vlasnistva iz protokola konvencije, curu koja je odgovarala i zus je pitala pretpostavke za tuzbu(nekih 7), iznimke neke(na pocetku zakona), pobijanje opceg akta, to je to kaj se mogu sjetiti.

stvarno navlaci ocjenu, neznam jel tak inace ili je bio takav dan. ljudi koji su odgovarali neke druge predmete prije su bili unutra skoro 1h, dala im je da pisu koncept i pokusala ih navest na odgovor, doslovno cupala iz njih informacije. curu koju je pitala zus nije znala, i nije ju pitala dalje jer je rekla da su to osnove i da ih mora znati

Marinica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kolege planiram ovaj predmet pripremiti za jesen. Prošla sam cijeli forum pročitala sve. Ako imate kakve savjete i informacije, dobrodošlo je sve!

martina_sk

Administrator
savjeti - uči sve i dobro nauči :) jer na pismenom može biti bilo što, a na usmenom pitaju osnovne većinom. nije grozno gradivo, ali ga ima dosta. dio o eu je dovoljno iz prezentacija, a sve ostalo iz propisa uči (zus, uzus, konvenciju i povelju), ustavni zakon ne treba.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks