AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Sudska kontrola uprave

marxmaja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
iz kojeg sam ja razloga išla odgovorit na 4 pitanja umjesto na 3 a položila sam kolokvij to stvarno ne mogu objasnit... možda mi daju ekstra neki bod pa prođem ;P

Bleble

Dugo nisam bila ovdje na forumu. Predugo.
Zamolila bi nekoga da mi napiše literaturu za ovaj ispit?
HVALA

Katarina J

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Dugo nisam bila ovdje na forumu. Predugo.
Zamolila bi nekoga da mi napiše literaturu za ovaj ispit?
HVALA
  1. Đerđa, Dario i Šikić, Marko; Komentar Zakona o upravnim sporovima; Novi informator (2012)
  2. Omejec, Jasna; Vijeće Europe i Europska unija: institucionalni i pravni okvir; Novi informator (2008), str. 43-59., 69-73., 113-123., 227-314
  3. Đerđa, Dario; Osnove upravnog prava Europske unije; Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci (2012), str. 175-204
  4. Hartley, Trevor; Temelji prava Europske zajednice; Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci (2004), str. 337-485
  5. Borković, Ivo; Upravno pravo; Narodne novine (2002), str. 127-130, 483.-497
  6. Ustav Republike Hrvatske;
  7. Ustavni zakon o Ustavnom sudu Republike Hrvatske;
  8. Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda Vijeća Europe;
  9. Zakon o upravnim sporovima;
  10. Povelja o temeljnim pravima Europske unije;
  11. Ugovor o funkcioniranju Europske unije (odredbe koje se odnose na Sud Europske unije)

marxmaja

Danas s pismenog: obveznost odluka Ustavnog suda (čl. 31 ustavnog zakona o ustavnom sudu), pravo na učinkoviti pravni lijek i na pravično suđenje (čl. 47 povelje) i Opći sud-sastav, nadležnost. Kolokvij sam rješila pa sam pisala samo ono ostalo.

capica

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
pitanja iz zusa: razmatranje žalbe i ovlasti Visokog upravnog suda u odlučivanju o žalbi te obnova postupka

marxmaja

odgovarala sam danas kod asist. Crnković i pitala me zašto je bilo potrebe za poveljom i tako nešto vezano za povelju i konvenciju (ne sjećam se više jer smo nešto opčenito o tome i ja sam tu nešto prtljala) i osnove sudskog nadzora u EU. Mislim da je kod nje palo dvoje ljudi i koliko mi se čini na pitanjima iz prezentacija. Ostali su prošli i dobili su čak petice.

Bleble

Gdje mogu naći prezentacije koje su potrebne za ispit?
Od čega najprije početi učiti?
Dali ste baš sve učili što je navedeno u literaturi?
Pomozite

koni

kod Stanišića. ustavna tužba, utvrđivanje odgovornosti pred. republike, neizravno pobijanje akata, nadležnost općeg suda, nešto o direktivama- nisam mogla shvtiti šta pita,...

ana22

Crnković- sud EU, zahtjev za izmjenu pojedinačnog akta iz Z. o ustavnom sudu.

Tourniquet

jane doe.
Ajme, gledam ovu literaturu i sve skupa oko 650 str. teksta iz knjiga plus zakon i povelje i to..pa jel se to da naučiti u mjesec dana? :( Izvanredna sam i radim i nemam puno vremena poslije posla učit, možda sat, najviše dva dnevno?

Posljednje uređivanje:

lock

Zna itko koje stvari iz onih prezentacija na str. katedre se najčešće vrte u krug na ispitima?
[DOUBLEPOST=1464642074,1464640749][/DOUBLEPOST]
Ajme, gledam ovu literaturu i sve skupa oko 650 str. teksta iz knjiga plus zakon i povelje i to..pa jel se to da naučiti u mjesec dana? :( Izvanredna sam i radim i nemam puno vremena poslije posla učit, možda sat, najviše dva dnevno?
Mislim da ti se na ispitu najviše traži da znaš ust. zakon, zus, konvenciju, povelju te Ugovor o funkcioniranju EU (sud eu). Također, mislim da pitaju i prezentacije na stranici katedre makar nisu navedene u literaturi.

ana22

Zna itko koje stvari iz onih prezentacija na str. katedre se najčešće vrte u krug na ispitima?
[DOUBLEPOST=1464642074,1464640749][/DOUBLEPOST]

Mislim da ti se na ispitu najviše traži da znaš ust. zakon, zus, konvenciju, povelju te Ugovor o funkcioniranju EU (sud eu). Također, mislim da pitaju i prezentacije na stranici katedre makar nisu navedene u literaturi.
prezentacije su za onaj đerđin dio iz knjige.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks