AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

Marin123

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Zanima me dali je ista literatura za kolokvije i za ispit , odnosno dali mogu ucit za ispit po skriptama za kolokvije ?

.ivy.

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Zanima me dali je ista literatura za kolokvije i za ispit , odnosno dali mogu ucit za ispit po skriptama za kolokvije ?
Kolko ja vidim ista je literatura jedino kod "Javni službenici i tranzicija" pise da su str. 119.- 184 za ispit, a za kolokvij je pisalo do 166. str. Skripte su ja mislim dovoljne za ispit, plus ZODS

PetraZG97

Zna li netko dali mozemo sutra dobit potpis u indeks (mi koji smo pali 1.kolokvij, jer zadnji sat u semestru se piše 2.kolokvij, a nema mi smisla tad dolazit)?

Sanana

Zna li netko dali mozemo sutra dobit potpis u indeks (mi koji smo pali 1.kolokvij, jer zadnji sat u semestru se piše 2.kolokvij, a nema mi smisla tad dolazit)?
Na predavanju za izvanredne je dao potpise, pitali smo...vjerujem da će i vama, pitajte samo da trebate potpis...
[DOUBLEPOST=1559503636,1558617669][/DOUBLEPOST]www.pravo.unizg.hr: Rezultati drugog slušačkog kolokvija
[DOUBLEPOST=1559503685][/DOUBLEPOST]www.pravo.unizg.hr: Rezultati drugog slušačkog kolokvija

.ivy.

Pozdrav. Dal mi koji smo polozili preko kolokvija trebamo doci sutra kad je pismeni ili ce biti obavijest kad da dodjemo na upis?

Sanana

psyduck

Objasnite javnu službu kao povlasticu ili beneficiju i spoil system. Kako zakon definira drž službenike, a kako namještenike.
Razlika između pojmova "ljudski resursi" i "ljudski potencijali". Sličnosti i razlike škole ljudskih odnosa i mehanicističkog modela organizacije.
Razlike timova i radnih skupina. Zašto su timovi efektivniji od pojedinaca.
Objasnite karijerni sustav. Koji sustav napredovanja odgovara sustavu radnih mjesta i koje su mu loše strane.
Kako zakon uređuje pravo na jednako postupanje i jednake mogućnosti napredovanja. Dužnost čuvanja službene tajne i poštivanja privatnosti.

Anamarija S.

pitanja 11.6.
1. a) Službenici kao nositelji povlastice i spoils system
b) definicija službenika i namještenika prema zakonu
2. a) Usporedi mehanicistički pristup i školu ljudskih odnosa
b) Razlika između ljudskih resursa i ljudskih potencijala
3. a) Razlika između radne skupine i tima
b) Zbog čega su timovi efikasniji od pojedinaca (Maier)
4. a) Karijerni sustav- definiraj, karakteristike i u kojim zemljama se pojavljuje
b) Koji sustav napredovanja se povezuje s karijernim sustavom; navedi prednosti i nedostatke
5. a) Pravo na jednako postupanje i jednake mogućnosti napredovanja
b) Dužnost čuvanja službene tajne i poštivanja privatnosti

Anamarija S.

pitanja s usmenog: kakav klasifikacijski sustav ima RH, otvoreni sustav napredovanja, integralni model ULJPa, vrste napredovanja prema zakonu i strategijsko ULJP (3 značenja)

uniball

Sućut svima. Ja sam se godinu dana maltretirao s ovim nepotrebnim ispitom. Mislim da mu je jedina svrha postojanja tak da se zaposli čim više ljudi.

Ina1983

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Meni je prvi izlazak, i ovaj ispit mi je daleko teži od radnog ili građanskog, sama nabrajanja i učenje napamet.

Nataša S

Meni je prvi izlazak, i ovaj ispit mi je daleko teži od radnog ili građanskog, sama nabrajanja i učenje napamet.
Nije bauk
Polako i skoncentrirano
Cega se ne mozes sjetiti doslovno, pisi svojim rijecima
Bitno da vide da si shvatila
I ja sam sutra u istoj gabuli s tobom, ali na lokalnoj sretno!!

Ina1983

Mislila sam ako ovo i eup ostavim za kraj da su mi ostala 2 lakša ispita, kad ono...
Kak da svojim riječima nabrojim elemente po Manningu, ili metode njm, ili razloge za popularnost, planski ciklus...tu nema mjesta tome ili sam naštrebala ili nisam, a nisam jer to ne znam.

Nataša S

Mislila sam ako ovo i eup ostavim za kraj da su mi ostala 2 lakša ispita, kad ono...
Kak da svojim riječima nabrojim elemente po Manningu, ili metode njm, ili razloge za popularnost, planski ciklus...tu nema mjesta tome ili sam naštrebala ili nisam, a nisam jer to ne znam.
A realno, nece biti 5 pitanja samo nabrajanja, sto ne? Ostalo bar po bod i sve je ok ja sam ga rijesila prije godinu dana i ne sjecam se vise svega, ali mi zbilja nije ostao kao nekakav bauk u glavi

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks