AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

Ina1983

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
1. Obilježlja službenika i definicija po zakonu., 2. Funkcija uljp u svakom od modela i izvješće UN-a, 3. Što je planiranje i faktori koji utječu, razlika tim i radna skupina, 4. Karijerni sustav-odabir, napredovanje, sustav radnih mjesta-plaće, 5. Svrha ocjenjivanja i koje su ocjene, razlika prosudbenog i razvojnog ocjenjivanja.

matejaaa

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja s roka 26.6.2019
1.a) karakteristike javnih službenika
b) zakonska definicija drž.službenika i namještenika
2.a) funkcija upravljanja uljp-a kroz 4 modela
b) Svjetsko izvjesće UN-a iz 2005.g
3.a) planiranje uljp-a i faktori koji utječu na planiranje
3.b) razlika između timova i radnih skupina
4.a) sustav radnih mjesta i način ulaska u službu
b) karijerni sustav i određivanje plaće
5.a) prosudbeni i razvojni model ocjenjivanja
b) svrha ocjenjivanja i kojom se ocjenom mogu ocjeniti

Ina1983

Pitanja s usmenog: centri ac, korupcija, prestanak drž.službe, odbor za drž.službu, menadžerski i integralni model, plaća ptri. I to je bilo to dok sam ja bila unutra. Prošla kroz ušicu igle. Prof super.

PetraZG97

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Po cemu ste ucile za ovaj ispit? I koliko vam je bilo potrebno vremena? Ja jos nisam pocela s tim, ali se dvoumim dali da prijavim rok za 9.7.
Jeli netko koristio onu skriptu s pitanjima i odgovorima?

Ina1983

Učila sam iz skripte by Marija za prvi i drugi kolokvij. Pitanja za ispit za ponavljaju, ja sam si ih povadila i najčešćih 40 baš učila + 10-ak iz zakona, na ispitu sam prazno ostavila samo jedno potpitanje. Skripta je preopširna ali obuhvaća baš sve iz literature i dobro je sve pročitat ako učiš s razumijevanjem.
Ali...na usmenom me nije pitala baš niš iz tih 40 najčešćih pitanja, tako da treba sve pročitat. Trebalo mi je 3 tjedna za naučit, ali ja radim i dijete mi ide u školu pa je nekad to bilo i samo pola sata dnevno.

PetraZG97

Hvala puno na odgovoru!
Nista, onda cu pokusat tako pa kud puklo

Učila sam iz skripte by Marija za prvi i drugi kolokvij. Pitanja za ispit za ponavljaju, ja sam si ih povadila i najčešćih 40 baš učila + 10-ak iz zakona, na ispitu sam prazno ostavila samo jedno potpitanje. Skripta je preopširna ali obuhvaća baš sve iz literature i dobro je sve pročitat ako učiš s razumijevanjem.
Ali...na usmenom me nije pitala baš niš iz tih 40 najčešćih pitanja, tako da treba sve pročitat. Trebalo mi je 3 tjedna za naučit, ali ja radim i dijete mi ide u školu pa je nekad to bilo i samo pola sata dnevno.

reina2512

Neka od pitanja sa roka 09.07.

Pismeni ispit:
Merit sustav i koje su katakteristike zaposljavanja prema meritu po Manningu, iznimke od zaposljavanja prema meritu, 3 komunikacijska obrasca uljp, podrzavajuca komunikacija i karakteristike, 3 znacenja strategijskog uljp, karakteristike strategijskog uljp (bahtijarevic-siber), karakteristike AC-a, postupak prije donosenja rjesenja o ocjeni, na sto utjece ocjena prema zds (otprilike)...

Usmeni kod Prof.Giljevica, vrlo ugodan usmeni ispit. Pitao svakog po 2-3 pitanja. Neka od pitanja: integralni model, ustrojstvene jedinice za obavljanje poslova ljudskih potencijala, sustav odjela, klasicna sluzba uljp, odbor za drzavnu upravu.

Sve tri polozile. Sretno!

Posljednje uređivanje:

maja1307

Današnja pitanja:
- merit sistem
- def. drzavnih sluzbenika i namjestenika po Zakonu
- skola ljudskih odnosa
- tvrdi i meni model uljpa
- administrativni model uljpa
- svjetsko izvjesce UN-a o javnom sekotru
- 2 trenda OECD-a
- strukturirani intervju
- ustrojstvene jedinice uljpa -Zakon
- uvjeti i zapreke za prijam u drz.sluzbu

Mateja123

Rok 24.9.
1. Razlika između organizacijske i funkcionalne def. javnih službenika
2. Ključni elementi da se osoblje zapošljava po merit sustavu
3. Sastav službenickog suda i visokog službenickog suda i tko ih ustrojava
4. Posljedice negativne ocjene javnih službenika
5. Objasni integralni model
6. Razlika polozaja javnih službenika u administrativnom i menadzerskom modelu
7. Navedi neke probleme ocjenjivanja vezane za ocjenjivaca
8. Dva trenda karijernog sustava i sustava radnih mjesta
9. Sustav odjela

Neka netko nadopuni ili izmjeni ako sam krivo napisala.

milla

. a) Objasniti funkcionalnu i organizacijsku definiciju javnih sluzbenika
b) Kljucni elementi prema kojima mozemo ustvrditi da se osoblje zaposljava prema merit sustavu
2. a) Objasniti integralni model
b) Usporediti status sluzbenika u administrativnom i menadzerskom modelu
3. a) Karakteristike sustava odjela i navesti prednosti i nedostatke
b) Dva trenda koja pokazuju priblizavanje karijernog sustava i sustava radnih mjesta
4. a) Navesti opce probleme kod ocjenjivanja
b) Posljedice negativne ocjene
5. a) Sastav sluzbenickog suda i viseg sluzbenickog suda i tko ih ustrojava
b) Sto sadrzi zahtjev za pokretanje postupka zbog teske povrede sluzbene duznosti

maja1307

Ovaj predmet sam toliko odugovlacila i nisam se mogla primiti ucenja, al morala sam.. ugl. knjiga sam krenula citati, ali samo prvih par strana.. gubljenje vremena.. ucila sam po pitanjima i odgovorima za I. i II. kolokvij s tim da zakon od tamo nisam ucila, nego sam bas uzela zakon. Cak ni sva pitanja iz te skripte nisam, nego sam naucila bas ona koja se non stop ponavljaju, a stvarno se ponavljaju na pismenom (za one koji zele (jedva) dva). Prosla sam pismeni prvi put, ali plala usmeni kod Manojlovic, jer se nisam ni u snu nadala prolasku pismenog. I sad sam opet prosla pismeni, i bila kod Marcetic. Bilo me strah jer nikad nisam bila kod nje, a i ujuedno mi je to zadnji ispit. No, prof je zapravo jako simpaticna i topla. Voli razgovarati i nas svih 8 je jucer proslo. Pita svasta, sto je takodjer u pitanjima i odg. Neka od pitanja: razlika ozmedju klasicne personalne fukncije i funkcije uljpa, politicki model, 3 znacenja strategijskog uljpa, strategijsko uljp, komunikacije, tim, merit sistem, klasifikacijski sustav, javni natjecaj, automatsko napredaovanje, prava drz sluzbenika (korupcija), odbor za drz sluzbu, klasifikacija radnih mjesta (ZDS), pokretanje postupka za teske povrede, kazne za lake, koje su lake povrede.. to su pitanja i od nas i od grupe prije koje znam..
Savjet svima, IDITE NA KOLOKVIJ!
Sreeeetno dalje.

irena2016

rok 12.11.2019.
1. a)karakteristike javnih službenika b) org. i funkc. definicija j. službenika,i koja se koristi u RH
2. a) 4 značenja ULJP-a, kratko objasni svaki b)tvrdi i meki model ULJP-a
3.a) prosudbeni i razvojni model ocjenjivanja b) organizacijska obilježja koja uzrokuju pogreške pri ocjenjivanju (odgovor je na str. 229 knjige)
4. a) razlike KPO i RLJP b) metode OOU
5. a) opiši postupak imenovanja članova Odbora za drž. službu b) ovlasti Odbora
Pismeni je bio u 12 sati, bilo nas je malo, pa je u 14 sati bio usmeni.
Usmeni kod Manojlović - razlika analiza posla i opisa posla, nabroji metode analize, sustav napredovanja, kakav je po ZDS-u, poslovi jedinica za upravljanje, tri značenja strategijskog upravljanja

Ivana06

dal mi može netko napisati literaturu po kojoj učimo. vidla sam na stranicama prava da su stavili novu koja vrijedi od 4 mj., a po kojoj do tad učimo? hvala unaprijed

AnaH

dal mi može netko napisati literaturu po kojoj učimo. vidla sam na stranicama prava da su stavili novu koja vrijedi od 4 mj., a po kojoj do tad učimo? hvala unaprijed
Upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi 43-264 , 289-311
Javni službenici i tranzicija 119-184
+ zakon o državnim službenicima

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks