AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

bihter

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ako bi mogao netko ukratko napisati nešto o antimotivacijskoj teoriji i efektivnoj komunikaciji, nemam knjigu. Bila bi mu zahvalna :)

današnja pitanja
1.a) objasni ljudske potencijale u užem i širem smislu
b) koji su faktori koji utječu na ULJP
2.a) objasni funkcionalnu definiciju javnih službenika i kako je definirana u našem zakonu
b) karakteristike javnih službenika
3.a) objasni 3 komunikacijska obrasca s aspekta personalne funkcije
b) novi oblici komunikacije kojima se postiže izravna veza sa individualnim zaposlenikom u javnim organizacijama i njihove karakteristike
4.a) prednosti centra za procjenjivanje (AC-a)
b) uvjeti napredovanja državnih službenika, prema zakonu
5. a) što se utvrđuje pravilnikom o unutarnjem redu, a što planom prijma u državnu službu
b) objasni pripremu i donošenje plana prijma u državnu službu

anabella

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
današnja pitanja
1.a) objasni ljudske potencijale u užem i širem smislu
b) koji su faktori koji utječu na ULJP
2.a) objasni funkcionalnu definiciju javnih službenika i kako je definirana u našem zakonu
b) karakteristike javnih službenika
3.a) objasni 3 komunikacijska obrasca s aspekta personalne funkcije
b) novi oblici komunikacije kojima se postiže izravna veza sa individualnim zaposlenikom u javnim organizacijama i njihove karakteristike
4.a) prednosti centra za procjenjivanje (AC-a)
b) uvjeti napredovanja državnih službenika, prema zakonu
5. a) što se utvrđuje pravilnikom o unutarnjem redu, a što planom prijma u državnu službu
b) objasni pripremu i donošenje plana prijma u državnu službu
koji je točan odgovor na prvo b) pitanje?

uniball

Rezultati su objavljeni...
Čestitke svima koji su prošli pismeni. Držim vam fige na usmenom. Vidim, većina je kod Giljevića, a on mi se čini OK. A, ništ, mi ostali se vidimo ili na kolokviju u petom ili na roku u šestom. :) Kako vrijeme ide, meni se ovaj ispit čini sve manje položiv. Jučer je bila hrpa ljudi na pismenom, a samo ih je osam prošlo. :(

I jedno pitanje, molim vas. Kolegica forumašica @jelka21 je napisala kako na usmenom znaju pitati iz ZODS-a dijelove koji nisu u skripti. Uspoređujem skripte i Zakon, i naravno da ima hrpa toga čega u skripti nema. Ono, u principu cijeli zakon. :D E, pa zna li netko na što točno opratiti pažnju u zakonu, odnosno koje dijelove zakona vole pitat na usmenom, a nema ih u skriptama.

bihter

Prosla danas kod Giljevica. Dva oblika ocjenjivanja, premjestaj sluzbenika prema zakonu, kada se drz.sluzbenik ne moze premjestiti.
Skripta za 1.i 2.kolokvij sasvim dovoljna, a mislim da je u njoj obuhvaceno i sve potrebno iz Zakona.
Sretno svima

anabella

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Prosla danas kod Giljevica. Dva oblika ocjenjivanja, premjestaj sluzbenika prema zakonu, kada se drz.sluzbenik ne moze premjestiti.
Skripta za 1.i 2.kolokvij sasvim dovoljna, a mislim da je u njoj obuhvaceno i sve potrebno iz Zakona.
Sretno svima
bile smo zajedno, ja sam učila isto po skripti, prošla,personalna funkcija i funkcija ULJP-a, definicija ULJP-a, odbor za državnu službu, načela za službenike po ZODS-u.

Antonija

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
i ja bila sa curama! isto po skripti, profesor Giljević odličan, ne komplicira bezveze.
pitanja: 3 značenja strategijskog uljp, jedinice za uljp( zakon), lake povrede dužnosti, onaj trend približavanja sustava.

ivana1972

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Evo da i ja malo pomognem kolegama! Na pismenom su bila ona pitanja koja je prije par postova već netko naveo. Kolegica i ja jedine jučer bile kod Marčetić. Malo smo dugo čekale, al dobro. Pitanja za mene su bila: odbor za državnu službu, 3 strategijska značenja ULJP, prosudbeni i razvojni model ocjenjivanja, meritt sustav i izuzetke. Kolegicu je pitala razliku između radne skupine i timova i vrste timova, razliku između administrativnog i menadžerskog modela ULJP i dalje ne znam jer mi je upisala 4 u indeks pa sam izašla. I ja gotova sa drugom godinom! Weeeee! Što se tiče Marčetićke, mislim da je se ne treba bojati, ugodan ispitivač, hoče pomoć, ali može malo biti zeznuto jer ona voli da povežete ono kaj ste joj odgovorili kako bi to primjenili u praksi. Tako da savjetujem putno puta ponoviti tako da vam naučeno sjedne. Inače sam učila iz skripte za 1. i 2. kolokvij i ZODS-a. I morate znati Zakon, mislim da je dovoljno ono iz skripti. Jedino obratite pažnju, u skripti nema fakori ULJP-a, antimotivacijske teorije i nije u skripti precizno navedeno koji je oblik komunikacije koji osigurava izravnu komunikaciju sa individualnim zaposlenikom. Međutim kad idete potražiti odgovor u knjizi vidjet ćete da se radi zapravo o kratkim sastancima (skupovima) što je navedeno u skripti!
Nadam se da sam ponešto pomogla i svim kolegama želim sreću i samo nemojte odustajati!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks