bio sam na prosloj promociji (podrzavao kolegice koji su dobijale diplomu) i evo reci cu sto sam cuo jer sam pazljivo slusao i bio sam na dvije promocije za redom pa sam nesto i zapamtio.
Profesorica Marcetic, procelnica naseg upravnog odjela na veleucilistu rekla je:
Dodatne dvije godine moci ce upisati samo NAJUSPIJESNIJI studenti.
Sto to znaci da ce dolaziti u obzir samo oni najbolji. Medjutim prije je dana garancija svima onima koji su upisivali razliku da ce im biti omoguceno pohadjati daljnje dvije godine kad budu oformljene. Medjutim razliku nisu upisali samo iskljucivo oni koji najuspijesniji, nego i oni sa prosjecnim uspjehom. Da li to znaci da ce oni izvisiti, jer ipak ne spadaju u najuspijesnije studente, jer su imali prosjek onakav kakav su imali, ali im je bilo receno da je dovoljno upisati razliku da bi im se otvorila mogucnost daljnjeg studiranja. Sto reci drugo, nego: Ti ljudi su prevareni!!! Jer ako uzmemo da im je ukinuta mogucnost, daljnjeg studiranja (jer ne spadaju u najusijesnije studente) oni su bacili novce, jer nista konkretno nisu dobili, ako uzmemo u obzir da je zakon izjednacio stari i novi program.
Nadalje je rekla da ce se zavrsetkom te dvije godine, steci titula magistra, znaci ne specijalista.
Takodjer je istaknula da nas faks ima najbolji i najmoderniji program u Hrvatskom. Prema povratnim informacijama koje dobijaju iz uprave, nas faks nudi jako dobre kadrove, bar tako kazu, odnosno da s faksa ljudi ipak odlaze s dosta znanja.
Takodjer je upozorila studente koji su primali diplome, da ce se u upravi suociti s mnogim stvarima koje nisu onako kako smo bas ucili ali da nepadaju u bed, nego da nastoje primjeniti steceno znanje.
Takodjer je spomenila trenutni kadar u upravi trgovce, kozmeticare itd...da ne nabrajam sve.
MIslim da se dodatne dvije godine planiraju iskljucivo ovdje u Zagrebu i nigdje drugdje, ona nije bila tako iskljuciva ali je rekla nesto na tragu tome.
Ne znam, meni je izgledalo da Marceticka (nikad je nisam vidio takvu) ima tremu, bar na prvoj promociji, pa je mozda nesto rekla i pogresno, na primjer ovo magistar struke i ovo najuspijesniji studenti, mozda se vise obracala publici koja nije bas najupucenija ali koja je dosla vidjeti svoje najmilije.