AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Upravno postupovno pravo

chubelina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
da literatura je zus,zup i prekrsajni.frendica je pisala kolokvij i samo je to bilo...a ona ga je pisala prije par dana...znaci za nas vrijedi isto

micmic

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pozdrav. Neznam gdje da postavim pitanje pa ću ovdje. U koliko sati počinju vježbe iz upravnog postupovnog za izvanredne studente, piše datum i mjesto, ali vrijeme ne.

ivana29

love
Rekla je Sanja da u 17h pa do 22h kako je i za sve predmete za izvanredne. E sad zašto se te vježbe još uvijek ne mogu prijaviti na studomatu, to je već drugi par rukavica.

mrvica89

Obavještavaju se studenti da je u studomatu otvoren rok za prijavu Vježbi iz upravnog postupovnog prava za IZVANREDNE studente javne uprave.
Rok je 8. 5. 2015.
Upis ocjena za izvanredne studente biti će u petak, 8.5. u 17:00 sati u G10, Dv. II/priz.
Nastava iz Vježbi iz UPP-a održat će se 4. i 5. 5. (pon, uto), G 10, Dv. II/priz. Bez prisustvovanja na nastavi studenti neće moći dobiti potpise.
Rok za prijavu za REDOVITE studente biti će otvoren na kraju ljetnog semestra. O datumu upisa odrađenih vježbi redoviti studenti biti će obavješteni na predavanju.

Kako cemo prijaviti mi koji jos ne mozemo prijavit?

jeja

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav, imam pitanje, dali je položen ispit iz upp-a uvjet za polaganje vježbi iz upp-a? Nisam još polagala ovaj ispit pa se ne snalazim baš, unaprijed hvala na odgovoru

mape5

Super Moderator
koliko sam ja čula od svojih starijih kolega, UPP vježbe su uvjet za pristup ispitu. Međutim, kako se stalno nešto mijenja treba danas treba otići na predavanja pa će nam tamo valjda profesor objasniti sve nejasnoće. nekad se čak moglo riješiti te vježbe, pa su čuvali ocjenu.
Svi mi koji imamo nepoložene ispite iz druge godine, nemamo mogućnost preko studomata prijaviti ispite s treće godine, pa tako niti te vježbe

mape5

Super Moderator
na vježbe se može izaći, trebalo je biti prisutan na oba predavanja, jučer je prozivala i dodala one koji su bili samo jučer. U petak se piše test vježbe, Mogli smo prisustvovati i mi koji nemamo rješene predmete duge godine. Čuvat će nam ocjenu, dok ne rješimo sve s druge, a koliko sam shvatila najkasnije do upisa u ljetni semestar iduće akademske godine

sufi

A kak izgleda taj test na vjezbama? Jel strogo ko ispit? Cula sam da se prije moglo dogovarati. I ima li se dovoljno vremena za napisati sve. Meni se cinilo na knap vremenski ak bas pises ful imena tijela koje vodi postupak,pa objasnjavas i sl. Ja nisam uvijek stigla napisati do kraja. Valjda sporo pisem ;)

mape5

Super Moderator
točnu info ću imati sutra, rekli su da možemo imati ZUP i da ćemo pisati ili rješenje ili zaključak ili neki oblik rješenja.
NA predavanjima smo dobili neki primjer na slajdu i po tome smo radili.
niš kompliciranog :)
da ne bi bilo zabune ovo je za UPP-vježbe, a ne UPP predmet i ispit ;)

sufi

Tnx puno, znaci zalbe se ne pisu na toj vjezbi. Ajd bar nesto. Meni je to ok katedra u svemu. Al te vjezbe bi mogli doradit malo. Onak u dvorani uz buku, kad netko brzo, nerazumljivo il tiho cita svoju izvedbu ne moze se bas cuti..a da covjeku koristi.

Tihana I.

ZnaČi najbitniji su zakon za uČenje...ima li tko ove stranice iz knjige borkoviĆa da mi poŠalje na mail?

chubelina

treba ucit zus,zup i prekrsajni.ali prekrsajni ne pitaju tako da ga realno niko ne uci..pitaju ga za visu ocjenu....
pitanja s roka 1.6

zup- izuzce sluzbene osobe, oblik rjesenja,izvrsenje putem trecih osoba
zus- prekid spora, zahtjev za izvanredno ispitivanje zakonitosti pravomocne preduse
prekrsajni -progon

ana15

Dal netko ima iskustva ako se ne prode pismeni na komisiji dal se daje sansa za usmeni? Prije su vracali prijavnicu a sad zbog studomata to nije moguce

chubelina

ja jedino znam da su znali zvat na usmeni cak i one koji su imali tipa 2,5 bodova .a za prolaz treba 3

Damir_88

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja sa jučerašnjeg pismenog :

ZUP - Odlučivanje o sukobu nadležnosti, Pokretanje postupka javnom objavom, Postupak po žalbi kad prvostupanjsko tijelo na zahtjev stranke nije riješilo u roku
ZUS - Cilj Zakona, te kako zakon definira javnopravna tijela, Postupanje upravnog suda po žalbi
Prekršajni - Tjeralica po prekršajnom zakonu

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks